0 Läs mer >>
I år firades julafton hos oss i förorten. 19 människor och sex hundar ingick i planeringen. Det blev 18 människor och bara fem hundar...

Planeringen var väl genomtänkt och alla hade olika uppgifter. Och, kan man tänka sig, planen höll! Även all ommöblering för att få plats, funkade som vi tänkt.

Julafton var en härlig men lite lätt rörig och hysterisk tillställning. Fyra hundar skällde ut brorsans stora schäfer så hon blev alldeles spak. Och då skall man veta att denna stora hund är den mest snälla av alla hundar jag vet. Stackars Annie. Och skällandet påverkade nog alla hundar, ingen var som de brukade.

Tre småungar var också med, från 3,5 till 6 år. Ännu mer hysteriskt att lägga till hundarna. De stora kusinerna uppförde sig i alla fall.

När sen alla gäster åkt hem blev det alldeles tyst och skönt. Våra barn somnade gott och vi andra andades ut.

Och mitt i allt hysterisk kände jag att det här är så härligt. Att alla ens nära och kära är tillsammans. Vem bryr sig att det är trångt och stimmigt, vi är tillsammans.

Jultankar

0 Läs mer >>
Jag drabbades av lite inspiration när jag bakade pepparkakor i helgen. Efter att har kört motorcyklar, traktorer, bilar och hajar (här görs det inga trationella former :-)), tröttnade jag lite och tänkte skapa lite fritt.
 
Först gjorde jag "Skogstorps Karusellkakaor", pepparkakor fyllda med mandelmassa. Vet inte hur de smakade, eftersom jag inte gillar mandelmassa. Roliga såg de ut i alla fall, fast inte alls lika originalet enligt säkra källor.
 
Inspirerad av Karusellkakorna tänkte jag att polkagrisfyllda pepparkakor kanske kan var gott. Sagt och gjort, resultatet kan ni se nedan. Numera kallas de för mina böldpestkakor..... Rätt skum smak, ena tuggan smakar pepparkakor men andra smakar polkagris.
 
Nästa år får det bli nya varianter, är inte riktigt säker på att polkagriskpepparkakan förtjänar ett år till.
 

Pepparkakor!

0 Läs mer >>
 
I år har jag fått uppleva tre sorters Lucia, som på olika sätt bidrog till julstämningen.
 
Förra fredagen var jag och Mr P på en vacker julkonsert och fick ett vackert luciatåg på kuppen. Det var Legatokören som hade sin årliga julkonsert och det var stämningsfullt som vanligt. Ute var det minus och snöigt och det hjälper ju julstämningen rejält.
 
 
 
I onsdags var det dags för lilla Es dagisgrupper att framföra sina luciasånger. Denna gång var vi alla utomhus och barnen stod på en scen och sjöng. Snön singlade vackert ner och konserten avslutades med lite fika inne på avdelningen. Vackert och oerhört sött.
 
 
Igår var det dags för ett luciafirande på jobbet. Sällan har ett lucia-tåg bidragit så lite till julstämningen. Men så otroligt roligt.
 
 
Men det återstår ett luciaframträdande, lagom till fredagsmyset kommer den här lilla sötnosen fram. Och jag tror nog att detta är det bästa lucia-firandet ändå.
 
 

Årets Lucia

1 Läs mer >>
Eftersom jag har bestämt att inte gnälla här i bloggen, får man ju börja se positivt på eländet. Hur illa jag än tycker om snö och iskyla, så finns det ju alltid några ljusglimtar:
 
- Mördarsniglarna kanske dör nu när det är så kallt. Visserligen lägger ju sig snön som ett värmande täcke men nu när det är så förbaskat kallt kanske några försvinner.
 
- Även fästingar och andra äckliga kryp kan ju dö. Det hade varit skönt.
 
- Det är ju garanterat myggfritt!
 
- Man bryr sig inte längre om hur man ser ut när man lämnar hemmet, bara man inte fryser. Själv har jag ful-kängor på med sulor som traktordäck. I dessa extra stora får jag också plats med tjocka raggsockar. En hemskt ful mössa har jag också på, under min huva till min varma, och faktiskt fina, vinterjacka. Och inte att förglömma, mina tjocka skidvantar - tumvantar förstås!
 
- Man får också tillfälle att använda alla sina kläder som legat längst in i garderoben. Alla tjock-tröjor kommer till användning. Och det är ju bra, för antingen hittar man bortglömda saker som man saknat eller så hittar man gammal skit som man kan skänka bort. Lite garderobsrensning mitt i vintern!
 
- Man är ursäktad med att krypa upp tillsammans i soffan och se på film. Och bara mysa. Kraven känns lite mindre när det är kallt ute. Eller så är det en väldigt bra ursäkt att slippa göra något.
 
- När himlen är blå är det ju faktiskt riktigt fint ute och när man sitter inne och lyssnar på julmusik får man riktigt julfeeling. Här kan jag hålla med om att det "härliga" Göteborgsvädret med grått och regn inte ger samma känsla.
 
Med detta vill jag inte säga att jag är vidare positivt inställd åt vintern men för varje dag är vi också närmare våren, och det är ju inte illa!

Positivt om vintern

0 Läs mer >>
Äntligen advent! Varje år längtar jag, planerar och fixar. Och lika skönt är det när advent kommer. När alla lampor tänds i trädgården och ljusen tänds inne, då blir jag lycklig. Och i år startade jag något, som nog blir en ny tratidion, jag hade adventsfika med några av mina kära kusiner och min härliga moster. Mysigt att träffas några gånger om året.Så nu när första advent är över, är det bara 22 dagar kvar tills höjdpunkten! Alldeles för kort tid för att njuta och självklart en massa stress. Men det är den bästa tid jag vet.

Adventsmys

1 Läs mer >>
Alldeles snart åker jag och mr P på fest inne i stan. Pappas kära särbo fyller minsann 70! Vilket man minsann inte kan tro när man ser henne.

Och när nån fyller år måste ju man göra ett kort, tycker ju jag. Så jag slängde ihop ett nu på morgonen. Är rätt nöjd med hur resultatet blev.
Dags för fest