Semestersammanfattning

Nu har vi varit hemma i två långa dagar, det känns som om värmen i Grekland var i ett annat liv. Känner mej blek och trött och redo för semester. Fast nästa gång jag kan vara ledig är väl till julen och det känns fruktansvärt långt borta. 
 
Men eftersom det inte skrevs någon resedagbok här på bloggen på årets semester (blir en rätt trist historia om man varje dag skall upprepa sola, bada, äta och dricka) kommer här en sammanfattning, fotobombning och en liten kort recension över denna nya ö i Grekiska ö-världen. 
 
Thassos är den norraste av alla öar i Grekland och för att komma hit flyger man till Kavala och sen åker färja till ön. Turen tar 45 minuter och det var en väldigt trevlig liten tur med måsar, människor och underbart väder. 
 
 
 
  
 
 
Vårt hotell låg på den södra änden på ön, i Potos. Ön är väldigt liten, knappt 10 mil runt om. Och det var först 1972 som vägen på östra sidan byggdes. Det finns bara en enda väg runt ön och några små vägar upp mot bergsbyarna. Det är mycket berg, många många olivodlingar och tallar. Har inte sett så många tallar sen vi bilade genom Dalarna. På ön bor det totalt 15 000 bofasta och i Potos endast 2 000 personer. Och miljarder turister förstås, flest rumäner, bulgarer och serber. 
 
 
Hotellet var stor och fint, inte riktigt i vår smak, min och Mr P:s, men för kidsens skull körde vi den här varianten i år. Tre pooler med serveringspersonal som gick och servade med både glass, mat och drickor där man låg och pressade. Det var många odlingar av grönsaker på hotellområdet, alla grönsaker som serverades odlade man själva där. 
 
 
 
 
 
Vi tillbringade dagarna med att gå upp tidigt, äta frukost och sen promenerade vi till stranden inne i byn. Hela stranden var full med solstolar som hörde till barerna och restaurangerna bredvid, solstolarna var gratis men man förväntades beställa drickan från baren. Så där låg vi och stekte oss, badade och njöt av livet. Vi låg alldeles vid strandkanten, så vågorna gick upp under solstolarna. Bättre kunde man inte ha det. På eftermiddagen gick vi till hotellet och kidsen fick leka i poolen i några timmar, innan den stängde. 
 
 

Byn var som sagt väldigt liten och det fanns ungefär 10 restauranger och lika många barer. Jag och Mr P gillar inte att upprepa oss när vi är på semester, utan vi går till olika restauranger varje dag och sen avslutar vi med att gå tillbaka till den bästa på sista kvällen. Här var det bara att glömma att göra så. Efter att ha testat igenom de restaurangerna på stranden fick vi gå tillbaka till den vi tyckte bäst om flera gånger. Lite trist men så var det. Maten var ju god och servicen var bra. Och efter maten fick man stora skivor med supergod vattenmelon. Knäppisen var i himmelriket, hon som kan leva på vattenmelon.
 
 
 
En vecka med underbart i väder i härliga Grekland kan ju inte vara fel, eller hur. Men en vecka var alldeles lagom på den här ön och i den här lilla byn. Nu börjar funderingarna på nästa års resa. Känner att vi är lite mätta på Grekland och funderar på Italien. Eller kanske Spanien. Eller varför inte Kap Verde. Tja, vem vet vart turen går nästa år, det kanske blir Örebro.