Månadens bok - juni

Jäklar i min låda vad jag har läst denna månad! 

Min första tanke var att jag skulle ha en Martina Haag-månad. Så jag började med denna. 


Jag köpte den på Bokmässan när den släpptes och fick den signerad minsann. Sen glömde jag bort den helt tills nu. Jag gillar Martina Haag, hon skriver så lättsamt och igenkänningsfaktorn är hög. Och när jag läste denna kände jag att jag också vill jobba som stugvärd ute på det öde kalfjället! 

Därefter fortsatte jag med nästa bok i bokhyllan. 


Så rolig och jag kände igen mig helt, jag väntar också på att nån ska genomskåda mig på jobbet. 

Fortsättningen på denna klämde jag sen.


Samma med denna, så rolig och lättläst. Jag tror att jag läste en Martina-bok på två dagar, så vi hade inte kommit så långt in i juni. Men nu sprack min plan med en Martina Haag-månad. Jag vet att jag har två till av henne men de ligger nånstans väl gömda. Så då fick det bli denna, som då passade mitt humör just då. 


En klassisk feelgood men annorlunda huvudperson. Helt ok och roligt att läsa om en annan typ än vanligt. 

Men nu var jag sugen på en klassisk vanlig feelgood och valet föll på denna. 


Japp, ni som känner mig här vet min förkärlek till böcker om bokhandlare. Härlig och mysig bok. Och jag blev så sugen på London och att besöka Primrose Hill. Vill se om det ser ut som det gör i mitt huvud efter att ha läst denna.

Nästa bok var lite lurigare att välja. Efter en underbar bokhandlar-bok ville jag inte tappa bort den sköna känslan med nån trist eller fånig bok. Så jag chansade på denna. 


Och vilket bra val det var. Igelkottar är ju aldrig fel, även om de inte dök upp förrän i slutet. Men lite lurig bok för när det var en tredjedel kvar av bok kom upplösningen! Eller gjorde den det? Lite annorlunda men så trevlig. Känner att jag måste skaffa mig resten i serien för att få veta hur det går. 

Ett av mina nyårslöften är ju att läsa ut alla halvlästa böcker jag har. De flesta slutar jag läsa för att jag blir så arg på antingen huvudpersonen eller på hur personen behandlas. Men nu ska jag minsann läsa ut dem. Så jag tog tag i denna. Denna har jag inte varit arg på, den bara glömdes bort. 


En finsk mysdeckare, kan det vara nåt? Ja, faktiskt. Den liknar Richard Osmans Torsdagsmordklubben men med ett gäng 90+ tanter i Finland. Spårvagnar, finska arkitekter och mystiska händelser på ett privat serviceboende. Annorlunda och helt ok, men jag tror inte att jag läser nån mer i den serien. 

Så där var månadens böcker. Sju blev det denna gång. Vet att en och annan undrar hur jag kan läsa så mycket, men det är rätt enkelt. Jag läser istället för att kolla så mycket på telefonen (men jag kollar en del också), läser när jag får en stund över och ibland när jag lagar mat. Och självklart på kvällen. Tiden finns där om man vill. Jag kunde väl mycket väl lägga tiden på annat, som att träna kanske. Men just nu är detta lyxigt för mig.
Visa fler inlägg