Husmanskost-höst

Vad är det med hösten och mat? Jag får ett sånt sug att laga husmanskost. Sån sug att jag kl halv sju på lördagskvällen sätter på en Sjömansbiff.... Hoppas att familjen ätit tillräckligt med godis att de inte är vrålhungriga, för middagen lär dröja.

Medans maten puttrar på spisen, bläddrar jag i Morberg lagar husmanskost samtidigt som jag smuttar på en kall Strongbow. Och nu har jag fått en idé. Om man skulle ha som mål att laga alla (nästan i alla fall) recepten i den här boken i vinter. Hmmm, det tål att tänka på.

Grattis min lille skurk!

Idag firar vi en 10-åring. Grattis älskade unge! För 10 år sen satt vi förvirrade i ett rum på specialist-BB och försökte förstå att du redan hade kommit ut. Några veckor för tidigt och väldigt liten. 2100 gram och 45 cm lång låg du där.

Du är snäll och omtänksam. Du älskar och tar hand om din syster, "min bebis" var det första du sa när hon kommit hem från BB. Du bryr dej om andra och vill att alla skall må bra. Och du är väldigt lik din morbror med det. Ni båda gillar också att bygga saker och ni båda skadar er ofta. Det där med att du vill bli snickare, känns lite oroligt för en mamma, med tanke på skadorna din morbror fick. Ni båda är spelleviker, fast du är aningens vigare än morbror var.

Så grattis älskade unge på din 10-årsdag. Släkten kommer i eftermiddag och då blir det gulaschsoppa, som du beställt. Pokemontårta och kladdkaka till efterrätt. Och några presenter till får du säkert. Knäppgöken har verkligen tänkt till.

Och ja, jag snart sluta kalla dej för min lille skurk. "Ja, jag vet att jag stal ditt hjärta när jag föddes", brukar du säga och se lite generad ut. Så snart skall jag sluta med det, eller kanske inte. Det är ju lite kul att retas.

Wahlgrens värld

Jag har en kompis som tycker att jag ibland är lika klämkäck som Linda Bengtzing. Men nu när Wahlgrens värld går på TV, inser jag att Catharina har haft fel i alla dessa år. Det är ju Pernilla Wahlgren jag är lik!

Inte kunde jag tro att min igenkänningsfaktor kunde vara så hög, som den är när jag ser på Wahlgrens värld. Flera gånger under programmen säger jag högt: "Det där är ju jag!" och "Precis så gör ju jag!". Och Mr P håller med. Vi har konstaterat att det är tur att jag har mitt jobb, som tvingar mej att vara strukturerad, annars hade vi varit ännu mer lika, jag och Pernilla. Vi är lika med att vi inte gillar att träna, att vi är lite röriga, ja på så många olika sätt att det är riktigt kul.

Nu hör det ju till saken att jag faktiskt gillat Pernilla i alla år, så det är inte så illa att känna sig lik henne. Å andra sidan har jag också alltid gillat Linda, så det har gått bra det med (men hon är otroligt vältränad). Men kom ihåg, Catharina, att det är Pernilla Wahlgren jag är lik!

(Bilden är lånad från Pernilla Wahlgrens Instagram)

Visa fler inlägg