0 Läs mer >>
Så sitter man här och väntar. Igen. Fast nu är det W som tränar. En annan sport. Och ett helt annat omklädningsrum.

Idag är det inte så mycket tankar i huvudet. Mest tomt i skallen. En intensiv vecka tar ut sin rätt. Men lite tankar finns det ju.

Tänk till exempel att vara tonåring igen. Ibland hade det varit skönt. Minns ni hur det var? Bara det här att man satte sig mitt på trottoaren, bara för att man var trött. Eller för att man var mitt inne i nåt viktigt samtal. På min tid kunde det vara om Niclas Wahlgrens nya frisyr eller vem som var snyggast i Duran Duran.

På högstadiet var det mest killar i huvudet. Jag har kvar min gamla hemkunskapsbok och jösses vad många killnamn det står i den. En del namn känner jag igen men kommer inte ihåg hur de ser ut.

Fast nu var ju inte alls bara frid och fröjd att vara tonåring. En hel del sorger hade jag ju också. Både verkligt hemska och några mer "tonårssorgliga". När Noice splittrades var en sån sorg. Eller när George Michael visade upp sin nya tjej (hahaha, jag skulle ju bara vetat hur det var).

Tja, lite sånt tänker jag på idag här i omklädningsrummet, en helt vanlig torsdag.

Tankar igen - fast på...

0 Läs mer >>
Så sitter jag här igen, i omklädningsrummet när lilla E är på gympa. Denna gång har vi ljus och till och med lite värme. Inte illa det. Några föräldrar pratar faktiskt med varandra men de flesta sitter och läser eller kollar sina telefoner.

Idag tänker jag på Halloween. W fyller år precis vid Halloween, så det blir ju nästan alltid Halloween-tema på hans kalas. I år skall det bli fest och hela klassen blir bjuden. Man fyller ju bara 7 år en gång. Plus några andra kompisar. Lokal skall hyras och lekledare kallas in.

Vi skall göra egna inbjudningskort med hjälp av min kära Big Shot. Det skall bli så kul att pyssla med W. Klä ut oss skall vi göra, kanske inte Mr P men jag, barnen och lekledaren kanske (som ännu inte vet om våra planer...).

Lite sånt sitter jag och funderar på här i omklädningsrummet idag.Tankar i omklädningsr...

0 Läs mer >>
Lilla E har en väldigt livlig fantasi. Första osynliga kompisen hette Howie och Howie hittade på en massa bus, som t ex måla lite på väggar och gjorde sönder en massa saker. Sen försvann Howie och nu är det dockor för hela slanten.

Men så hittar hon på lite annat också. Sånt som hon glatt berättar på dagis. I julas kom en fröken fram och tyckte det var så mysigt att jag och lilla E skall åka iväg själva till Grekland. Det enda vi åker till är väl Kungsbacka, inte vidare exotiskt även om det kan vara riktigt mysigt också.

Eller som idag då en av fröknarna frågade vad det är för typ av tavlor jag målar, E hade nämligen berättat att jag målar tavlor. Fröken undrade om jag jobbade med det..... Nej, jag är IT-koordinator inom Västra Götalandsregionen, fick jag ju svara då. Inte vidare konstnärligt precis.

Och då passade jag på att fråga om hennes bästis. Lilla E har berättat att lilla I skall bli storasyster och byta dagis. Men nej, lilla I skall i och för sig bli storasyster men inte byta dagis.

Så vår kära lilla E har en väldans livlig fantasi och det är ju lite kul. Undrar vad det skall bli av henne. Författare kanske?

Lilla Es fantasi

0 Läs mer >>
Inte för att jag är vidare höstdeppig men jag har hittat den perfekta uppiggaren. Av en tillfällighet hittade jag en helt fantastisk person på Instagram: Karins konstgrepp. Leta upp henne där, ni som har Instagram! Eller leta upp henne på Facebook. Självklart har hon en blogg också. http://www.karinskonstgrepp.se/. Helt fantastiskt underbart rolig.
 
Det räcker att jag ser hennes foton så börjar jag fnissa. Eller hennes underbart sjuka små filmklipp. Jag rekommenderar inte att lyssna på hennes Podcast när man jobbar med kluriga siffror, för det blir så lätt fel i siffrorna när man helt glömmer bort det man gör och bara fnissar. Men det var det värt!
 
Så gå in och kolla på underbart roliga Karin, så får ni alla fall se vilken typ av humor jag gillar!!
 

En uppiggare i höstde...

0 Läs mer >>
I helgen kom hösten på riktigt.
 
Lördagen var solig och fin, men höstig. Den spenderades på landet med studsmattehopp och lövhögslekar. Mr P hoppade och jag själv blev överlövad. Lite fika i solen med ny inredningstidning gjorde den dagen perfekt. Det är såna saker som barnen minns (hoppas jag). Vi har liksom gett oss sjutton på att göra en massa saker som barnen minns när de blir större. Helgerna skall vara fulla av ävenyr och aktiviteter. Och självklart rätt mycket lek med kompisar också.
 

Söndagen blev lite mer av en innedag. Vi åkte till Kungsmässan och därefter blev det Smurfarna 2 för hela slanten. I 3D minsann, vilket gick så där. Barnen såg halva filmen utan glasögon.
 
 
 
 
 

Hösthelg

0 Läs mer >>
Lilla E har börjat på gymnastik. Varje lördagsmorgon kl 9-10 kommer jag tillbringa i ett omklädningsrum och vänta. Lagom roligt. Och idag funkar inte ljuset heller. Så nu sitter det föräldrar utspridda och lägger patiens, facebookar eller som jag, bloggar. Allt på sina telefoner.

Vad gjorde man innan man hade telefonerna? Om man var strandsatt i ett mörkt omklädningsrum medans barnen tränade? Man kanske pratade med varandra, för det gör man inte nu. Inte för att det gör något för min del. Det är rätt skönt att ha en tyst stund för sig själv.

Kanske om Lilla E blir lite tuffare kan jag gå ut och träna samtidigt. Annars får jag väl sitta här och vila lite. Fundera på vad jag skall handla på Gekås nästa gång. Gjorde ett test häromdagen om just Gekås och Ullared och har skrämmande kunskaper inom det området.
Jag kan ju planera lite för helgen eller fundera lite på julen. Den har jag inte tänkt på än! Dags att börja nu, det är bara 2,5 månader kvar till advent!!

Tankar i ett omklädni...

0 Läs mer >>
Nu jäklar skall denna förortsmorsa komma i form! Jag har pulsklocka, konto på en träningsdagbok på nätet och ett gymkort. Ska man börja skall man väl göra det ordentligt, eller?
 
 
 
Nu låter det som om jag tagit tag i allt detta själv och så är det såklart inte. Jag som är expert på att hitta undanflykter och hatar att träna mej trött. Jag som tycker att den timmen av träning är bortkastad tid där jag hellre kan baka, laga mat eller bara lata mej i soffan (helst när Mr P står på Crosstrainern brevid och svettas). Nej, om jag skulle ta tag i detta själv hade det nog varit läge för Mr P att köpa en lott eller så.
 
Jag har försökt med allt, men tycker inte om att träna och ännu mindre att tävla. Så är det. Och det är väl därför jag inte blev något vidare bra i simning när jag var ung, att jag var riktigt dålig i konstsim och hoppade av fäktning och badminton när det var tal om att börja tävla. Jag har inget emot att gå raska långa promenader, men det skall vara så där lagom raska så att jag blir lite trött och lite svettig men inte helt slut. Är inte sugen på att pressa mej så att jag blir utmattad. Nej, det är inte min grej.
 
Så vad gör jag då med pulsklocka, träningskort och gymkort? Jo, för hur mycket jag än avskyr att träna så vet jag ju förstås att jag måste. Kroppen börjar värka av allt stillasittande och humöret är på bott när inga kläder är snygga och man ser ut som en strandad val på foton. Och för att jag verkligen inte skall komma undan, deltar jag nu i en studie inom Västra Götalandsregionen, där man skall se effekterna av stress genom att börja med konditionsträning. I 6 månader, till en början, skall jag nu genomföra 3 pass i veckan, med konditionsträning i ca 1 timme varje gång.
 
Och här har jag nu pulsklocka som skall laddas in i träningsdagboken, instruktioner och gymkort ingår också. Samtidigt har jag en kontakt inom studien som fungerar som "motivationsstöd" eller som en PT-light och som kontrollerar att jag faktiskt gör det jag skall göra. Så jag kommer liksom inte undan denna gång. Lika bra att sätta igång. Fast jag ångrar mej en liten liten aning, för att lägga sig i soffan när man kommer hem, är allt bra skönt.

Point of no return

0 Läs mer >>
I lördags fyllde min kusin 50, och självklart skall man då ha ett eget unikt grattis-kort. Eftersom min kusin är en utpräglad trädgårdsnörd och eftersom det är höst, fick det bli ett kort på just dessa teman.
 
Jag har ett underbart papper med päron på från Basic Gray, som jag länge längtat efter att använda. Lite die-cuts och bokstäver från Websters Page och så var det klart!

Kort till en 50-åring

0 Läs mer >>
Barnledig och vaknade tidigt, vad gör man då? Mr P och jag möblerade om i vardagsrummet. Jag missade att ta före-bilder men nu har vi vridit soffan från fönstret till en av väggarna. Rummet blir större och man kan sitta i soffan och se trädtopparna utanför. Vi är riktigt nöjda och det skall bli väldigt kul att se kidsens reaktion när vi kommer hem.

En före-bild har jag i alla fall.Och några efter-bilder:
Ommöblering i radhuse...