Mitt 2016

Årets näst sista dag och då passar det väl bra med en sammanfattning av året som gått. 
 
2016 var året då kidsen fick smak på resor.
 
På sportlovet tog farmor och farfar med dem ner till Kanarieöarna. Jag och Mr P var kvar hemma med deras tre hundar. Och jäklar vad jag var orolig och saknade mina små kids. En vecka är länge och det längsta jag varit ifrån mina små vildar. En och annan tår föll under den veckan kan jag säga. Men kidsen hade det bra och det är det viktigaste. 
 
I maj drog hela familjen till Kreta för en veckas sol, bad och slappande. Så härligt trots att vädret inte var på topp, som alltid i maj där nere. Jag hade lätt kunnat ha mer sol och mer värme, men det var skönt ändå.  
 
Sommarsemestern var ännu oviss när vi närmade oss midsommar. Och då inträffade Brexit. Pundet sjönk och vi bestämde oss hastigt och lustigt att vi drar till London på semester. Jäklar vilken bra idé det var! Det var helt klart en av våra bästa resor (även om alla hittills varit bra). Kidsen knatade på och gnällde bra lite. Vi promenerade, fotograferade, lekte på lekplatser, parkourade (med lite tillhörande skrapsår), turistade, pubade och shoppade. Alla var nöjda och glada, trots att knasbollen blev utslängd från en bar och knäppgöken åkte fast i säkerhetskontrollen på flygplatsen. 
 
Vi har firat födelsedagar som vanligt. Knäppisen fyllde 7 år och firade med hela klassen i gympasalen. Tur att en snäll mamma stannade kvar och hjälpte till med att styra upp det hela, för de var rätt vilda de där små liven. Knasbollen firade sina 10 år med att, tillsammans med en kompis, ha grabb-kalas på Laserdome. Nöjda och svettiga killar åkte hem efteråt. 
 
I övrigt kan jag inte påstå att jag minns något speciellt med året. Det var ett år där jag tog tag i min träning, scrappade på och bestämde mej för att scrappa upp det jag har innan jag köper nytt (det gick rätt ok). Nya utmaningar med jobb har jag också hunnit med. Vi har umgåtts med så många härliga och trevliga människor. Och jag har fått flera nya trevliga kollegor som gör att det blir ännu roligare att gå till jobbet (de gamla kollegorna är självklart trevliga också). 
 
Jag tänker inte lägga energi på att minnas det som var trist, även om 2016 innehöll en massa tråkigheter, alla hjältar inom musik och film som gick bort, alla stackars människor och främst barn som flyr från helveten på jorden och alla som är fast där, och USA-valet. Jag vill hellre tänka på de barn som Love Nepal kunnat rädda, som Rädda Barnen, UNICEF och UNHCR har kunnat hjälpa. Att det någonstans har börjat växa en värme bland medmänniskorna, som t ex Facebookgruppen "jag är här" som går in och dämpar hat och rasism i kommentatorsfälten på Facebook. Att så många äntligen börjar reagera och säga ifrån när hatet tar fart. Att Österrike bröt trenden med högerpopulistiska ledare och valde att rösta annat.
 
Detta har jag nu tänkt färdigt på och tänker mer på vad sjutton vi skall äta på nyårsafton. 
 
GOTT NYTT ÅR!!!
 
 
Visa fler inlägg