Till havs!

Vi tog fiskebåten Falkskär från Varberg och åkte ut till havs. Av 48 passagerare var vi 11, 5 vuxna och 6 barn. Här skulle det fiskas! 

De senaste veckorna hade vi läst fångstrapporter från de olika båtarna och det var rejäla fångster. 1600 makrillar! Nån hade tröttnat på att fiska efter 130! Så vi var rejält taggade.

En timmes båtresa ut och sen började fiskandet. Kaptenen tutade en gång och alla slängde i krokarna och började fiska. Jag fick assistera knäppgöken, som knappt nådde över relingen men efter ett tag fixade hon det själv. 


Och vi fick små bebistorskar och vitlingar som slängdes i igen. Men makrillarna nappade inte.

Kapten tutade igen och då fick vi veva in reven och pausa tills vi kom till ett nytt ställe och han tutade igen. Så höll vi på i tre timmar. Det smånappade och vi drog upp en och annan makril, men några stim stötte vi inte på. Jag drog upp två makrillar samtidigt men annars var det lite ont om fisk.


Knäppgöken tröttnade efter ett tag och tog hand om den första infångade makrillen. Hon klappade den och sjöng för den så den inte skulle känna sig ensam. Sen fick den några kompisar som också fick lite kärlek. 


Den enorma fångsten som vi räknat med blev 14 fiskar, 12 makrillar, en vitling och en gråsej på 4 vuxna och 4 barn. Lagom för en grillmiddag i morgon. Kilopriset på dessa stackars firrar var väldigt högt.

Men när vi satt där på båten hem kändes det ändå väldigt lyckat. Alla fick napp och var nöjda. Och vi kände att detta måste vi göra igen. Fast då tänker vi ta en tur på 8 timmar, 5 timmar kändes lite kort faktiskt. 

Ytterligare en härlig dag på semestern 2017.