Vad hände sen - Dirty Dancing

Häromdagen var jag på Singalong och såg Dirty Dancing. Det är så kul med singalong. Man sjunger, applåderar och skriker högt när Patrick Swayze kommer in med bar överkropp.

 

Men vad hände sen? Fick de varandra eller inte? Så här gick det:  

Baby och Johnny var ju störtkära i slutet av filmen. Johnny flyttar så småningom till staden där Baby bor (vet man vilken det är? Jag tänker i alla fall något på amerikanska västkusten, typ L.A.). Även Penny flyttar dit och tillsammans öppnar de en dansskola. Baby och Johnny hängde ihop i några år men Baby var ju bara 17 när de träffades, så de var inte riktigt i fas. Penny var stöttande men inser snart att Johnny är hennes stora kärlek. Men hon är snäll och ligger lågt. Baby hittar snart tillbaka till sitt kall och vill rädda världen. Hon pluggar, kommer in på Harvard och då rinner förhållandet med Johnny ut i sanden. Baby hänger på barrikaderna, protesterar mot Vietnamkriget och bränner BH-ar. Till slut hamnar hon i FN. Men något gnager i henne, så när hon väl en dag åker hem till L.A., tittar hon in i Dansstudion och blir kär. I dansen igen, ett intresse hon fortsätter med hela livet. Hon älskar fortfarande Johnny som en vän men det är inte DEN STORA KÄRLEKEN längre. Men rätt som det är kommer det in en kille som hon känner igen. Det är ju Billy, Johnnys kusin (han med vattenmelonerna ni minns). Och det är ju han som hon saknat hela sitt liv! Alla bitar faller på plats och de gifter sig till slut. Billy slutar sitt jobb på biltvätten och blir hemmaman. Efter allt vattenmelonbärande i sin ungdom är han van att bära och blir en fantastisk man och pappa till deras tre små barn: Philip, Edward och Phoebe. Han följer med Baby till New York där hon gör karriär inom FN och blir en förkämpe för mänskliga rättigheter.  Och Baby började kalla sig för Frances när hon började på Harvard, men alla som kände henne fortsatte att kalla henne för Baby fram till hennes död.

Johnny då, jo han sörjer inte att förhållandet till Baby tagit slut. Han är lycklig över att de är vänner fortfarande och han stöttar henne i hennes kamp mot världens orättvisor. Det var ju det han älskade med henne från början. Efter ett tag upptäcker han att Penny älskar honom och till slut blir det de två. De gifter sig och Baby är med på bröllopet och blir gudmor till deras första barn: Sylvia (döpt efter det äldre paret Schumacher, som stal plånböcker på resorten. Det eftersom det var ju det paret Baby och Johnny såg när de dansade sin Mambo Magic på det andra hotellet och det var där som det började säga klick mellan dem – skumt att han döper sitt barn efter en tjuv som han såg med sitt ex, kan man tänka, men Johnny är inte som andra och Penny är väldigt förstående). Penny och Johnny får ett barn till som de döper efter Babys pappa, som ju faktiskt räddade Penny efter den aborten.

Systern Lisa fick blodad tand av att stå på scen och ställde upp i en mängd olika talangtävlingar. Hennes paradnummer var Hula Hana, den som hon skulle sjunga på avslutningsfesten i filmen. Hon arbetade fram lite nya steg och var väldigt nöjd med sig själv. På en talangtävling fick en man, Douglas, i juryn syn på henne (han var gammal, runt 40 minst) men han spanade inte in henne på grund av hennes insats på scen. Han föll pladask för hennes skönhet och efter att ha uppvaktat henne och till slut fått med henne på några dater, föll hon också för honom. Så efter att ha varit tillsammans i anständiga 5 månader friade han och de gifte sig. Lisa lämnade scenen och satsade på familjen. De fick två bedårade små flickor: Anna och Sophie. De drillades i skönhetstävlingar men under 80-talet gjorde de revolt. Anna satsade på skolan och blev jurist medan Sophie blev punkare och stack till London. Efter några vilda år (där moster Baby var den enda som hon hade kontakt med) kom hon hem, blev sams med sin mamma och  blev till slut sjuksköterska. Mamma Lisa utbildade sig också, sedan barnen blivit stora, till skönhetsguru, startade eget företag tillsammans med sin man. De älskade varandra ”to the bitter end”.

Mamman Marjorie blev så inspirerad av Baby’s dancemoves så hon började ta lektioner och fick till slut med pappa Jake på en rumbalektion. Tyvärr gick det inte så bra, Jake snubblade och bröt höften. Efter lite rehabilitering kom han tillbaka och fortsatte vara en framgångsrik läkare och lät Marjorie ha sina dansträningar i fred. Men i hemlighet önskade han att han kunde vara som Johnny och dansa så att alla kvinnor skrek högt.

Robbie, svinet till servitör ni minns, han blev färdig med sina läkarstudier och fortsatte att vara ett svin mot tjejer. Tills en dag då han fann kärleken, i en man. Nick var surfare åkte runt jorden för att surfa. Robbie hängde med och blev riktigt duktig på att surfa, han med. Han slutade aldrig med läkargrejen, han fick jobb som läkare i Costa Rica och tog hand om surfare och alla i lokalbefolkningen som behövde hjälp. Robbie och Nick blev väldigt lyckliga resten av deras liv (kan bero på allt hasch de rökte kanske…).

Och Kellermans, vad hände med det? Jo, resorten höll på i några år till men allt eftersom tiden gick blev besökarna färre och färre. Niel Kellerman tog över efter sin morfar och styckade av egendomen och sålde stugorna till hugade spekulanter och tjänade storkovan. Men vad spelade det för roll, han kunde inte glömma Baby (den bruden gjorde verkligen intryck på grabbsen den sommaren). Han skaffade en hund som han döpte till Cosmo. När han närmade sig 40 mötte han dock kärleken, Grace, och fick en dotter, som de döpte till Frances. Varför fick hans fru aldrig veta.

Ja, lite så här kunde det ha gått till när livet rullade på.

Vill ni veta vad som hände sen i andra filmer? Lämna en kommentar så fixar jag det.