Vi hade i alla fall tur med vädret - NOT

Mr P och jag åkte till Ystad för att fira att vi hängt ihop i 20 år! När vi bokade var det varmt och soligt i Sverige, och jag såg framför mig att jag satt på en liten solig plätt medan Mr P fotade. 

Sen kom maj med det där vädret, ni vet. Det där vädret som vi helst vill glömma. Dagen vi åkte insåg vi att det inte fanns nåt hopp om sol. Så jag slängde ner min fodrade regnjacka och vinterjacka. Sällan har jag varit gladare över att ha packat för mycket. Ok, vinterjackan och vantarna var kanske överkurs men regnjackan var bästa packningen. 

Det regnade och blåste halv storm när vi kom till Kullahalvön. Sen fortsatte regnet. Hotellrummet var kallt som attan, huset är gammalt med englasfönster. Mysigt men kallt. 

I morse vaknade vi till en dimma tjockare än fil. Men det regnade inte i alla fall. Kolla in bilden, fotot till vänster är från parkeringen i morse och fotot till höger är från i eftermiddags. 


Vi skulle åka till Stenshuvud och spana in utsikten, vid fina dagar kan man tydligen se ända till Bornholm. Vi såg strandkanten. 


Det både regnade och var dimma ända fram till lunch. Sen blev det faktiskt fint väder. Och nu är himlen klarblå. Vid Ale stenar blåste det friskt men solen sken. 


I morgon ska vi klämma lite slott och några gårdsbutiker innan vi åker hem. Här på Österlen pågår Matrundan, där man kan åka runt och provsmaka saker på gårdar och butiker. Jättekul tycker jag, känner att det är dags att tänka på aktiviteter som passar när man är pensionär, det närmar sig. 
Visa fler inlägg