0 Läs mer >>
Nu är det dags! Årets tomatfröer är nu beställda. I år blev det fem olika sorter. Alla köptes i år hos Impecta och bilderna är därifrån också.  
 
Som vanligt kommer väl jag förse alla omkring mej med tomatplantor. De här sorterna blev det. 
 
 
 
 Årets tomater

0 Läs mer >>

Varje år, så där framåt sommaren, brukar vi hitta en bortglömd tomte. Det är aldrig samma tomte och aldrig på samma ställe. Men i år har vi nog tagit priset. Vi vet ju förstås inte än om vi glömt något mer, men detta....

På väggen vid trappan hänger kidsens julkalendrar. Ca 130 cm höga. Inte vidare svåra att missa, men det har vi tydligen gjort. 


När vi tidigare hittat de bortglömda tomtarna, har de fått stå kvar. Men två stora kalendrar mitt i trappan kan ju knappast hänga kvar där i 11 månader. 

Bortglömt

1 Läs mer >>

Kommer ni ihåg 90-talsfilmen "Sliding doors" med Gwyneth Paltrow? Som handlade om att beroende på vilken dörr hon valde blev utgången av hennes kärleksliv olika. Jag tänkte på den idag, att livet tar olika vägar beroende på vilka val man gör. 


Om inte vi hade lyssnat på min svärfar och åkt till förorten och kollat på det där huset han tjatat om, hade vi aldrig flyttat hit.

Och då hade vi inte träffat världens bästa förskollärare Kerstin, som var orsaken till att vi valde just den förskolan.

Och då hade inte Knasbollen träffat sin kompis Alex och inte hamnat i samma klass i skolan med honom.

Och då hade inte Knasbollen börjat spela innebandy i ortens innebandyklubb. 

Och då hade jag inte varit på den där matchen, för något år sedan där Alex mamma Anna "tvångsanmälde" mej till ett träningspass på vårt lokala gym.

Och då hade jag inte börjat gå på Annas pass och faktiskt tyckt det är kul. 

Så om vi inte hade lyssnat på min svärfar, den där vinterdagen för 6 år sedan, hade jag inte suttit här idag med en begynnande träningsvärk "from hell".

Alltså är det min svärfars fel att jag inte kan gå i morgon. 


Om inte om fanns

0 Läs mer >>

Jag är besatt av väder. I alla fall av att följa väder på TV, appar och på nätet. Inser att det nästan är överdrivet ibland. Som när jag laddade ner min fjärde (!) väderapp. Allt för att kunna jämföra de olika prognoserna. Jag plockade bort den efter ett tag.


När det är stormvarning eller kylsmockor är jag ännu mer intresserad. Följer utvecklingen konstant. Mr P är ordentligt less på mej emellanåt. 

Idag vaknade vi upp till (för oss) hemskt kalla 11 minusgrader. Sa en app i telefonen i alla fall. När jag kollade på termometern var det "bara"  -10.4. Sen springer jag här och kollar utvecklingen typ var tionde minut. 

Förr skrev min pappa upp väderdata i en kalender. Riktigt så tokig tänker jag inte bli. Mest för att jag är så förbaskat glömsk så jag hade inte kommit ihåg att skriva upp det, är världens sämsta dagboksskrivare. Det räcker att jag har koll just nu. 

Vädret och jag