En helg som inte blev som tänkt

Helgen som gick hade vi planerat länge. Redan i september köpte vi biljetter till Orup på Rondo, farmor och farfar bokades tidigt som barnvakter. Efter showen, som vi endast fick matinébiljetter till, skulle vi mysa på Liseberg en sväng. Och för en dryg månad sen bestämde Sura-svägerskan att hon och kusinen skulle ta tåget ner, så kidsen skulle baka pepparkakor och leka en hel helg. Farmor skulle bjuda på kalkon till alla förutom oss på lördagen. Och på söndagen var det årets julkonsert med Legatokören, ett måste att gå på, i alla fall när papps är med.

Men så kom Mr P hem och sa att han var tvungen att jobba på lördagen. Eftersom det var ett stort jobb som berörde hela Europa och Canada och att det var många som gick in och jobbade på helgen, så kunde ju inte han som var ansvarig säga att ”nej, tyvärr, jag skall på Rondo och se Orup”. Redan där borde jag fattat att inget skulle bli som planerat.

Och sen kom den där Helga och fick SJ att ställa in tågen. Kvar i Västerås satt Sura-svägerskan med barn och hundar och kom ingen vart. Våra kids hann nästan somna innan de förstod att kusinen och faster inte skulle komma ner. Lite ledsamt blev det på lördagen.

Så kom lördagen. Kidsen kördes till farmor av en stressad mamma och en pappa som var lite trött efter fredagens julfest på jobbet. För den stressade mamman hade naturligtvis lovat att fixa lite grejer på stan, innan showen (dålig idé). Det fanns en gnutta hopp att Mr P kunde komma in till Rondo, om allt flöt på som det gjort tidigare – det gjorde det inte alls visade det sig. Men i strilande decemberregn sprang mamman runt och gjorde sina ärenden och hann i tid till Rondo, för att möta upp övriga i gänget som skulle se Orup. Mamman hade självklart allas biljetter också, så det var lite stressigt där med.

Med svetten rinnande längs ryggen och en frisyr som blivit förstörd av regnet äntrade vi Rondo och kom in i en helt annan sinnesstämning. Det var lite skumt att gå på show kl 15 och dricka cider, men väldigt mysigt. Man glömde regn, rusk och stress och gick in i Orup-mood. Jag gillar Orup, gillar hans musik och hans stil. I mångt och mycket är jag en rocker men emellanåt kommer det fram en pop-pingla också (ibland tror jag att pop-pinglan tar över).

Och showen var lyxig och läcker, alla hits levererades och stressen bara rann av mej. Lite trist att Mr P inte fick vara med. Tur att vi hade med Mr Ö som representerade det manliga släktet i vårt gäng.

 
 

Efter showen gick vi ut i ruskvädret och insåg snabbt att ett Lisebergsbesök inte lockade alls. Så vi gick och åt på den fantastiska turkiska restaurangen Taras. Har ni inte varit där så gå dit! Vi åt underbara filodegspiroger fyllda med ost och jag åt underbart gott lamm. Men sen tog vår kväll slut och vi åkte hem i skitvädret.

På söndagen var det dags för julkonsert med pappas kör Legatokören. Så vi fick stressa iväg och hämta kidsen hos farmor och farfar, snabbombyte på dem och in till stan. Regnet vräkte ner och julstämningen verkade vara någonstans i Sibirien eller nåt. Inte fanns den i Göteborg i alla fall.

Men något händer när man är på en julkonsert. Några låtar in kommer jag på mej själv att börja fundera på julgodis och julmat. Och julstämningen började faktiskt komma. Sen försvann den lite igen när vi gick i regnet till bilen, men lite är allt kvar.

 

Så en helg som inte alls blev som planerat, som kunde ha blivit skit blev faktiskt riktigt bra ändå.