0 Läs mer >>
Det är frågan jag ställer mej just nu. Vad hände egentligen? I sju år har vi haft barn på dagis (förskolan om ni så vill). Men om 4-5 månader är den perioden över. Den söta lilla Knäppgöken börjar skolan till hösten. Fatta, den där lilla sötingen börjar skolan! Lite ångest har den här mamman allt. 
 
I går var det öppet hus på skolan där hon börjar till hösten. Hela huset var fylld av förväntasfulla små söta ungar som bara längtar till skolstarten. Så spännande i sig tyckte nog inte Knäppgöken att det var. Det är ju samma skola som Knasbollen har gått i de senaste 2.5 åren. Inte många nya vyer där inte. Fast vi tog oss till en annan avdelning där vi inte varit förut, så lite nytt blev det. Vi fick också pratat med Knasbollens söta fröken en stund, fick höra om Knasbollens mindre stillasittande tillvaro (han bröt armen i förra veckan men den hindrar inte att han visst gör kullerbyttor i skogen.....) och Knäppgöken fick göra sig en partyhatt. 
 
Efter lite fika gick vi hem. Med en mamma, som tydligen blir mer och mer hönsmammig med åren, för visst blir det skumt med en liten förskoleklassare till hösten. En liten tjej med ny skolväska och tappade tänder. Som längtar till skolan idag, men inte riktigt är med på hur lång tid (minst) 13 år i skolan är. 
 
Tro nu inte att jag är sugen på att börja om med en liten bebis. Åh, nej. Det är redan avklarat. Jag längtar till nästa fas, en fas där man kanske kan lämna kidsen hemma en stund när man skall handla eller ut och träna. När de blir mer och mer självständiga. Men för det kan man ju ha lite ångest över att tiden går så fort. Och att barnen blir äldre medan jag själv inte åldras en sekund.... 
 
 
 
 
 
 

Vad hände egentligen?

0 Läs mer >>
Idag tänkte jag fira en alldeles speciell person här på bloggen, nämligen mej själv! Jag har namnsdag idag och inte en jäkel har grattat mej (om jag inte påmint dem förstås). Nu firar vi ju inte namnsdagar i min familj, men lite surt är det....
 
 
Fast när jag nu ändå håller på att grattar enastående personer, vill jag passa på att gratta en annan speciell person. En person som faktiskt fyller år idag. En person som står mej väldigt nära och som alltid finns där för mej när jag behöver. Trots att jag är urdålig på att höra av mej, finns hon alltid där. En trygg, glad, rolig, mysig, lite galen, varm och modig person.
 
Grattis på födelsedagen min älskade kusin Monica!!!!!
 
Min kusin Monica är som ni förstår, en fantastisk person. Hon reser till Indien alldeles ensam, och till Israel. Nu åker hon snart till Nya Zeeland. Hon utbildar sig till kock och blir en jäkligt duktig kock. Hon tävlar i Ostron-SM och krossar allt motstånd. Hon har jobbat på båtar och på slott men är numera äntligen tillbaka i Göteborg. Ok, hon jobbar i Trollhättan men det är ju på rätt sida landet i alla fall.
 
Tillsammans med sina syskon ger de mej en trygghet som är få förunnat, som mina extra syskon. De är personer som det räcker att jag tänker på, så blir jag glad. Jag vet att de bara finns ett samtal bort och det har hjälpt mej mycket under denna pissiga höst.
 
Så jag hoppas att du blivit riktigt firad idag, Monica, för det är du värd! Älskar dej!!

Dagens grattis!

0 Läs mer >>
På sistone har jag börjat drömma om ett badkar. Vet inte varför, för jag gillar inte alls att bada. Sist vi bodde i en lägenhet med badkar, badade jag nog max en gång per år. Men jag drömmer om att slå ut väggen till vår klädkammare och göra det större. Vart kläderna skall ta vägen har jag inte tänkt ut än. 
 
Och när jag ändå drömmer om nytt badrum, så passar jag på att drömma om ett större badrum. Ett med fönster. Har bara bott i en lägenhet med fönster i badrummet, och där det fanns fönster var det mot en bergvägg. Så ett stort luftigt badrum med vacker utsikt, önskar jag mej. 
 
Här kommer några bilder (snodda från Pinterest) som jag tänker drömma om...
 
Vilket badkar! Och vilket badrum! 
bathrooms with clawfoot tubs | Victorian Bathroom with Clawfoot Tub | Xcelrenovation
 
Eller detta! Så vackert att man blir sugen på att ta ett bad!
dream house interiors bathroom, giant bath, silver mirror (images we like, not products from Chichi)
 
Här kan man ligga och njuta av utsikten.
:: Havens South Designs ::  loves this tub area with its mirrored lighting niches
 
Mysigt med snedtak.
Farmhouse Bathrooms {Farmhouse Friday}-from The Everyday Home
 
Det här är så vacker att jag smäller av!
Master Bath:     "The blue shutters in the master bath are one of the few painted surfaces in this entire house," Cummings says. "But it's the original paint." BainUltra Tub. Chandelier from Watkins Culver Antiques.
 
Och om man har det trångt som vi har det, passar ju detta badkar perfekt!
red tub!
 
Men i värsta fall får det bli ett sånt här:
have the walk in shower, and one one of these for the kids?
 

Badrumsdrömmar

0 Läs mer >>
Tänkte passa på att tacka alla rökare! Nu menar jag inte ni rökare, som vänligt och omtänksamt (på riktigt) röker en bra bit från era medmänniskor på busshållplatser och perronger. Jag menar inte er utan de andra. 
 
Tack för att ni inte röker i väntkuren, utan ni står mitt utanför ingången och röker. Ibland står ni vända mot väntkuren och ser röken blåsa in på oss andra. Men ni står utanför och röker inte i kuren och det får man ju vara glad åt.....
 
Tack också ni som står med cigaretten utanför väntkuren, medan resten av kroppen är inne i kuren. Lite rök kommer ju in i kuren men cigaretten är i alla fall utanför..... 
 
Tack för att ni som har cigaretten utanför, men står vända inåt mot kuren och lutar er ut för att ta ett bloss. Lite tamt blåser ni ut röken, lite så där lagom utanför, men tillräckligt för att ni faktiskt inte står och röker i kuren.....
 
Och tack för att ni som går in i kuren, eller på bussar/tåg/spårvagnar, omtänksamt (och lite lätt desperat?) tar det sista blosset, fimpar hjälpligt (ofta ryker fimpen lite retsamt en stund till) och sen kliver in i kuren eller på bussen och andas ut. Tack för att ni tar med den härligt friska rökluften in till oss andra.....
 
Tack för att ni är så omtänksamma och inte röker i väntkuren....
 
(Detta var ett ironiskt inlägg, om nu någon skulle missat det....)
 
 

Tack Rökare!

0 Läs mer >>
Igår var det vår här på västkusten. En helt fantastiskt underbar vårdag. Har jag förstått, eftersom jag jobbade hela förmiddagen och var på bio med kidsen på eftermiddagen. Men solen strålade in genom fönstren med naturligt solskydd (aka smuts).
 
Det var visst den varmaste februaridagen sen nångång på 1800-talet.
 
 
Och ute grönskar det. Eller i alla fall dyker det upp en massa härliga vårblommor. Typ korta och förskrämda snödroppar.
 
 
 
Jag och barnen ropade förtjust "Titta snödroppar" och "Nu kommer våren!" och andra glada utrop. Knasbollens mindre sentimentala kompis stod bredvid och sa "Ja ja, nu har vi sett det. Nu går vi in.". "Men, kolla!", ropade Knasbollen "Det är ju blommor! Snödroppar!". "Ja ja, nu går vi in och spelar TV-spel", sa kompisen. Så då gav vi upp. Men vi tre, från den där knäppa familjen, vi var i alla fall uppfyllda av att våren kommer. Och det snart.
 
Tyvärr vaknade jag upp till -4 grader i morse och vips kändes våren långt bort igen. Men ändå. De där små söta snödropparna gör ju att man faktiskt står ut med lite kyla.
 
Men med det vackra vårvädret uppstår nu nästa svåra fråga: hur länge kan man med att ha kvar utebelysningen på altanen?
 
 

Vårkänslor

0 Läs mer >>
Så var äntligen en av de tristaste månaderna över på året. Den månad som i år får heta slappuari. För jäklar vad jag varit slapp. Allt började så bra i december. Tränade och körde plankan var och varannan dag. Men så blev en av mina vilodagar lite mer än en..... Och vips kändes det tungt och trist igen. Och när det känns tungt och trist blir jag sur och grinig och, se där, sur-mamman var tillbaka. När surmamman är tillbaka och livet är tungt och trist, då hjälper det inte att man har en ny fin hårfärg utan livet är bara trist. Jag får inget gjort hemma utan det känns som om högarna växer. Inte ens att pyssla med mina älskade papper hjälper.
 
Men idag börjar pigguari. Jag började med en rask powerwalk på snöiga vägar redan innan klockan var 10 i morse. Väl hemma tvättades det och jag städade undan alla mina scrap-saker som belamrat Knäppgökens rum i två veckor - en lycklig liten tjej kunde äntligen leka med alla sina saker igen. Pigguari kommer fortsätta i samma anda. Slappheten skall fördrivas från mitt hem! Eller i alla fall från mej själv. Mr P får bestämma själv när han vill slappa.
 
 
Och vad gäller vabburai hoppas jag att det fortsätter på samma sätt som januari har gått, noll procent frånvaro pga vab! Fast nu när jag skriver det kommer väl februari gå till historien som den vabbigaste någonsin....

Slappuari