Månadens bok - augusti

Så här i sista stund i augusti kommer månadens bok, eller böcker rättare sagt. 

Efter juli månads nästan hysteriska läsande, tappade jag läslusten helt. Men efter en veckas vilande, när jag mest läste Kalle Ankas Pocket, kom jag igång lite smått. 

På Kreta fick jag ju låna böcker av både Mr P och dottern, eftersom jag råkade läsa ut alla mina egna medhavda. Och dotterns bok läste jag ut nu i augusti. 


Denna väldigt uppskrivna bok var den första som dottern läste på väldigt länge, och hon slukade den snabbt på stranden. Varje gång vi badade berättade hon vad som hänt, så jag hade lite aningar om händelserna. Den var inte en lättsmält feelgood, utan lite allvarligare utan att vara tung. Nu läser hon uppföljaren, får se om jag även läser den så småningom. En helt klart läsvärd bok i alla fall. 

Efter den lite allvarligare kände jag att jag ville läsa något lättsmält, och igelkottar är ju alltid ett säkert kort. I alla fall de som finns på Hedgehog Hollow. Pålitlig brittisk feelgood, detta var del två men jag tror nog att man kommer lätt in i den även om man inte läst första delen. Många karaktärer kommer tillbaka men några nya dyker upp. Och en spännande cliffhanger på slutet, så nu måste jag köpa tredje delen. 


Månadens sista bok jag hann läsa var också en pålitlig brittisk författare, Lucy Dillon. Kärlek, drama och konflikter i en härlig brittisk röra. En översvämning i centrum, och ett regnoväder som likar Hans som kom förbi för några veckor sen. En Lucy Dillonbok är aldrig fel.



Så denna månad blev det tre lästa böcker och det är alldeles lagom egentligen. I september tror jag att jag ska ge mig på nån deckare, det var länge sen. 



Visa fler inlägg