TBF - Jag vill inte va' (som alla andra)

Alla bloggar och Instagramkonton med lite självaktning kör ju med TBT - Throw Back Thursday. Men eftersom jag inte vill vara som alla andra, kör jag med Throw Back Friday - TBF.
 
Jag har en kompis som tycker att man måste hänga med, som alltid letar den senaste musiken och som avskyr fester där man bara spelar gamla godingar. Sån är inte jag. Ibland vill jag bara lyssna på musik som jag kan. Som idag, när dagen består av projektplanering, intressentanalyser och annat spännande, då måste det vara något lättlyssnat i hörlurarna. Så när jag stod och väntade på tåget i morse, fick jag ett oerhört sug att höra på "tidigt 80-tals-tonårspunk-pop", alltså gamla hederliga Noice. Minns ni??? Nu menar jag självklart originalbandet, innan Hasse Carlsson och Fredrik von Gerber lämnade bandet och innan Peo Thyrén och Freddie Hansson släppte "Europa" med Niclas Östergren (en bra skiva men inte riktiga Noice).
 
Och när jag hör Noice kommer också brorsans gamla band från den tiden också upp i skallen, särskilt den fantastiska låten "Skilsmässobarn" ("Vad fan skall man göra när kärringarna glor och polarna sviker? Då vill man gå och hänga sig nånstans där i skiten! Skilsmässobarn, är det nåt att va', skilsmässobarn, är det nåt att va'" - ni fattar storheten i detta band från Vara-Götene-Skara?). Är det jobbigt, brorsan, att jag inte har glömt?
 
Klassiker som "Du lever bara en gång","Jag är trött på tonårsdrömmen", "Kan inte leva utan pop", "Göra vad jag vill" och inte minst min första "Theme-song" nånsin (och som fortfarande är min theme-song): "Jag vill inte va (som alla andra)". Så dagens TBF kommer här, tyvärr var detta innan video-kulturen så ni får hålla tillgod med en live-spelning från 1981.
 
 
Visa fler inlägg