Kulturkalas med Europride

Sista semesterdagen firas som alltid med kidsen på Göteborgs kulturkalas, i år kryddat med Europride. En tradition som vi alla gillar, på lite olika sätt.

I år har vi sett ett gäng pensionärer dansa squaredance på scenen i Bältesspännareparken, sett några galna akrobater och en rätt trist barnshow i Trädgårdsföreningen. Vi har ätit churros och ritat Pride-flagga. Tagit roliga foton i olika fotoautomater och gömt oss från regnet i Palmhuset. 

Det finns hur mycket som helst att göra. Och då har vi bara hållit oss i och kring Trädgårdsföreningen. Det är här barnaktiviteterna finns. 

I Bältesspännareparken var det fullt med food-trucks men kidsen ville äta på restaurang, så vi mötte upp Mr P  för en lunch. Och vi avslutade dagen på matmarknaden vid Gustav Adolfs torg. Här fanns det ännu fler matställen från många olika länder och nu blev Knasbollen inspirerad. Så det kan hända att vi får åka in igen på lördag, innan paraden, och äta lite lunch. 

En härlig avslutning på en helt fantastisk semester. Två dagars jobb väntar innan det blir helg. Skönt med en mjukstart, även om mina första två dagar är fullspäckade redan.