1 Läs mer >>
Sitter på tåget och drömmer mej bort. Där ute är det grått o trist, men ändå kan man ana våren. Någonstans där ute finns den, ligger och samlar kraft. Och snart kommer den.

Utanför far mina barndoms trakter förbi. Och jag undrar hur många gånger jag rest denna sträcka. Egentligen. Jag lämnade Skövde där mina föräldrar bott och jag själv sommarjobbat. Falköping passerades med en väldigt fart. Inte riktigt den fart jag hade när jag övningskörde där. Och Herrljunga, här har jag tillbringat mycket tid i simhallen och tränat konstsim. För att inte tala om alla gånger jag bytt tåg där för att åka till Vara eller hem till Göteborg. Och jag får ju inte glömma alla resor genom åren till Stockholm och jobb.

Sånt kan man sitta och tänka på, en vanlig tisdag i februari. Istället för att tänka på jobb. Eller tvätthögen där hemma. Eller på något annat trist. Då är det skönt att bli lite nostalgisk ibland.


Tågtankar

1 Läs mer >>
Jag är en flitig bloggläsare utan någon speciell inriktning. Det finns några "kändisbloggar" jag gärna följer och sjävklart några scrap-och pysselbloggar att inspireras av. Eftersom jag också älskar att baka, följer jag självklart några sådana också. Och nu när våren närmar sig gäller det att hänga på några trädgårdsbloggar också.
 
Nu är det ju inte så att jag slaviskt följer alla bloggar jag läser, någon eller några om dagen blir det. Läser ikapp mej på en del och läser andra ibland. Ibland vill man ha inspiration om det ena eller området. Eller bara drömma sig bort.
 
På sistone har jag ramlat in på tre härliga bloggar, som jag blir glad och inspirerad av. Allt och/eller ingetHelt enkelt hos mej  och Hildas hem är mina nya favoriter. Och när man hittar nya bloggar, länkar de till andra bloggar och så rätt som det är har man inget annat för sig än att följa bloggar :-).
 
Visst blir det en del Instagram också, men att läsa en blogg är något speciellt. Och varje härlig blogg jag läser blir jag inspirerad av, jag vill också göra så fint och jag vill också ha en sån härlig blogg. Så emellanåt gör jag ett tappert litet försök att bli en flitig bloggare, det går väl så där. Men jag jobbar på det och en dag kanske jag också har en sån härlig blogg.

Nya favoriter

1 Läs mer >>

Hos Allt och/eller inget finns det nu en tävling där man kan vinna hudprodukter. Gå dit och tävla, vettja! Själv skulle jag helt klart välja handkrämen gjort på hjortron!

http://alltochelleringet.blogspot.se/2013/02/lar-kanna-co-gerd.html

 

Allt och/eller inget

1 Läs mer >>
I dessa tider när man skall tänka klimatsmart och ekologiskt, har Hildas hem en tävling där man kan vinna presentkort på Eco and Stuff. Och när jag då började tänka på vad jag gör inser jag ändå att jag gör en hel del för miljön. Jag sopsorterar, köper begagnade kläder till barnen, komposterar, köper både miljövänligt, ekologiskt och fairtrade-produkter så mycket jag kan. Visserligen tar jag bilen lite väl ofta (men skall ställa den när våren kommer, jag lovar) och duschar alldeles för varmt och för länge. Men annars tycker jag nog att vi är rätt klimatsmarta hemma hos oss. Fast bättre kan man ju alltid bli.
 

Klimatsmart och tävli...

0 Läs mer >>
När svägerskan skulle fira 40 i helgen, fick det bli ett kort med skor, stövlar och väskor. Och alla som känner min kära svägerska, vet att just detta är något av hennes laster. Sen råkade pappret också matcha tallrikarna hon fick av oss, så vad kunde bli bättre!
 

Dagens kort

1 Läs mer >>
Just nu dammsuger jag nätet på fina inspirerande sidor. Det kan vara både pysselsidor och inredningssidor. Bara det är inspirerande är det bra. Och idag hamnade jag på Hemnet. Denna sida för både hopp och förtvivlan, i alla fall nästan. Visst är det underbart att kolla in alla hus som man inte har råd med eller titta in hur grannhuset ser ut inne, om det skulle råka vara ut till försäljning. Men vad jag inte visste var att Hemnet har en egen inspirationssida. Fullt med vackra foton från de objekt som ligger ute till försäljning.
 
Visst är vissa väldigt stylade och man undrar hur det kan bo en familj där. Men jag blir i alla fall väldigt inspirerad och börjar planera. Fokus just nu är barnens rum men även trädgård lockar. Och kök. Och badrum... Ja, typ allt.
 
En väldigt fin matta till lilla E:s rum kanske:
Bilder, Barnrum, Säng, rosa - Hemnet Inspiration
 
Nästa renovering av sovrummet kanske skall gå i denna stil:
Bilder, Sovrum - Hemnet Inspiration
 
Man kanske skulle våga ta ut svängarna mer i matsalen. Riktigt läckert. Och inte rosa, vilket Mr P nog skulle gilla. Fast å andra sidan kanske vi har tillräckligt med fåglar på tapeten i hallen.
Kök/matplats - Vasastan - Odenplan
 
En riktigt snygg spisfläkt. Något att fundera på till köksrenoveringen.
Kök/matplats - Kirseberg
 
Jag kanske inte skall ha svarta krukor utomhus i år, vita var riktigt fräscht!
Balkong/uteplats - Margretelund
 
Och vårt plank runt altanen kanske skulle vara snyggt i svart. Egentligen.
Balkong/uteplats - Stora Essingen
 
Och nästan exakt så här kommer vår gästtoa att se ut efter renoveringen. Och det hade jag faktiskt bestämt långt innan jag såg denna bild.
Bilder, Badrum, Randigt, Handfat, Vitt, Svart - Hemnet Inspiration
 
Så om ni drabbas av inspirationsbrist, kan man alltid gå in på Hemnets Inspirationssida. Och det bästa är ju att det hela tiden kommer in nya objekt.

Massor av inspiration

0 Läs mer >>
I går hade jag vårkänning. I rabatten har vårlökarna börjat titta fram lite grann. Och utanför mitt jobb-fönster har en buske börjat knoppas. Igår var det en härlig dag.
 
 
Men i morse var det fullt med snö ute. Suck. Fick skotta fram till brevlådan för att hämta morgontidningen. Plogbilen hade skottat en vall framför huset, så det var bara att skotta på.
 
Idag såg utsikten från fönstret ut så här.
 
 
Och jag vet, det är bara februari och det kommer att komma fler bakslag. Men ändå. Jag vill faktiskt ha vår nu.

Vårkänslan kom av sig

1 Läs mer >>
Vårt sovrum har varit ett av de hemskaste och fulaste i hela huset. Och eftersom utgången till baksidans stora härliga altan går genom sovrummet (vi bor i ett suterränghus) har det ofta varit lite pinsamt att ha gäster som skall gå igenom rummet. Väggarna hade en hemsk 90-talstapet - knallblå, vi hade med oss en mörkbrun jättegarderob, som tog upp halva rummet. Den garderoben passade perfekt i vårt enorma sovrum i lägenheten, med extra högt i tak, men i ett ordinärt radhus-sovrum var det inte lika fint. Och inte hjälpte det att den inte klarade en flytt till, den vinglade och lådorna rasade ner hela tiden.
 
Så i höstas åkte garderoben ut och ersattes av låga vita Billy-bokhylla. En klar förbättring bara det. Nu har jag ingen före-bild men efter-bilden visar den väldigt fina väggen.
 
 
Så det var efterlängtat att riva ut den fula tapeten och in med en ny fräsch. Mr P har tillbringat en vecka med att riva tapeter. Och under fanns det en ännu värre syn. Fullt med hål, vissa stora som kratrar, och svarta tuschmarkeringar. Fredagskvällen tillbringade jag med att spackla och fixa allt jag kunde. Och på lördagsmorgonen, efter slipandet, fick vi grundmåla i stort sett hela väggen. En miss i planeringen.
 
 
Många suckar senare var det dags att sätta upp tapeten. Och vilken lycka när allt var klart. Rummet blev så mycket bättre än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. När listerna är målade och på plats, skall det bara fixas lite mattor och lampor och sen har vi det finaste rummet i hela huset! Nästa projekt blir att få fint i lilla E:s trista rum. Ett rum fullt med älvor, blommor och rosa blir det där. Men det blir ett senare projekt, nu skall jag bara njuta av mitt fina fina sovrum.
 

Sovrumsrenovering