En annan helg...

Planen för helgen var klar sen länge. Kalas för Knasbollen, Knäppisen och Mr P skulle på Dolly Style, jag och Knasbollen skulle ha en myslördag. Idag var det match i innebandy och inget mer. Som jag sett fram emot den här helgen.

På fredagen fick Mr P mail om att man på måndag kommer och gräver fiber och att vi måste riva upp delar av altanen. Ok, inte vad jag ville göra en ledig söndag men det var bara att bita ihop. 

Men så blev Mr P sjuk i influensa och kalaset fick ställas in. Och pappa-dotterkvällen med Dolly Style blev en mamma-dotterkväll. Och mamman var inte vidare sugen, hade ju längtat efter en myskväll med sonen. Till råga på allt snöade det när vi tog tåget in till stan. 

Den lilla Knäppisen var lite besviken att inte få gå med sin pappa (det var väldigt många pappor där, några med peruk och allt). Men sen blev hon fylld av förväntan. 

Innan vi åkte in till stan började Knasbollen att klaga över ont i halsen och idag fick vi hoppa över matchen. Så nu är det två sjuklingar hemma. 

Och mitt i allt måste vi då riva upp altanen. Jag och den stora sjuklingen. Och puckot som byggt altanen har använt skitskruvar som inte går att skruva upp... Stämningen var inte på topp men med kofot och sticksåg fick vi löst detta med.

Men en ledig helg är alltid en ledig helg och det har varit skönt ändå. Om än inte alls som tänkt. Och vacker kväll har vi. Inget att klaga på alls. 


Självinsikt en lördag

Skrev en liten sång när jag plockade ur diskmaskinen förut. Så jag börjar med den i dagens lilla inlägg. Melodin är den gamla godingen "Jag är en astronaut" som Linus Wahlgren gjorde för massor av år sen. 

Jag e som en pensionär

E som en pensionär

Mycket jag gör är inte det

Men jag e som en pensionär

Älskar Antikprogram,

Älskar antikprogram

Antique road trip är klart bäst

Jag älskar antikprogram

Kaffet var billigt, så jäkla billigt men…

Jag köpte fem paket!

Vad ska jag med det till?

Det smakar ju skit!

Sitter med mitt korsord

Sitter med mitt korsord

Tar mej en tupplur emellanåt

Men sitter med mitt korsord…

Japp, jag är som en ung pensionär. Mer pensionär är papps och absolut mer än coola R (papps särbo). Ingen fart i den här tanten precis. Jag älskar mina antikprogram och korsord. Och veterinärerna, Och Bagges hemlösa hundar. 

Och kaffet. Detta jäkla kaffe. Min svärfar är lätt besatt av billigt kaffe och missar inte ett tillfälle att köpa när det är billigt. Och vad vi har skrattat åt honom. Tills vi fick reklam från ICA  och just idag mellan kl 10-17 var kaffet löjligt billig. 100 kr för 5 paket!! Så ja, jag åkte till Kungsbacka och köpte just det. Inte bara det faktiskt, lite annat billigt kom också med. Det gäller att passa på. Nu gillar jag ju inte kaffe men Mr P gör det. Inte så mycket så att han snabbt klämmer 5 paket (eller snarare 6 för vi köpte ett paket i förra veckan också, innan vi visste att det skulle bli billigt). Så jag ger bort några paket till papps också. 

I förra veckan var det Skördefest på Maxi, jag och Mr P drog dit på lunchen när vi hade en hemmajobbardag. En skördefest på ICA består av massor av provsmakningsstånd. Det var jag och alla pensionärer som smakade på allt. Mr P stod en bit bort och tyckte nog att jag var väldigt jobbig. Men provsmaket av Äppelpaj fick jag ge mej mot de mer rutinerade riktiga pensionärerna, dit kom jag inte fram. Till Mr Ps stora lättnad. Det tar ju lite tid om man ska provsmaka allt. 

Men om jag nu beter mej som en pensionär, kan jag i alla fall trösta mig med att jag inte ser ut som en sån. I förra veckan var det en dam i en butik som trodde jag var född 1990! Tjugo år yngre är ju inte fel att se ut (fast hon behövde hon glasögon egentligen). 

 

 

 

Jag e som en pensionär

E som en pensionär

Mycket jag gör är inte det

Men jag e som en pensionär

 

Älskar Antikprogram, älskar antikprogram

Antique road trip är klart bäst

jag älskar antikprogram

 

Kaffet var billigt, så jäkla billigt men…

Jag köpte fem paket! Vad ska jag med det till?

Det smakar ju skit!

 

Sitter med mitt korsord

Sitter med mitt korsord

Tar mej en tupplur emellanåt

Men sitter med mitt korsord…

 

Höstlåg

I år känns hösten jobbigare än nånsin, tycker jag. Antagligen är det efter den fantastiska sommaren och de senaste dagarnas underbara väder. Jag vill inte ha mörker och höst, och ännu mindre vill jag ha kyla och vinter. 
 
Egentligen gillar jag hösten, den klara luften och när träden gulnar. Men i år, nej fy fasen. Det känns bara jobbigt och deppigt. Vill ha sommar och sol och semester. 
 
När jag ser över min omgivning, speciellt på jobbet, verkar alla vara nere i en svacka. Det klagas och gnälls överallt och alla verkar vara småirriterade. Eller så är det bara jag som är Häxan surtant och tycker att alla är sura, de kanske är glittrande glada som i en härlig 40-talsfilm. Vad vet jag.
 
Pratade med Knasbollen om vi egentligen finns på riktigt eller om vi bara är i ett spel, typ Matrix. Jag kanske har fått en bugg i systemet. I så fall vore det bra om den som spelar spelet kunde fixa buggen.... 
 
Nu tar jag på mig mina lurar och lyssnar på Spotify hela dagen, så jag inte surar ner någon mer som kanske är lite glad. Om jag sätter på något gammalt som gör mig glad, kanske jag blir det också. Fake it 'til you make it, är ju mitt ordspråk. Och så kan jag räkna ner timmarna tills jag får komma hem. Onsdag idag och snart är det helg. Då är vi ute hos papps, det ska bli skönt. 
 
Ett bildlöst inlägg fick det bli idag, för alla bilder jag lägger upp blir miniatyrer. Skumt. Bloggen är visst också grinig idag. 
Visa fler inlägg