Månadens bok - 2023

Så var läsåret 2023 nästan slut. Idag klämde jag årets sista bok, och årets sista julbok. Den 53:e i ordningen! Inte hade jag väl en tanke på att det skulle bli så många men under året började målet att nå 50 växa fram, så roligt att jag nådde det. 

I december, precis som i november, var temat jul. 

Jag missade att skriva om den sista boken jag läste i november, så jag börjar med den. 


Tyvärr ingen favorit, kan inte sätta fingret på det men jag tycker många svenska feelgood saknar något och så även denna. 

I december var fokus på favoriten Jenny Colgan och de julböcker av henne jag inte läst än. 


Pålitlig och mysig som alltid. Jag berörs av Fintan och Coltons förhållande och Flora som kämpar på med Joel. Och kommer på mig själv att längta till den där lilla ön långt ute i havet norr om Skottland. 


Ett år senare är vi tillbaka till den lilla ön och nya förvecklingar. Och en julbelysning utöver det vanliga. 

Den sista olästa Jenny Colgan med jultema är en nyutkommen bok. 


Nu är vi inte kvar på den lilla ön i Skottland, utan i en bokhandel i Edinburgh. Som den bokhandelsnörd jag är kan jag bara luta mig tillbaka och njuta. Såg att hon skrivit en uppföljare till denna, längtar tills den kommer ut i Sverige. 

Avslutade precis årets sista bok. 


Läste ju en av hennes julböcker i november och gillade den, så när jag såg denna i julrushen blev det en liten julklapp till mig själv. Och denna var lika bra som den förra. Roligt att hitta en svensk feelgood som jag gillar. 

Så för att summera året 2023 så har jag läst en jäkla massa böcker. Gick in i året med 49 olästa och lämnar året med 40 olästa. Så jag har också köpt eller fått en del (och lånat några). Får se vad det blir av läsåret 2024. Jag räknar inte med att slå 53 men jag ska fortsätta att läsa mycket. Jag har några tjocka gamla böcker som jag nog ska ge mig på. Och försöka minska på bokhögarna av olästa böcker. Men bokrean är ju svår att stå emot.... 

Med det önskar jag er alla ett gott nytt bokår! Läs åtminstone en bok i år 🙂
Visa fler inlägg