På äventyr i Myggland del 2

Eller "En jäkla massa renar och annat kul på fyra hjul".

Här i Norrland får man inte ha bråttom. Min höga stressnivå har sänkts rejält under dagarna här. Det finns inte så mycket annat att göra än att ta det lugnt. Vi åkte till närmaste affär i går, den ligger "bara" 5 mil bort. Så att stressa är liksom ingen ide. Att åka och handla tar några timmar. Idag åkte vi de 8 milen in till Gällivare för att hämta en bil. Bara så där. Dagarna går väldigt fort i alla fall.

Uppkopplingen här är också bra för stressnivån. Att läsa inlägg på FB eller se en bild på Instagram kan ta flera minuter. Så det är lika bra att låta bli sociala medier. Kanske en nyttig avvänjning.

Att köra bil här uppe kräver en annan sorts uppmärksamhet än vad vi är vana vid. Här måste man hålla utkik efter renar. Och på väg in till Gällivare var det många på vägen. Vid 4-5 tillfällen fick vi sakta ner och vänta på att de skulle bestämma sig åt vilket håll de tänker springa. 

Kidsen fick sin önskan uppfylld idag, att åka fyrhjuling. Och Mr P var nog nöjd med att det var han som fick köra runt dem. Fler turer lär förekomma. 



Mormor är som sagt en krutkäring utan dess like. Och hon en är jäkel på att svära. Det är tur att kidsen har hört såna ord tidigare, annars hade de lärt sig det nu. Hon säger också en massa roliga saker, som t ex när hon har ont i en tå: "Döden börjar i tårna". Jag mötte en av svärmors kusiner i dag på byvägen (japp, den första av dagens två) och hon sa att "om vi skulle ha tjejmiddag här i byn, skulle Edit vara självskriven. Inte någon av de andra tanterna i byn, bara Edit" (kusinen var i 70-årsåldern...).

Dagen avslutades med en fisketur till den gamla kvarnen i byn. Jag och knäppisen tröttnade efter några minuter. Mr P och Knasbollen tyckte däremot det var kul som tusan, inte att meta men att fiska med kastspö. När vi tröttnat på att ta groupies och plockat blommor gick vi till bilen. Det var roligare att vara där faktiskt. Och det var klart färre mygg. För vi är ju i myggland och en varm, solig, vindstilla sommarkväll gillar de där små jäklarna. 

Och det leder mej till myggligan. I kväll glömde vi räkna så det får bli gårdagens siffror: 
Knasbollen: 12
Knäppgöken: 4
Jag: 6
Mr P: 0

Förresten: idag har ingen ramlat i nån sjö!