Nytt kök på gång - nångång

Sen vi flyttade in i radhuset för många år sen, har vi velat göra om vårt kök. Originalstommar från -69, nya luckor från typ -80 och ommålade många gånger, senast i en gråvit nyans. Trist som attan. Man har gjort ett försök att piffa upp det med en ekbänkskiva, men bara på ena sidan spisen, på andra sidan är det originalet i rostfritt från -69.
 
Förra året tog vi beslutet, att nu får det minsann vara nog. Nu måste vi ha nytt kök. Och jakten började. För en gångs skull är vi faktiskt helt överens om hur det ska se ut. Kors i taket, liksom. Det är bara bänkskivan som är lite oklart. Och golvet. Golv är svårt. 
 
Vi vill ha vitt utan överskåp på ena sidan, och en hel skåpsvägg på andra. Lite vitriner med ljus och många underskåp, fast lådor liksom. Nästan precis som detta härliga kök som ni kan hitta hos @newhomebynina på Instagram. Vi vill inte ha kakel ända upp till tak utan halva väggen bara, resten vill jag ha en färgglad tapet (förstås). Svart fog är jag också inne på. Men jag vill ha liknande lampor och helst en sån fläkt. 
 
 
Problemet med nytt kök är att det är så jäkla dyrt. Och då har jag svårt att spendera pengarna, och det tar lite lång tid för mej att komma till skott. Vill vi ha ett billigare kök från nån stor kedja (egentligen är svaret nej) eller vill vi ha från de stora dyra leverantörerna (här är ju också svaret nej)? Vi vill ha en leverantör mitt emellan, som tar hela ansvaret, även för elektriker och ev rörmokare. Och som gör det snabbt. Vissa saker gör vi förstås själva men själva byggandet är ju skönt om ett proffs fixar. 
 
Så här står vi nu, utan att ha kommit igång alls. Men vi är ju ett steg närmare ett nytt kök, vi vet ju vad vi vill ha... Och det är ju inte illa för att vara oss. Så en vacker dag får vi nog ett nytt kök. Nån gång. 

Nu är det ok!

Halloween och Alla helgonahelgen är över. Och vad innebär det?? Jo, NU ÄR DET UPPLADDNING INFÖR JULEN!! 

Tre veckor till advent och det är hög tid att sätta fart. Kalkon till lunch, julmust och vörtbröd. Och tomtegröt till middag. Japp, nu växlar vi upp. Fram med julmagasinen och börja planera.

Julklappsköpandet ligger mycket bra till och kidsens kalenderpresenter är klara sen länge (förra året hade jag bara fyra klara när 1 dec kom). 

Vi möblerade om i går och det blev så bra. Och självklart har julgranen en ny toppenbra plats. Vi kommer att sitta och titta på våra adventsstakar, frågan är bara om de är fina. Vi köpte nya förra året och vi minns inte hur de ser ut. Om två veckor får vi se. 

Julen 2018 - NU KÖR VI!!
Visa fler inlägg