Sommarsemestern bokad

Redan innan jul började vi kolla på vart vi skall styra kosan på sommarens semester. I år har vi bestämt oss för att ta en vecka i Sverige och inte satsa på en utlandsresa. Nästa år tänkte vi nämligen göra en långresa (en lång resa, inte vara borta länge alltså) och då får vi planera lite. Nu är ju inte sista ordet sagt med det än, man vet ju aldrig om man hamnar några dagar i London, Köpenhamn eller varför inte Dublin. 
 
Men sommarens semester är i alla fall bokad och i år hamnar vi några dagar på vackra Öland. Där har vi inte varit sedan 2004, när jag och Mr P bodde i ett fint område och förlovade oss på Ekerums Golfkrog. Det var tider det. 
 
Bildresultat för foton öland
 
I år blir det ett litet mysigt hotell/pensionat som ligger i Borgholm. Perfekt att bo mitt i smeten men ändå ha möjlighet att åka runt. Villa Ingrid heter det, klicka på länken och kolla in. Kidsen vill förstås upp till Böda Camping och bada lite. Själv vill jag se kameler, strutsar och alpackor. Och keramiken förstås, jag älskar keramik. 
 
Förra gången vi var där, hade vi en gammal karta över samtliga sevärdheter på ön, alla gamla stenar, ruiner och skogar. Och vi såg allt. Vi körde runt och prickade av allt, och på de allra flesta ställena fototade vi också. Så denna gång tänker vi inte vara så seriösa. Det skall vara kul. Ramlade över ett tips på en mysigt fik i Mörbylånga, som vi nog skall testa. Såna saker tänker jag, en resa baserad på tips från omgivningen. Förutom ett besök till Långe Jan och Långe Erik. Trollskogen kanske vi kollar in också. Och slottsruinen och Solliden... Oj, listan blir lång. Det kanske får bli fler än bara några dagar om vi skall hinna allt.