Sovrumsrenovering

Vårt sovrum har varit ett av de hemskaste och fulaste i hela huset. Och eftersom utgången till baksidans stora härliga altan går genom sovrummet (vi bor i ett suterränghus) har det ofta varit lite pinsamt att ha gäster som skall gå igenom rummet. Väggarna hade en hemsk 90-talstapet - knallblå, vi hade med oss en mörkbrun jättegarderob, som tog upp halva rummet. Den garderoben passade perfekt i vårt enorma sovrum i lägenheten, med extra högt i tak, men i ett ordinärt radhus-sovrum var det inte lika fint. Och inte hjälpte det att den inte klarade en flytt till, den vinglade och lådorna rasade ner hela tiden.
 
Så i höstas åkte garderoben ut och ersattes av låga vita Billy-bokhylla. En klar förbättring bara det. Nu har jag ingen före-bild men efter-bilden visar den väldigt fina väggen.
 
 
Så det var efterlängtat att riva ut den fula tapeten och in med en ny fräsch. Mr P har tillbringat en vecka med att riva tapeter. Och under fanns det en ännu värre syn. Fullt med hål, vissa stora som kratrar, och svarta tuschmarkeringar. Fredagskvällen tillbringade jag med att spackla och fixa allt jag kunde. Och på lördagsmorgonen, efter slipandet, fick vi grundmåla i stort sett hela väggen. En miss i planeringen.
 
 
Många suckar senare var det dags att sätta upp tapeten. Och vilken lycka när allt var klart. Rummet blev så mycket bättre än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. När listerna är målade och på plats, skall det bara fixas lite mattor och lampor och sen har vi det finaste rummet i hela huset! Nästa projekt blir att få fint i lilla E:s trista rum. Ett rum fullt med älvor, blommor och rosa blir det där. Men det blir ett senare projekt, nu skall jag bara njuta av mitt fina fina sovrum.
 
#1 - - Gunnel:

Såå fint. Ser fram emot att få se det i verkligheten.
Är det en epedemi i släkten? "Alla" målar och tapetserar?

Kram
Gunnel