Resa med kids och planetskötare

När man reser med kids får man räkna med att allt tar lite längre tid. Speciellt när en är planetskötare. Ni som hängt med i Sommarlov på STV vet vad jag pratar om. Och att vara planetskötare på en bargata i Grekland kan ta sin lilla tid. Knäppisen plockade glasskärvor när hon fick chansen. Då kan man ju inte stressat skälla på henne, hon städar ju bara planeten från skräp. Så då får man hjälpa till och leta upp en papperskorg där skräpet skall slängas. 

Förutom att allt tar lite längre tid, när man reser med barn, så behöver det inte vara jobbigt. Man får bara anpassa sig lite och ändra lite på sina egna önskemål, svårare är det inte. Istället för att bo på de där små mysiga små hotellen, bokar vi på lite mer "turistiga" och stora med pooler. Närheten till stranden är också något att ha med i beräkningen. Och att kanske inte äta på en massa nya restauranger hela tiden, utan låta kidsen vara med och styra lite. Vill de gå tillbaka till stället med den bästa spagetti Bolognesen, så får man göra det ibland. De får inte bestämma hela tiden, men ibland. Det skall vara kul för alla. Och så småningom kommer även kidsen tröttna på detta och vill testa något annat, med lite uppmuntran kan detta ske ganska snart. 

Och man får ju faktiskt uppleva helt andra saker när man reser med kids. Vi har både åkt sightseeing-tåg och båtar, som jag och Mr P aldrig gjort annars. Och London blev en helt annan sak med kidsen: parker, fontäner och lekplatser utforskades. Visst blir solbrännan väldigt ojämn när man är på stranden och bevakar badande barn, men det är det ju värt.