Helgens scrappande

I helgen har jag varit ensam hemma. I alla fall nästan. Hemma, menar jag. Mr P åkte till Österrike med polare A. Så natten fredag/lördag var jag chaufför till Landvetter. Kidsen har varit hos farmor och farfar hela helgen. Nästan i alla fall. Knäppisen skulle på kalas, så jag fick vara taxi, fram och tillbaka några gånger till farmor och farfar. 

Men utöver det har jag varit hemma för mej själv. Förutom att vila, fick jag scrappat lite igen. Det var alltför länge sen nu. Mitt nyårslöfte är att göra minst 100 uppslag och kort. Så det gäller att ligga på lite, ligger lite efter. Som vanligt har jag suttit några dagar och tänkt och planerat hur det skall se ut. Man sparar värdefull tid på det, när man blir lite scrapnödig. 

Jag fortsätter med foton från när jag var liten. Att jobba med 8"x8" är roligt, för det går fort. Men jag började med ett kort till Knäppisens kompis. Fast det var rätt simpelt, så det tror jag inte kan ingå i mitt mål. 


4 gjorda, 96 kvar.


Ett litet snökaos

Ibland kommer det snö här på västkusten. Japp, det gör faktiskt det. Tro't eller ej. I natt kom det rejält. Och som vanligt blir det kaos. Stan står still och inget funkar. Och folk blir stressade och otrevliga. 

Själv tar jag det med ro. Det är liksom inget att göra åt. Och det är lika för alla. Man får se det som ett äventyr.

Först fick jag dagens träningspass när jag skottade ut oss och sen skottade fram bilen. 30 min styrketräning är ju inte fel. Sen slirade vi till skolan och lämnade barn. Inget var skottat så det var ett äventyr, det med. Visst, vi körde fast lite men det löste sig. 


Jag skulle in till stan på kurs, så vi var tvingade att åka ner till tåget och hoppas på tur. På pendelparkeringen körde vi fast igen och det rejält. Rätt snett fick vi lämna bilen, men så var det fler som fick göra. 

Och tro det eller ej, det kom ett tåg! Visserligen var det tåget som skulle gå 6.42 som kom 7.42 men ändå. Tyvärr var detta smockfullt så vi fick ta nästa. Där tryckte vi oss på och kom fram till stan. 

Där var det mindre snö än hemma men samma kaos, inget plogat där heller. Så med muggen från Espresso House i handen fick jag pulsa de 10 minuterna till kurslokalen. 

Väl där var det bara jag.... Inga kursdeltagare och ingen kursledare. Men jag smuttade på min mugg och njöt av att slippa kaoset ute. Om kursen hade blivit inställd hade jag väl fått sitta där och jobba. Till slut kom det två deltagare till och efter 30 min kom även kursledaren. En timme startade kursen med 7 av 11 deltagare. Några droppade in under förmiddagen. 

Tillbaka hem fick jag loss bilen och körde mot skolan. Skottat var det på vägen men inte på parkeringen vid skolan. Fastnade nästan där också men till slut kom vi vidare hemåt. Vårt område är förstås inte skottat, så det är rätt kaosigt här utanför. 


Hoppas att det ligger kvar ett tag och att kylan håller sig borta, för är det nåt jag blir på dåligt humör av så är det kyla. 


Slut på jullovet

Så var jullovet slut. 20 lediga dagar är över. Och det har varit så härligt. Eftersom det varit lite torftigt på bloggfronten under tiden, kanske någon undrar vad vi pysslat med.

Jag och kidsen började ledigheten med att gå på bio, "Hotell Transylvanien 2". Och vi avslutade med att idag se "Den gode dinosaurien". Däremellan var jag, Mr P och Knasbollen och såg Star Wars. Tre biobesök på 20 dagar är rätt bra jobbat.

Knäppgöken och jag var och såg Disney on ice i fredags. Hela familjen plus kompis har varit och bowlat. Och vi tog en familjetripp till Ullared.

Vi har firat svärmor och svåger, träffat kusin och farbror samt svägerska med familj. 

Och jag har läst. Bara det är en sensation. Att jag faktiskt satt still i soffan i timmar och bara läste. 

Så jag är rätt nöjd med vårt jullov och jag känner mej väldigt utvilad. Kan inte påstå att jag längtar till jobbet,  i morgon väntar vardagen igen. Kanske det blir skönt med rutiner men jag hade lätt kunna varit ledig ett bra tag till. Då vet man att ledigheten varit skön, när man inte hunnit tröttna.

 
Visa fler inlägg