Veckans Insta

Varför inte dra igång den gamla godingen: Veckans Insta igen. Det var ett tag sen. Så tänkte jag glatt, tills jag såg förra veckans insta-inlägg. Ynka tre stycken! Men ni får hålla tillgodo med dem ändå. 
 
Jag åt jordgubbar, svenska växthusodlade (som inte smakade ett skit). Tröståt är väl mer rätt, om jag skall vara ärlig. Hade varit hos optikern och fått åldersbeskedet att det är dags för läsglasögon. Inte så jobbigt, kanske ni tycker, men jag som inte alls gillar glasögon är det jobbigt. Men eftersom jag inte ser när jag scrappar, har jag inte så mycket val längre. 
 
 
Jag åt en smarrig kycklingssallad till fredagsmys. Så där nyttigt och irriterande för andra, att slänga upp det på Instagram en fredagskväll. Vad inte bilden visar är ostbågeskålen som väntade i köket. 
 
 
Och vi har varit på fest. 50-årsfest minsann. Japp, nu börjar vännerna komma upp i åldrarna. Vi firande mannen till vänster, som så lämpligt tar sig en liten skål till sig själv. En trevlig och rolig fest, även om bilden inte visar det. Men här är det allvarliga instruktioner till tävlingen och då kan man inte tramsa. Fast vårt lag var helt överlägsna vann vi inte. Det viskades om att vi fuskade och det kan jag verkligen inte hålla med om. Men det var roligt att gå på fest. Det är sannerligen inte ofta det händer mej och Mr P. Undrar om det är något med våra personligheter (hahaha). Första festen på många år, där vi inte behövde köra, åka tåg eller taxi för att komma hem. Vi vandrade långsamt den dryga kilometern hem. Med en paus för att lätta på trycket efter några hundra meter. Ett högt vattenintag var orsaken till det, inget annat. För "det är ju en dag i morgon också" - jäklar vad torrt det lät, men så tänkte jag. 
 
 
Japp, det var min insta-vecka det. Slänger in några bilder från mitt andra insta-konto också, när jag ändå håller på. Där heter jag Fruhallonapelsin (och om ni vill veta varför jag heter så, kan läsa om det här). På det kontot hittar ni alla mina scrapuppslag som jag gör. Där kan ni följa min kamp för att nå årets utmaning: att klara av 100 uppslag (alltså två sidor som hänger ihop, som i en bok) i storleken 12"x12" och 100 i storleken 8"x8". Kan nämna att på våra scrapmaror är det normala snittet 4-5 kanske, så jag har att göra. 
 
Börjar med ett 12"x12", från i somras när vi var i London. En stekhet dag och kidsen hittade en fontän de lekte i rätt länge, medan jag och Mr P vilade i skuggan. Detta är uppslag 16 av 100. Vill ni se fler, får ni gå in på Instagram och kolla. 
 
Nu kommer två uppslag i storlek 8"x8". Jag går igenom alla foton från när jag och brorsan var små. Papps hade ordning med alla foton, ordentligt insatta i album. Men så skulle han ändra lite och genast låg alla foton i en låda (men i rätt kronologisk ordning i alla falll). Så nu har jag tagit tag i att scrappa alla foton från förr. Fotona nedan är från sommaren 1971 på Landet (som vi kallar det), Hjortås heter det och ligger utanför Sollebrunn. Huset ni ser på bild har min mammas morfar byggt och alla minnen jag har härifrån är bara ljusa och somriga. Precis som bilderna ser ut. Uppslag 6/100. 
 
 
Även dessa är från sommaren 1971. Brorsan står och leker affär eller något liknande på trappan till mormors hus (som hennes pappa byggde alltså). Och till höger ser ni min morbror Bo (eller Boan eller Bosse, beroende på vem av oss i släkten ni frågar). Stapla ved gjorde vi ofta hos mormor på Landet. Uppslag 7/100.