Hönan eller ägget?

Det var 9-årskalas i helgen. Knäppgöken och hennes kompis Viktor bjöd in hela klassen plus några till på badkalas nere i Fjärås simhall. 
 
Upplägget var att man först åt pannkakor med sylt, grädde eller mjukglass i en halvtimme. Därefter var det fritt bad i en timme, bara vi i hela simhallen. Problemet var att barn som vill börja bada, äter sina pannkakor på några minuter och kvar var det 28 minuter innan det var dags för att hoppa i plurret. Det första barnet som var klart, är en rolig liten tjej som heter Agnes, undrade vad hon skulle göra nu. "Tja", sa jag, "tänk på något kul en stund". Genast svarade hon "Då skall jag tänka på en lurig fråga: Vilket kom först, hönan eller ägget!". 
 
Genast började halva bordet diskutera denna eviga fråga. Många teorier lades fram och diskussionen blev rätt högljudd. Och där stod jag och bara skrattade åt det absurda, att ett antal 9-åringar, på ett badkalas, diskuterar vilket som kom först: hönan eller ägget. 
 
Om någon undrar, så gick kalaset alldeles utmärkt. 19 barn (och en pappa, dock inte Mr P) hoppade i plurret och lika många kom upp igen efter en timme. 
 
 
Visa fler inlägg