En timme över och minnen

Vad gör man när man har en timme över i Lundsbrunn? Den frågan ställde jag och pappa oss idag. En väl tilltagen tidplan för att inte komma för sent till begravningen av vår fina vän, gjorde att vi kom alldeles för tidigt. Som svar på frågan: man letar upp ett slott.

Vi såg en skylt mot Mariedals slott och körde dit. Efter en lång väg genom skogen dök det upp, slottet. Vi körde fram till en skylt, läste lite och körde tillbaka. 

Sen körde vi en vända genom Lundsbrunn innan vi åkte till kyrkan. Den lilla utflykten tog 17 minuter, så det blev också en lång väntan i kyrkan. 

Efter begravningen åkte vi hemåt. När vi närmade oss Vara, där jag växte upp, insåg vi att vi var hemskt hungriga. Och i Vara finns ett fantastiskt kondis: Nordpolen. Så vi svängde in och tog oss en räkmacka. 



Har ni inte varit där måste ni bara åka dit. Smått världsberömt ställe med fina utmärkelser. Och så gott! En gång i tiden praoade jag där. Jag fick vika kartonger, skära ägg och en massa annat. Och så fick jag servera, på den tiden var det bordsservering. Det fanns ett rökrum där gubbar satt, jag var jättenervös men vad dricks jag fick! Och när min prao var över fick jag fyra av alla sorters kakor och bullar. Härliga minnen. 

Men åter till dagen. Kolla in utbudet på godsaker! 




Vi var så mätta efter räkmackan att vi inte orkade fika något så jag köpte med hem. En bit av sju olika bullar och kondisbitar fick åka med hem. 

Det var mysigt att gå lite i Vara, lite som förr. Jag flyttade därifrån 1989 och mina föräldrar några år senare. Vi får åka tillbaka framåt våren och minnas lite mer. Det hade varit kul att visa familjen mina gamla skolor och sånt. 



Visa fler inlägg