Vad hände med....

- den där IT-attacken för någon månad sen, den som var så farlig att en hel kommuns datorer slogs ut? Den har man inte hört något mer om.....
 
- min första pojkvän, skolans snygging, nyinflyttad och lite spännande? Och jag som var totalt ointresserad men när han frågade: "Är vi bara kompisar eller ihop?", tänkte jag kalkylerande "Om jag säger att jag är kompis med honom blir jag aldrig av med honom, är vi ihop kan jag göra slut". Undrar vad som hände med honom. Jag raderade ut honom från min hjärna, tror jag.
 
- juni? Månaden som bara försvann. Alla jag pratar med undrar: Vart tog juni vägen??? Någon som har sett en bortkommen sommarmånad? Jag behöver juni för att hinna med allt som jag tänkt göra i sommar. 
 
- sommarvärmen? Den här veckan blev vi lovade medelhavsvärme. Och det kanske vi fick, medelhavsvärme som den är där på vintern. För någon sommarhetta är det ju inte.
 
- mitt shoppingsug? Jag längtar efter att gå bort till butiken där hemma och shoppa, men jag kommer på ursäkter hela tiden. Idag är min ursäkt att jag skall träna! Vad hände där, kan man undra?
 
- långledigheten? Den där som man har haft sen kidsen föddes, på den gamla goda tiden när det fanns föräldradagar att ta ut på sommaren. Nu blir det bara några få veckor, hur skall jag hinna med allt. Speciellt nu som juni försvunnit. 
 
- alla 80-talsfavoriterna som Limahl,  ödlorna i V och systrarna i Trance Dance? Jo, jag vet att man kan Googla fram dem, men ibland vill man bara undra lite allmänt. 
 
- alla foton från jag var liten. Jag kollade på dem i höstas och sen har min briljanta pappa lagt dem på ett superbra ställe. Så superbra att vi inte hittar dem längre. Sommarens aktivitet får blir att leta vidare. 
 
När man sitter och gör riskanalyser tar hjärnan många olika vändor... Snart får jag ta lite bubbel och fundera vidare. 
 

Hurra för farmor!

Det här är min farmor och jag, taget runt 1972-73 på Aröd på Västkusten. 


Idag skulle hon fyllt 109 år. Det hade varit coolt om hon hade fått uppleva det. 

När jag ser fotot inser jag att min farmor såg likadan ut 1972 som 1990. 

Jag har ju en tendens att bli lite nostalgisk, så jag tror att jag i ett annat inlägg skall berätta lite mer om min fina farmor, som hette så vackert som Sonja Aurora. Bara en sån sak!

Ultimata drömhuset

Jag älskar Hemnet, som så många andra. Klicka runt på olika områden och drömma sig bort. Kanske få lite inspriation ibland. Det är så skönt och avkopplande. 
 
Som idag, har olika Excel-listor som skall jämföras och prioriteras och jag vet inte ens vart jag skall börja. Och när det är dags för att vila hjärnan, kollar jag lite på Hemnet. 
 
Under ganska lång tid har jag haft ett drömhus på Klädesholmen på Tjörn, som jag har drömt om. Karga klippor och milsvidd utsikt, ända bort till Marstrand. Så jäkla underbart. Jag har inrett och tänkt, men inte kommit på något bra scrapställe. Men ändå. Så jäkla vackert det är med hav och klippor. 
 
Jag älskar de vita husen och den klassiska skärgårdsmiljön. Kanske lite nära grannarna men ändå. Så vackert. 
 
 
Alltså kolla in utsikten. Jag kan känna vindarna på vintrarna slå mot rutorna. Som jag älskar vindarna från havet. Året om. 
 
 
Tänk att äta frukost här, eller middag, eller fika. Eller bara sitta här och njuta. 
 
 
Som sagt, detta hus har varit mitt drömhus i månader. Tills idag, när jag såg HUSET. Det ligger i Skåpesund, ett stenkast från pappas ö. Otaliga gånger har jag åkt genom Skåpesund, på väg ut med båten till någon av våra badöar i Stigfjorden. Och varje gång man åker till pappa, passerar man sundet och varje gång kastar jag längtande blickar åt husen som ligger där. Så området är inte något okänt för mej, tvärt om. 
 
Fatta att bo så här!
 
 
Utsikten, sundet, havet där borta, bron och båtarna. Strax bortanför bron är målgången för Tjörn runt, bara en sån sak.  
 
 
Åt andra hållet ser man Askeröfjorden och där har jag seglat runt i vår lilla örnjolle. Och åkt med våra båtar till småöar som ligger närmare hem. Och om man fortsätter en bit bort åt detta håll, kommer man till Tjörnbron. Och där har vi fiskat vitling mängder av gånger. 
 
 
Kolla in huset från vattnet. Utsikt men ändå insynsskyddat. Så perfekt att jag nästan mår illa. Och ser ni den lilla fina röda sjöboden, den hör till huset! En sjöbod! Det har jag aldrig i min vildaste fantasi drömt om, men en sjöbod och egen badbrygga. Jag smäller av, så fantastiskt. 
 
 
Ser ni övervåningen på sjöboden, ett rum! Genast började min skadade scraphjärna fundera på om det kunde vara något rum för scrap. Tänk att sitta där och skapa och höra vågorna skvalpa nedanför. Hur underbart är inte det!
 
 
Men sen såg jag detta rum. Det ultimata scraprummet i det ultimata drömhuset. Ever! Här vill jag sitta och scrappa. Och kanske skriva den där boken, som jag vill skriva. Eller bara sitta här och njuta och sippa på lite bubbel. 
 
 
Förstår ni hur gärna jag vill bo här! Inte permanent, men som fritidshus. Ett ställe att åka till på somrar, lov och helger. När man behöver åka bort. Och det ligger ju så nära pappa, så då har jag ju någon som kan se till det när vi inte är där, någon som vattnar blommor och skottar när det är vinter och tänder i kaminen (jag såg i och för sig ingen kamin på bilderna, men det kan man ju lätt sätta in) tills vi kommer. Här vill jag fira jul och nyår. Här vill jag vara all min lediga tid. Jag bortser till och med från att det ligger på Orust och då är det verkligen ett drömhus (en Tjörnbo kan ju inte tänka sig att bo på Orust, det är ju sen gammalt ;-)). 
 
Så nu kvarstår bara ett problem, pengarna. Hur vi än sparar och snålar kommer vi ju aldrig att få ihop 9,5 miljoner till nästa vecka. Inte ens till semestern, hur gärna vi än vill. Om jag inte vinner på Lotto, förstås. Jackpotten kanske räcker till det. Och annars kanske jag kan vinna på Eurojackpot. Bäst att börja spela, för jag vill så hemskt gärna ha detta hus. 
 
 
Visa fler inlägg