7-årskalas

I dag har vi haft ett 7-årskalas för den lilla knäppgöken. Vi hade lovat henne ett kalas för hela klassen plus några andra kompisar. 34 ungar var vi uppe i, när vi var som mest. Fast jag hade då råkat räkna några två gånger, så vi blev "bara" 27 ungar. 

Vi hade hyrt en av skolans gymnasiksalar. Ett väldigt smidigt sätt att kunna ha stora kalas. Korv, fika och lekar klarades av på 1.5 timme. Grabbarna blev så varma att tröjorna åkte av.


Knäppgöken började med upprop och sen körde vi igång. Hon hade en visselpipa och styrde sina kompisar med hjärnhand, det blir antingen lärare eller chef av henne när hon blir stor. 

Lite tårar men mest skrik och spring. Lekar lektes och fika åts. Godispåsar delades ut, och här muttrades det lite bland några kids. Tydligen var det inte tillräckligt mycket, tyckte de små. Men föräldrarna var nöjda, för att få hem sockerstinna kids kl 19 en fredagskväll vill väl ingen. 

Presenterna öppnades och jag blev förvånad över vilka fina saker hon fick. Inga dubletter eller onödiga saker. Nu kan knäppisen pyssla och måla och mängder av Frostsaker. Och smycken fick hon förstås. Tydligen har hon varit väldigt tydlig till vissa grabbar vad de skall köpa. En mamma sa att knäppisen sagt åt hennes son att honn ville ha örhängen "så då tycker han att det är bäst att lyda". 


Det var en trött men lycklig liten tjej som efter många om och men somnade. I morgon får hon fullt upp med att leka med allt fint hon fått. Tack till alla kompisar som kunde komma och göra hennes 7-årskalas så lyckat. 

En mysdag på stan

Grabbarna i familjen är sportnördar. Det gås på fotboll, hockey och innebandy. Den lilla knäppgöken är helt ointresserad av sport och då får vi vara hemma. Och det är ju inte alltid så kul, brorsan får godis och korv men hon får bara vara hemma med sin gamla mamma. 

Så idag, när grabbarna skulle in på fotbollsmatch igen, åkte vi in till stan. Lunch och ett besök på Konstmuséet tänkte jag. Helst ville hon köpa smink och smycken... Men vi tog tåget in och åt lunch. Sen spårvagn upp till Valand och promenerade upp till Konstmuséet. 


Knäppgöken är väldigt konstnärlig och älskar att måla. Hon fick ett riktigt staffli och akrylfärg av sina fastrar i födelsedagspresent, så jag tänkte att hon skulle inspireras av dagens besök. 

Vi kollade skulpturer och det var väldigt spännande med alla nakna gubbar. Och sen gick vi in till mina favorittavlor, renässansen. Rembrandt-tavlan är fantastisk. Och tavlorna på gamla kungar kan jag studera i timmar. Men de mörka och dramatiska motiven, döskallar och död kombinerat med de mörka lokalerna blev lite mycket. "Mamma, jag vill gå hem. Det är läskigt här". 

Så vi fick snabbt gå vidare. Vi gick igenom alla salar i ett raskt tempo innan vi gick till entrén. Och då upptäckte vi att vi tappat våra vantar. Så upp igen, genom alla salar till vi mötte en vakt som hade hittat vantarna. Och äntligen kunde vi gå och fika. 

Knäppgöken äter bara kladdkaka. Kanelbulle kan funka men helst kladdkaka. Så efter muséet började letandet efter kladdkaka. Till slut gav hon upp och tog en bulle på ett svindyrt ställe, fikat där kostade mer än hela lunchen. 

Vi strosade ner mot Kungsportsplatsen i det ruggiga vädret och ramlade in på Vetenskapsfestivalen i Bältesspännareparken. Lite kul, men då var Knäppisen alldeles för trött. Så vi fick ta tåget hem. 

Jag tror ändå att hon tyckte det var en mysig dag. Nästa gång grabbarna är på nån sport gör vi ett nytt försök. Kanske Röhsska eller Stadsmuséet får ett besök (det är ju svinbilligt med museumbesök, för 40 kr får man ett årskort till många av Göteborgs museum). Men inte Konstmuséet, för dit vill hon inte gå igen förrän hon är 8 år.  Lunch och fika också. Och kanske lite shopping. 

Det går inte längre...

Nu spricker mitt nyårslöfte! Ett halvår utan att köpa några mönstrade papper. Jag har kämpat emot reor på nätet och stått emot allt nytt fint hos Scrapbook etc inne i stan. Ett enda papper har jag köpt och det använde jag upp med en gång. 

Men nu går det inte längre. Jag fick Sirapsboxen idag. Den fina boxen med scrapmaterial jag prenumererar på från Sirap i Paris. Och nu är det kört.... 

Vilka underbara papper från Pink Fresh Studio! Ni skulle bara se dem. Jag måste verkligen komplettera dem. Det är så irriterande när båda sidorna på pappret är lika fint. Hur skall jag kunna välja??? 

Och de fantastiska fina Badge buttons!! Äntligen fina på svenska. Älskart! Hoppas Sirap i Paris gör många många fler. Och gärna egna papper. Jag skulle köpa allt. Precis i min smak.

Så nu får jag väl börja planera om mina kommande projekt. För dessa underbara saker passar perfekt med mina kort från semestern förra året. 

Visa fler inlägg