Håret igen...

I sann fredagspositiv anda tänker jag på fördelarna med att ha klippt av sig håret. 
 
1. Det går fortare att kamma på morgonen
2. Man fäller mindre eftersom det inte är lika trassligt
3. Det går åt mindre schampo
 
Ja, det var det jag kom på. 
 
Och för att ni skall få en uppfattning om hur mitt hår ser ut (tänker fortfarande inte lägga ut några bilder på mej själv) får ni se en bild av en av mina favoritkomiker Alan Davies. Typ så är mitt hår. Då förstår ni ju hur olikt det blev mot min målbild.
 
 
 
 

Drömställe

Tänk att få ha den här utsikten varje dag. 
 
 
Bildern är från Hemnet och här hänger jag ofta. Drömmer mej bort. Efter ett ställe där jag ser havet hela tiden. Där stormarna sliter i huset och man ser havet skumma. Jag älskar havet när det blåser. Jo, jag älskar i och för sig havet hela tiden. Men just nu längtar jag mer än nånsin till ett hus på en klipppa vid havet. Ett ställe dit vi kan åka året om, inte bara en liten sommarstuga. Jag vill kunna åka iväg när jag vill året om. 
 
För några veckor sen hittade jag ett perfekt hus i Kyrkesund på Tjörn. Ett hus med underbar utsikt över Stigfjorden och med en liten inomhuspool. Tyvärr hann det säljas innan vi vann miljonvinst på Lotto. Har också hittat några fina på Härön och på Gullholmen på Orust. Men även de hann säljas innan storvinsten kom. VAnn 26 kronor häromdagen men det räcker inte långt. Men jag letar vidare och håller tummarna på en vinst. 
 
Ibland längtar jag efter att få bo i en fyr. Långt ute från alla människor, bara vi och fyren. Det kan hända att jag är aningens inspirerad av sommarens favoritböcker om "Det lilla bageriet på strandpromenaden". Men ändå. Här kan man ju verkligen snacka om att bo nära havet. 
 
 

Lite dumt gjort kanske

Det finns tillfällen där man ångrar sig. Jag gillar inte tanken på att ångra sig, man lär ju sig alltid något. Men vissa saker önskar man att man låtit bli. 

Som när man haft långt och faktiskt rätt fint hår. Och när man då fått för sig att man vill se ut så här:


Så jäkla fint. Men när man glömmer att man inte har platt, rakt och tjockt hår. När man liksom förtränger att ens hår är mjäkigt och lockigt. Ja, då kan man faktiskt tycka att det var lite onödigt att klippa av så jäkla mycket av det där långa och rätt fina håret.

Det borde ringa några varningsklockor när ens man, som inte brukar lägga sig i mina hårinfall, protesterar. Inte för att han gillar långt hår mer än kortare, utan för att han inte orkar med mitt gnäll och tjat om att jag vill ha tillbaka mitt långa hår. Det har han gått igenom tillräckligt många gånger. Japp, jag har klippt av mig håret några gånger förut och inte lärt mig ett smack. 

Eller när ens frisör, som man gått hos i typ 20 år, tveksamt tittar på bilden och säger "det krävs en del jobb av dig för att få det så här". Men när jag glatt svarar "Ingen fara, jag kör med plattång". Spoileralert: JAG KÖR ALDRIG MED PLATTÅNG!!! 

Det visar sig att när håret åkt av och man inser att ens lite lockiga och mjäkiga hår, inte är det utan MISSLYCKAT TANTPERMANENTLOCKIGT, ja då kan det hända att man ångrar sig en hel del. Inte ens min frisör lyckas få det platt som på bilden, ja då inser man att det var lite dumt gjort. 

Så Mr P, du ville spela in det när jag ångrar mej. Här får du det skriftligt. På nätet där inget försvinner. Det var lite dumt gjort. Och (nu kommer det): Du hade rätt! 

För er som undrar hur hemskt det kan vara, ni får fortsätta undra. Den här frisyren är inget jag vill spara minnen av. Får fundera på vilken färg det ska bli nästa gång. För det är ju bara hår man kan leka med, det växer ju alltid ut. Men den här gången tar det lite längre tid bara. 
Visa fler inlägg