För det är jag värd!

Vissa dagar är man mer värd en Magnum Pink än andra. Dagar när man känner att man varit med som saker, då man är värd en glass efter lunchen. Och vissa dagar är just Magnum Pink mer rätt än andra dagar. Idag är det en sån dag.
 
 
 
 
 
Alla kvinnor över 40 förstår vad jag menar - jag har varit på mammografi! Missförstå mej inte, jag tycker att det är suveränt att vi i Sverige får göra detta regelbundet. Men den som uppfunnit den röntgenmaskinen måste ha varit en manlig sadist som gillar hängade bröst i form av taxöron, för ingen som själv blir utsatt för detta skulle uppfunnit en sån maskin. 
 
Så här går det till. Man får ta av sig på överkroppen (någon rock som på bilden får man inte där jag går i alla fall), men smycken får vara kvar (tack för det). Sen står man öga mot öga med en stor jäkla maskin, som någon fiffig människa (säkert en man) har tyckt skall vara rosa:  "Vi måste göra den stora jäkla maskinen lite mer kvinnligt tilltalande. Jag vet! Vi målar den rosa, för då mjuknar ju alla kvinnor och tycker den är söt". Sen tar sköterskan tag i bröstet och drar in det så långt det går: "du måste in lite till". Man står i en konstig vinkel när pressandet börjar. Tänk dej två glasskivor som pressar ihop det stackars bröstet så det blir nån centimeter tjock, pressandet börjar ända från halsen. Det gör väldigt ont och här skall du stå still i 20-30 sekunder, vilket känns som en längre evighet. Samma sak med nästa bröst. Och tro nu inte att det är allt. Nej, nu snurrar man maskinjäkeln och pressar lodrätt. Har man tur nu är man klar, men inte jag idag. Nej, det var tydligen inte tillräckligt långt in i bilden, så jag fick göra om det. Efteråt känner man sig som om man har två tomma kaviartuber som hänger, i form av taxöron.
 
Nu hade jag tur att jag fick en sköterska som var väldigt trevlig och varsam. Min kollega fick en sköterska häromveckan som nog hade en dålig dag, för kollegan pressades sammans så hårt att hon knappt kunde andas. 
 
 
 
Ni män som har chips-tuttar kan väl testa lite själva. Be någon klämma ihop era tuttar mellan två skärbrädor eller nåt. Och när ni känner att nu räcker det, så klämmer personen lite till. Bara så ni får en känsla, liksom. 
 
Så därför var jag värd en Magnun Pink idag.
 
En annan undersökning som vi kvinnor går på regelbundet är att ta cellprover för livmoderhalscancer. Men den undersökningen tänker jag inte berätta om. Skönt att den finns men ännu skönare när det är över.