Inte som vi tänk oss

Vi åker till Borås Djurpark på onsdag, sa vi i helgen. Väderprognosen lovade helt ok väder, 16 grader och halvmulet. 

När vi åkte i morse var det småkyligt och dimman från helvetet. Men det lättar ju tänkte vi. Och när det började småregna på vägen tänkte vi att det snart skulle gå över. 


Då när vi klev ur bilen och det fortfarande inte hade slutat regna och var 10 grader, var det lite kyligt i våra huvtröjor. För det skulle ju bli 16 grader och då ville vi inte släpa runt på jackor. Vi var inte ensamma om att ha tänkt så. Det var folk i kortbyxor blandat med regnställ och en och annan mössa. 

Vädret blev inte bättre, vi fick huttrande slänga i oss vår matsäck. Det mysiga med picknick försvann lite i kylan. Som tur var hade vi med oss en picknickfilt som kidsen turades om att ha. Var tionde minut var det byte. 

Men vi gick in i en massa hus. Stallarna där girafferna stod i och sen till elefanternas hus. Ingen av dessa djur var ute på savannen, dels för att man gjorde om där men också för att elefanterna är rädda för girafferna så de kan inte vara ute samtidigt. Tack vare vädret stannade vi hos elefanterna rätt länge och fick då lyssna på när en skötare berättade lite om djuren. 

När vi åkte hem 3,5 timmar senare hade vi sett alla djur och åkte hem lite frusna. Och här hemma är det 17 grader och mulet med lite gluggar.