Till havs

Traditionsenligt tog vi en fisketur från Varberg med vänner. Tradition och tradition förresten, vi gjorde det en gång förrförra sommaren. Men det är så mysigt att det får bli en tradtion. 

Vi tog 8-timmarsturen denna gång, förra gången tog vi 5-timmarsturen men den var för kort. 8-timmarsturen var alldeles lagom. Den här båten var lite mindre än förra gången, och det fanns inga bänkar. Så 8-timmar stående i en båt som emellanåt gungade rejält, känns i kroppen nu. 

Tydligen gungade det väldigt mycket, det var några som låg och kräktes. En del av dem kanske skulle tänkt på att inte börja med öldrickandet kl 6.30 på morgonen. Det kan hända att det påverkade något.

Fisket då, undrar vän av ordning, fick ni något napp? Jodå, vår familj drog upp 15 makrillar, 1 fjärsing (giftig och slängdes överbord) och 3 små torskar som inte fick behållas, sen fick vi 5 makrillar till av en snäll man som inte ville ha dem. Vännerna hade mer tur, förutom en massa makrill, fick de upp både torskar som fick behållas, sej och knot.

Så nu blir det makrill 3 dagar i rad. Idag kör vi klassikern, stekt med smält smör till. Sen kör vi nog makrill i paket och ungsbakad makrill i sås.