Hur många ljus??!!

Köper ni också nya lampor varje jul? Detta är bara dagens skörd. 


7 ljus till en adventsstake och två till lika många stjärnor. Ljus som fungerade perfekt i januari är stendöda idag. Åtminstone hoppas jag det, för det hade ju varit rätt idiotiskt av mig att lägga undan trasiga ljus. Fast det hade ju kunnat inträffa, om jag ska vara ärlig. 

Fredagsmys i förorten idag, Mr P är på julfest och då blir det..... Fiskbullar... Fredagsmysigt så det förslår, eller hur. Jag försökte med kräftor och krabba, men nix. Fiskbullar ska det vara. Tänk er hur det är när Mr P är borta i en vecka...

I morgon tänkte jag köra en ny grej här på bloggen, så missa inte att titta in. Nu ska det ätas fiskbullar innan det är premiär för På Spåret. Bästa programmet. 

Trevlig kväll på er!

90-talsfavorit

För ett tag sen dök det upp en strof ur en låt i min skalle. Som jag skrivit om tidigare, är min skalle full med låtar av alla de slag som dyker upp titt som tätt. Strofen var "you said that I was naive, but I thougt I was strong". Ju mer jag sjöng den, desto mer frustrerad blev jag. Låten kom inte fram!
 
Då fick jag plocka fram räddaren i nöden: Google. Och vips fick jag svar på vilken låt det var. "Stay" med min 90-talsfavorit Lisa Loeb. Vad jag älskade Lisa. Och nu när jag lyssnar på låtarna igen, så sitter de som de ska, jag kan dem fortfarande. 
 
 
Åh, vad jag älskade den videon. När den gick på MTV (japp, det var på den tiden MTV bara visade musikvideos) satt jag som klistrad. Jag drömde om att bo i en loftlägenhet i New York. Klädstilen hade jag redan. Självklart hade jag CD:n och vissa låtar satte jag på repeat på hög volym. Mina grannar var nog rätt less på mej då. 
 
Låten kom från filmen "Reality Bites" med coola Winona Ryder och snygge Ethan Hawkes (självklart hade jag CD:n med soundtracket). Älskade den filmen också. 1994 kom den om någon undrade. Ben Stiller var med i den och regisserade. Det var innan han blev så där tramsig. 
 
Så nu är jag fast i Lisa Loeb igen. In med er och lyssna på alla hennes låtar. Låtarna från albumen Tails och Firecracker är mina favoriter. 

Ibland undrar man...

Varför man utsätter sig för vissa saker. Här sitter jag och pustar ut efter 3 timmars pyssel-och-film med 8 glada nioåriga tjejer. 


Knäppisen ville ha lite mys med sina kompisar utan att fylla år. Så jag tänkte att hon kunde ha lite julkortspyssel, så jag kunde rensa lite i gömmorna. Nu fick jag för mej att det jag hade inte räckte, så jag köpte lite mer klistermärken. Det var lite onödigt för det jag hade räckte gott och väl. 

Tjejerna åt pizza, pysslade och såg på film. Lite kurragömma och Musically hanns också med. Allt avslutades med att alla fick en liten goodiebag med sig hem. Tjejkvällar och scrapmaror brukar ju innehålla sånt. 


Så för att summera lördagen:
- Jag hade alldeles för mycket saker innan. Även om tjejerna plockade med sig papper hem, syns det inte i högarna.
-Alla gillar inte att sitta och pyssla i timmar, som Knäppisen gör. Och alla gör inte som den blivande lilla läraren önskade, så hon blev lite sur.
- Ett gäng tjejer är lite mer stillsamma än grabbar, men de låter ändå bra mycket 
- Att man blir dödstrött av kalas. Längtar tills i morgon när jag inte tänker göra något nyttigt alls. 
- Det finns hopp för kortmakarframtiden om man ser vad tjejerna presterat. Jättefina kort. 

Visa fler inlägg