Tack för musiken, Lasse!

Idag fick vi alla veta att min barndomshjälte Lasse Berghagen somnat in. Så sorgligt, han verkade vara en så snäll och fin man. En sån som verkligen behövs just nu med krig och skit. 

Min allra första LP-skiva köpte jag 1977-78. Jag hade sparat ihop pengarna själv och pappa följde med mig till skivaffären där jag växte upp. Jag hade siktet inställt på en specifik skiva, det var inte ABBA eller Baccara som de flesta köpte på den tiden. Jag ville ha Lasse Berghagens nya skiva "Tacka vet jag logdans". Min pappa skämdes inte mycket  men jag minns att han försökte få mig att köpa något annat. Men jag stod på mig, Lasse Berghagen skulle det vara. 



Jag tyckte han var så snygg på skivan och han var nog min första kärlek (förutom min kusin som jag ville gifta mig med när jag var 4-5). 

På B-sidan var det några låtar från en show som Lasse Berghagen hade satt upp på Berns. Där fanns det en låt som heter "Det är vår, det är vår, det är mars" och den spelade jag alltid den 1 mars i alla år, ända tills jag och Mr P slängde ut vår vinylspelare. Mr P var måttligt road men det fick han tåla. Utan den låten blev det inte vår. 

Jag har försökt hitta ett klipp på den på Youtube men hittar den inte, så jag bjussar på denna istället. En gammal klassiker som jag älskade när jag var liten, Flirtige Knut

Tack för musiken och vårtraditionen, Lasse. 
Visa fler inlägg