1 Läs mer >>
På min väg till jobbet kan jag välja mellan tåg eller buss. Om jag får välja, tar jag helst bussen, speciellt på morgonen. Det är så skönt att få sitta still och bara åka med. Jag sitter och tittar ut över samma hus och åkrar, tänker lite men oftast är det alldeles tomt i skallen. Ibland byter jag sida i bussen, bara för att få lite ny utsikt.

För min del kommer jag till jobbet samma tid, vilket jag än väljer. På morgonen i alla fall. När jag åker hem passar det bättre med tåget.

Och det var vad jag hann med att skriva. Nu var bussen framme. Ha en bra dag, alla vänner.

Buss

0 Läs mer >>
 
 
Eller snarare gårdagens. Söta kollegan Sofie slutar hos oss, och då måste hon ju få ett kort. Eftersom Sofie är fotograf, var jag ju tvungen att få med några kameror på kortet.
 
Sofie skall satsa på sitt fotograferande nu, så om ni bor i Göteborgstrakten och vill ha snygga foton tagna är Sofie rätt person! När hon får igång sin hemsida kommer jag självklart länka till den.
 
 

Dagens kort

0 Läs mer >>
Jag hatar att vara sjuk. Och speciellt "messjuk", ni vet när man inte är frisk nog att jobba men alldeles för frisk för att ligga still. Sån är jag nu. Så idag åkte min älskade Big Shot fram och alla mina överblivna pappersbitar.
 
Efter att ha sorterat pappren upptäckte jag att jag har massor. Ja, det visste jag ju förstås, men att jag hade massor av stora pappersbitar kom som en glad överraskning.
 
På TV: n visas bästa filmen nånsin och samtidigt får Biggan jobba. Det är så det är att vara en nörd ute i förorten.

En sjuk scrappare

0 Läs mer >>
Pysselnörden i mej hoppade ett glädjeskutt när jag fick synd på denna härliga tävling på Hildas Hem. Gå in och kolla så får ni se vad underbart man kan göra med pyssel! Kan också rekommendera Craft & Creativity som en annan härlig blogg och webshopen Make & Create, där vinsten i tävlingen hämtas ut.
 

Tävling hos Hildas He...

1 Läs mer >>
Stackars lilla E har ett trist rum som vi inte gjort något med sen vi flyttade in. Vita fula väggar med sliten vit tapet, ett skumt nedsänkt tak för att man skulle kunna få in spottar och ett smutsigt fult rep som taklist... Och till råga på allt trist köpte vi en vanlig vit garderob till henne. Inte konstigt att hon nästan aldrig är där inne och leker och inte heller vill sova där.
 
Så idag tog jag det första steget för att få det lite mer tjejigt och inbjudande rum. Vi hade fått lite tapetrester av min kusin och det räckte precis till att fixa till garderoben. Nästa steg är att måla sängen och fixa nya tapeter. Sen är nog rummet tillräckligt fint för att en liten snart fyraårig tjej vill vara i sitt rum. Hon har faktiskt lovat att när hon får en lila säng, då skall hon börja sova i sitt rum. Vi får väl se hur det går med det.
 
Men hur som helst blev den billiga fula garderoben helt annorlunda med sin nya fina (och dyra) tapet.
 
Före: en trist och ful vit garderob
 
Efter: så här fint blev det!
 
 
Det räckte till och med att göra fint inne i garderoben!
 

Ett första steg

0 Läs mer >>
Nej, inte riktigt så illa är det inte. Men ibland blir det lite shoppande, även där. Mest barnkläder förstås men även en hel del scrap-saker blir det också.

Jag älskar känslan när man vinner en budgivning. Helst skall man kriga om budet in i det sista. Och ibland kan man göra riktiga fynd, som t ex en nästan oanvänd Quicksilver-hood till W för bara 15 spänn. Eller dagens fynd, 3 skjortor från Billabong o GAP till W för 1 krona. Japp, klädpaketet blev mitt för 1 kr!! Snacka om fynd! Visst kommer porto till men ändå.

Än har jag inte sålt något men det börjar bli dags nu. Speciellt efter en kollegas lyckade försäljning av en plånbok för 205 spänn, en plånbok hon gav 25 kr för. Fast risken är ju att man inte får så mycket för det. Kan tänka mej att säljaren av dagens 3 skjortor hade tänkt sig något mer än 1 kr i vinst...

Tradera-beroende

0 Läs mer >>
Här i Göteborg är det grått och trist. Men så plingade det till i mailboxen och där låg ett mail med förhoppning om vår och sommar. Odla.nu börjar locka med fröer som skall försås. Så för att pigga upp mej lite börjar jag fundera lite. Skall dock inte göra om förra årets misstag och så alla fröer som fanns i påsarna. Det blev kanske lite för många plantor...
 
Men kanske skall jag ha såna här?
 

Vårlängtan

1 Läs mer >>
Alla har vi våra paradis på jorden och mitt ligger på en ö utanför Tjörn. Här har vi haft fritidshus i stort sett i hela mitt liv. Vi har tillbringat somrar och jular, vinterlov och påsklov på ön. Jag har varit med familjen, kompisar, själv och med min egna lilla familj. Med eller utan mina föräldrar som flyttade dit permanent för många år sen.
 
Trettonhelgen tillbringade vi på ön, tillsammans med pappa och hans härliga R. Vädret kunde väl vara bättre men vad spelar det för roll, när det gråa kan vara så här fantastiskt vackert (jag lånade bilderna från Mr P).
 

Mitt paradis

0 Läs mer >>
Även om min blogg inte är den mest aktiva, måste jag ändå sammanfatta året som gått. Det är ju sånt man bara måste göra i sin blogg.
 
Årets fynd: Alla gamla vänner från förr som jag hittat på Facebook (ja, jag är rätt mossig och gillar FB rätt mycket fortfarande).
 
Årets sorgligaste: Min kära kompis Nina som gick bort alldeles för tidigt.
 
Årets blogg: Jag har helt fallit pladask för Elsa Billgren. Humor och vackra bilder i en härlig blandning. Full med inspiration. Bäst!
 
Årets möte: Några timmar med min brorsdotter Lisa i somras var så härligt. Men att träffa gamla Lilly på julkonserten i december slår rätt högt också. Attans vad jag saknat den damen!
 
Årets semesterresa: Danmark och Legoland med barnen. Fast å andra sidan var det den enda semesterresan vi gjorde.....
 
Årets insikt: Om man sår alla fröer i alla paket blir det en jäkla massa tomatplantor.
 
Årets upptäckt: Barnen börjar bli stora. W börjarde förskoleklass och har hittills lärt sig en massa saker, som att läsa, räkna, peka finger och säga "What the fuck".
 
Årets jul: En rätt hysterisk tillställning med 3 småbarn, 2 lite större, 2 tonåringar, 11 vuxna och 5 hundar. Hundarna lät mer än småbarnen....
 
Årets lycka: Söta Karin och Frank gick och gifte sig. Bara så där. I lördags. Underbart!
 
2012 var ett rätt sjukt år, med sjukt menar jag att vi var rätt sjuka under året. Inget mesigt som förkylt utan lite mer rejäla saker. Året började sjukt och avslutades med en rejäl influensa. Hoppas inte att 2013 fortsätter som det började, för nyårsafton i år var rätt trist. Det gäller att ruska av sig det som var dåligt 2012 och ta med sig det som var bra in i nästa år. För även om en del var kasst var det ändå ett rätt bra år.
 
Nyårslöften har jag inga men jag läste på en blogg att hon skulle "lyssna mer på magkänslan". Det tänker jag nog också leva efter. Magkänslan kan säga mycket, kanske säger den att det är helt rätt att ta en bit choklad till eller att det är dags att göra något mer radikalt. Vi får se vad magkänslan säger under 2013.
 

Tack och hej 2012