En fullspäckad helg

Dålig uppdatering på bloggen, jag vet. Har haft mycket i huvudet men inte fått ner det på pränt. Slappt, men så är det.

Helgen var fullspäckad. Har köpt jord, skor och mat. Den efterlängtade lönen kom ju i fredags, i alla fall för Mr P, själv fick jag vänta tills idag. Funderade lite på hur en "vanlig" lön kan se ut, har nog inte upplevt en full lön på evigheter. Antingen är det Vab, sjukdagar eller föräldradagar. Om 8 år lär jag väl få reda på det, då är barnen så stora att jag inte får ta mer Vab eller Föräldradagar.

På lördagen var övriga familjen var på 7-årsfest medan jag stannade hemma och planterade. Insåg att jag faktiskt inte är riktigt klok. Jag är precis som min bror när det gäller att dra upp plantor. I år skulle jag ta det lite lugnt och inte återuppleva våndan med 49 tomatplantor, som jag hade förra året. I år blev det "bara" 15... Plus 12 majs-, 3 paprika-, 4 melon- och 4 gurkplantor. Plus en hög med Svart trumpetblomma och Sommarrudbeckia..... Tur att jag inte sådde fler sorter kan jag ju säga nu. Får nog hejda mig ännu mer nästa år.

Mors dag spenderades hos svärmor med grill och avkoppling. Självklart blev jag firad på morgonen hemma också, med choklad och blommor, precis som det skall vara.

Och nu sitter jag här och längtar till nästa helg. Eller i alla fall tills i morgon då det skall vara sommarfest på dagis.

Äntligen trädgårdshelg

Vilken härlig helg! Lagom varmt och soligt för att påta och städa trädgården. Gatans mest vildvuxna rabatt har gjorts om. Jorden har förbättrats och lökar och dahlior planterats. Altanerna har städats och möblerna oljats. Mr P bygger en ramp så vi kan gömma soptunnan och Ws pinnsamling har fått ett nytt gömställe (men tyvärr inte på tippen, han skall visst bygga en robot). Gräsmattorna är klippta och jag har satt både olika sorters lök och bönor. Här skall Blomman för dagen klättra tillsammans med olika sorters Svartöga. Om det blir hälften så fint som i mitt huvud blir jag nöjd. Mina andra växter får bo inne lite till. Paprika, melon och gurka behöver mer värme. Nästa år skall jag nog bygga mej ett miniväxthus till altanen.Så här sitter jag nu, så där härligt trött och blickar ut över vår pyttelilla trädgård. Och är så nöjd och lycklig. Tänk vad lite trädgårdsarbete kan göra.

Ännu en app

Att fotoappar är kul, har jag redan avhandlat. Idag leker jag med en annan som heter Pixlr Express. Man kan lägga filter, ramar och texter. Så kul!

Visa fler inlägg