Jultankar

I år firades julafton hos oss i förorten. 19 människor och sex hundar ingick i planeringen. Det blev 18 människor och bara fem hundar...

Planeringen var väl genomtänkt och alla hade olika uppgifter. Och, kan man tänka sig, planen höll! Även all ommöblering för att få plats, funkade som vi tänkt.

Julafton var en härlig men lite lätt rörig och hysterisk tillställning. Fyra hundar skällde ut brorsans stora schäfer så hon blev alldeles spak. Och då skall man veta att denna stora hund är den mest snälla av alla hundar jag vet. Stackars Annie. Och skällandet påverkade nog alla hundar, ingen var som de brukade.

Tre småungar var också med, från 3,5 till 6 år. Ännu mer hysteriskt att lägga till hundarna. De stora kusinerna uppförde sig i alla fall.

När sen alla gäster åkt hem blev det alldeles tyst och skönt. Våra barn somnade gott och vi andra andades ut.

Och mitt i allt hysterisk kände jag att det här är så härligt. Att alla ens nära och kära är tillsammans. Vem bryr sig att det är trångt och stimmigt, vi är tillsammans.

Pepparkakor!

Jag drabbades av lite inspiration när jag bakade pepparkakor i helgen. Efter att har kört motorcyklar, traktorer, bilar och hajar (här görs det inga trationella former :-)), tröttnade jag lite och tänkte skapa lite fritt.
 
Först gjorde jag "Skogstorps Karusellkakaor", pepparkakor fyllda med mandelmassa. Vet inte hur de smakade, eftersom jag inte gillar mandelmassa. Roliga såg de ut i alla fall, fast inte alls lika originalet enligt säkra källor.
 
Inspirerad av Karusellkakorna tänkte jag att polkagrisfyllda pepparkakor kanske kan var gott. Sagt och gjort, resultatet kan ni se nedan. Numera kallas de för mina böldpestkakor..... Rätt skum smak, ena tuggan smakar pepparkakor men andra smakar polkagris.
 
Nästa år får det bli nya varianter, är inte riktigt säker på att polkagriskpepparkakan förtjänar ett år till.
 

Årets Lucia

 
I år har jag fått uppleva tre sorters Lucia, som på olika sätt bidrog till julstämningen.
 
Förra fredagen var jag och Mr P på en vacker julkonsert och fick ett vackert luciatåg på kuppen. Det var Legatokören som hade sin årliga julkonsert och det var stämningsfullt som vanligt. Ute var det minus och snöigt och det hjälper ju julstämningen rejält.
 
 
 
I onsdags var det dags för lilla Es dagisgrupper att framföra sina luciasånger. Denna gång var vi alla utomhus och barnen stod på en scen och sjöng. Snön singlade vackert ner och konserten avslutades med lite fika inne på avdelningen. Vackert och oerhört sött.
 
 
Igår var det dags för ett luciafirande på jobbet. Sällan har ett lucia-tåg bidragit så lite till julstämningen. Men så otroligt roligt.
 
 
Men det återstår ett luciaframträdande, lagom till fredagsmyset kommer den här lilla sötnosen fram. Och jag tror nog att detta är det bästa lucia-firandet ändå.
 
 
Visa fler inlägg