0 Läs mer >>
I helgen har jag varit ensam hemma. I alla fall nästan. Hemma, menar jag. Mr P åkte till Österrike med polare A. Så natten fredag/lördag var jag chaufför till Landvetter. Kidsen har varit hos farmor och farfar hela helgen. Nästan i alla fall. Knäppisen skulle på kalas, så jag fick vara taxi, fram och tillbaka några gånger till farmor och farfar. 

Men utöver det har jag varit hemma för mej själv. Förutom att vila, fick jag scrappat lite igen. Det var alltför länge sen nu. Mitt nyårslöfte är att göra minst 100 uppslag och kort. Så det gäller att ligga på lite, ligger lite efter. Som vanligt har jag suttit några dagar och tänkt och planerat hur det skall se ut. Man sparar värdefull tid på det, när man blir lite scrapnödig. 

Jag fortsätter med foton från när jag var liten. Att jobba med 8"x8" är roligt, för det går fort. Men jag började med ett kort till Knäppisens kompis. Fast det var rätt simpelt, så det tror jag inte kan ingå i mitt mål. 


4 gjorda, 96 kvar.


Helgens scrappande

0 Läs mer >>
Ibland kommer det snö här på västkusten. Japp, det gör faktiskt det. Tro't eller ej. I natt kom det rejält. Och som vanligt blir det kaos. Stan står still och inget funkar. Och folk blir stressade och otrevliga. 

Själv tar jag det med ro. Det är liksom inget att göra åt. Och det är lika för alla. Man får se det som ett äventyr.

Först fick jag dagens träningspass när jag skottade ut oss och sen skottade fram bilen. 30 min styrketräning är ju inte fel. Sen slirade vi till skolan och lämnade barn. Inget var skottat så det var ett äventyr, det med. Visst, vi körde fast lite men det löste sig. 


Jag skulle in till stan på kurs, så vi var tvingade att åka ner till tåget och hoppas på tur. På pendelparkeringen körde vi fast igen och det rejält. Rätt snett fick vi lämna bilen, men så var det fler som fick göra. 

Och tro det eller ej, det kom ett tåg! Visserligen var det tåget som skulle gå 6.42 som kom 7.42 men ändå. Tyvärr var detta smockfullt så vi fick ta nästa. Där tryckte vi oss på och kom fram till stan. 

Där var det mindre snö än hemma men samma kaos, inget plogat där heller. Så med muggen från Espresso House i handen fick jag pulsa de 10 minuterna till kurslokalen. 

Väl där var det bara jag.... Inga kursdeltagare och ingen kursledare. Men jag smuttade på min mugg och njöt av att slippa kaoset ute. Om kursen hade blivit inställd hade jag väl fått sitta där och jobba. Till slut kom det två deltagare till och efter 30 min kom även kursledaren. En timme startade kursen med 7 av 11 deltagare. Några droppade in under förmiddagen. 

Tillbaka hem fick jag loss bilen och körde mot skolan. Skottat var det på vägen men inte på parkeringen vid skolan. Fastnade nästan där också men till slut kom vi vidare hemåt. Vårt område är förstås inte skottat, så det är rätt kaosigt här utanför. 


Hoppas att det ligger kvar ett tag och att kylan håller sig borta, för är det nåt jag blir på dåligt humör av så är det kyla. 


Ett litet snökaos

0 Läs mer >>
Så var jullovet slut. 20 lediga dagar är över. Och det har varit så härligt. Eftersom det varit lite torftigt på bloggfronten under tiden, kanske någon undrar vad vi pysslat med.

Jag och kidsen började ledigheten med att gå på bio, "Hotell Transylvanien 2". Och vi avslutade med att idag se "Den gode dinosaurien". Däremellan var jag, Mr P och Knasbollen och såg Star Wars. Tre biobesök på 20 dagar är rätt bra jobbat.

Knäppgöken och jag var och såg Disney on ice i fredags. Hela familjen plus kompis har varit och bowlat. Och vi tog en familjetripp till Ullared.

Vi har firat svärmor och svåger, träffat kusin och farbror samt svägerska med familj. 

Och jag har läst. Bara det är en sensation. Att jag faktiskt satt still i soffan i timmar och bara läste. 

Så jag är rätt nöjd med vårt jullov och jag känner mej väldigt utvilad. Kan inte påstå att jag längtar till jobbet,  i morgon väntar vardagen igen. Kanske det blir skönt med rutiner men jag hade lätt kunna varit ledig ett bra tag till. Då vet man att ledigheten varit skön, när man inte hunnit tröttna.

 

Slut på jullovet

0 Läs mer >>
Jag har några favorittillverkare av scrappapper. Och självklart finns det serier hos dessa tillverkare som är ännu finare än andra. Bo Bunny är en favorit-tillverkare. Och serien 'Sleigh Ride' är den finaste de gjort på länge. Tydligen tycker jag att den är otroligt fin, för det gick lite överstyr i december. Så här var det:

Jag såg 'Sleigh Ride' redan i november hos Scrapbook etc inne i stan. Några papper köptes som passade bra till mina Norrlands-kort. 


Sen hade Pyssloteket rea på denna serie och då köpte jag några nya ark. 


Det är nu det börjar bli lite tokigt. För tydligen tyckte jag inte att dessa ark räckte utan köpte visst hela serien. Också. Fast i storleken 6x6" (de andra är 12x12"). Detta mindes inte jag att jag gjort utan fick mej en glad överraskning när jag öppnade paketet. 


Sen hade Kristinas Scrapbooking också rea, och nu hade jag helt glömt bort mina inköp på Pyssloteket och på Scrapbook etc. Så glatt köper jag hela serien i 12x12". 


Så nu står jag här med en hel hög av dessa fina papper. Och inte så där väldans många vinterfoton heller. 

Och till råga på allt hade Sirap i Paris rea. Här köpte jag inte några Bo Bunny-papper. Men däremot råkade jag beställa tio likadana papper, istället för ett. Tur i oturen hade de bara åtta i lager, så jag fick några andra istället. 


Ja, så kan det gå i en förvirrad pappersnörds värld. Och för att lära mej själv en läxa har jag nu infört ett köpstopp. Jag kommer inte att tillåta mej att köpa några mönstrade papper på minst ett halvår. För nån måtta får det väl vara även för en galen pappersnörd. (Jag tänker inte ens berätta om mina galna köp av Bo Bunnys serie 'Enchanted Harvest'...).

Jag har också förbjudit mej själv att inte köpa stickers eller alfabet på detta halvår. Enfärgade cardstock och dies kommer jag att få köpa men det är väl det enda. Vi får väl se hur det går med mitt köpstopp men ambitionen är hög i alla fall. 

En pappersnörds bekän...