0 Läs mer >>

Vi tog fiskebåten Falkskär från Varberg och åkte ut till havs. Av 48 passagerare var vi 11, 5 vuxna och 6 barn. Här skulle det fiskas! 

De senaste veckorna hade vi läst fångstrapporter från de olika båtarna och det var rejäla fångster. 1600 makrillar! Nån hade tröttnat på att fiska efter 130! Så vi var rejält taggade.

En timmes båtresa ut och sen började fiskandet. Kaptenen tutade en gång och alla slängde i krokarna och började fiska. Jag fick assistera knäppgöken, som knappt nådde över relingen men efter ett tag fixade hon det själv. 


Och vi fick små bebistorskar och vitlingar som slängdes i igen. Men makrillarna nappade inte.

Kapten tutade igen och då fick vi veva in reven och pausa tills vi kom till ett nytt ställe och han tutade igen. Så höll vi på i tre timmar. Det smånappade och vi drog upp en och annan makril, men några stim stötte vi inte på. Jag drog upp två makrillar samtidigt men annars var det lite ont om fisk.


Knäppgöken tröttnade efter ett tag och tog hand om den första infångade makrillen. Hon klappade den och sjöng för den så den inte skulle känna sig ensam. Sen fick den några kompisar som också fick lite kärlek. 


Den enorma fångsten som vi räknat med blev 14 fiskar, 12 makrillar, en vitling och en gråsej på 4 vuxna och 4 barn. Lagom för en grillmiddag i morgon. Kilopriset på dessa stackars firrar var väldigt högt.

Men när vi satt där på båten hem kändes det ändå väldigt lyckat. Alla fick napp och var nöjda. Och vi kände att detta måste vi göra igen. Fast då tänker vi ta en tur på 8 timmar, 5 timmar kändes lite kort faktiskt. 

Ytterligare en härlig dag på semestern 2017. 

Till havs!

0 Läs mer >>

Vi drog till Slussens Pensionat, jag och Mr P, för en semesterdate på tu man hand. För er som inte vet, ligger Slussen på Orust, nån mil från Henån. Pensionatet ligger alldeles vid vattnet med en underbar utsikt.

På pensionatet är det olika artister som uppträder, lite avskalat och mysigt. Och när vi var där igår, var det Moneybrother som spelade. Vi visste inte så mycket om honom utan det var ett datum som passade. 

Vilken trevlig överraskning han var, pengabrorsan. Bara han och en gitarr på scen. Han gick på 21.30 och klev, motsträvligt, av 00.30 (en liten paus i mitten). Vilken duktig sångare och musiker. Och de roligaste mellansnack jag hört. Han är med i Så mycket bättre i år och det skall bli kul att se honom där.

Romantiken då? Hahaha, det var bara att glömma. Vi satt 8 personer på varje bord och ljudvolymen var så hög att jag inte hörde Mr P på andra sidan bordet. Men innan spelningen strosade vi runt i Slussen och det var mysigt. Och bara det att inte behöva tjata på någon att sitta still vid matbordet och äta ordentligt är ju rätt skönt bara det. 

Moneybrother

0 Läs mer >>

Så är då en semestervecka avklarad och vad har vi då gjort? Vilat? Nej, inte Familjen Rastlös. 


Vi har varit några dagar på Tjörn och målat hus, hunnit med strandhäng i både Askim och Falkenberg. Firat en 20-åring, lunchat hos vänner i Frillesås och några av familjen var på Ullevi och såg IFK Göteborg spela oavgjort mot Örebro.

Jag har scrappat några sidor och funderat på desto fler. Vi hann en sväng till bygghandeln och köpt virke till sommarens byggprojekt. 

Vi har faktiskt vilat lite också, när kidsen var och lekte hos kompisar låg vi lite i soffan och läste.

Vädret är inte mycket att klaga på. Inga långbyxor på hela veckan, kidsen har badat varje dag och bara en dag med lite regn. 

Nu laddar vi för vecka två och ännu en fullspäckad semester, precis som jag vill ha det.

Första semesterveckan

0 Läs mer >>

Jag älskar sommaren och allt självplock som finns. Även plock som är gratis, typ svamp och björnbär. Aldrig känner jag mej så rik och nöjd som när jag stoppar frysen full med bär och annat gott. Det har jag efter min mamma, som också älskade självplock. Jag minns en gång vi plockade majskolvar och inte riktigt kunde sluta. Vi kom hem med 180 kolvar! Frysen blev full.


I år plockade vi 32 liter jordgubbar som vi stoppade i vår frysbox (japp vi har en stor box. När vi köpte den och fick den hemlevererad undrade de om vi var jägare. Tydligen är det bara såna som har så stora boxar. Och självplocks-hamstrare som jag).

Och idag var jag hos några vänner som har mängder av fina vildhallon på sin tomt. Drygt 2 liter fick vi ihop och det syntes inte på buskarna. In i frysen med det. 

Nu väntar jag bara på björnbären, äpplena och svampen kommer, så jag kan fylla frysen. Blåbär och lingon orkar jag inte plocka, det köper jag från Bärbilen (så lyxigt att en bil med bär kommer och säljer bär på pendelparkeringen varje vecka). 


Tyvärr blev skörden av röda vinbär förstörd i år, en jäkla råbock åt upp den. 

Vän av ordning undrar säkert om vi gör av med allt som åker in i frysen. Och visst gör vi det! Jordgubbarna blir sylt och kräm under hela året. Även björnbär, blåbär och lingon blir sylt och en och annan paj under vintern. Vinbär blir saft och kanske gelé. Och äpplemoset jag gjorde av äpplena jag fått från kollegor räckte precis fram till förra månaden

Jag gillar att göra saker från grunden, att veta vad jag lägger i maten och själv kan styra hur mycket socker som finns i det vi äter. Ibland tänker jag att det vore härligt att vara självförsörjande med det mesta, om det inte vore för att det är så förbaskat tråkigt att rensa ogräs. 

En självplockares ...

0 Läs mer >>
På 5.57-tåget från Kungsbacka i morse, satt det en liten tant. En liten grå tant med grå kjol och svart jacka. Ingen noterade att hon satt där, inte ens tågpersonalen som skulle kolla biljetterna, han gick rakt förbi henne. Hon såg så trött och sliten ut där hon satt och tittade ut genom fönstret. Det enda som livade upp hennes yttre var hörlurarna i guld. 
 
När jag såg tanten tänkte jag för mej själv: "Ryck upp dej, lilla tant! Det är sommar och sol, ingen värme men ändå sol. Köp lite nya färgglada kläder och känn att livet är bra skönt ändå, trots att du sitter på pendeln okristligt tidigt". 
 
Tanten tänkte: "Fan, vilka trista kläder jag har. Den här sommaren har jag för fasen bara haft grått, vitt och svart. Och en gång hade jag en rosa tröja! Fast jag har ju guldiga hörlurar i alla fall. Men jag måste verkligen ha nya kläder. Och åka till Aruba, där finns det massor av härliga färger. Fast något Aruba blir det inte i år, men Tjörn och det är inte illa det. Och kanske blir det Lysekil, Hunnebo, Hamburgsund, Fjällbacka eller Tanum. Kanske, Tjörn blir det i alla fall. Jäklar vad sugen jag blev på bullar, nybakade bullar. Det måste jag baka på semestern. Semester, ja, det behöver jag verkligen. Jag behöver också en ny väska. Hmmm, kanske man skall åka till Ullared snart, där har de ju bra väskor. Kanske köper jag mej en rosa väska. Eller en gul. Nej, inte en gul, jag hatar ju gult förutom på blommor. Blommorna hemma behöver jag verkligen vattna. Och rensa rabatten, den ser ju för jävlig ut. H-e, jag skall ju av här!"
 
Tanten på tåget är jag och jag behöver verkligen semester. Bara en dag kvar nu.... 
 
 
 
 

Tanten på tåget

0 Läs mer >>
Jag har de senaste dagarna haft en hemskt tung huvudvärk. När jag är hemma. Och hade jag inte vetat orsaken hade hypokondrikern i mej trott det värsta, att jag är döende. Minst. 
 
Sanningen är betydligt mindre hemsk, även om huvudvärken består. I förrgår när jag skulle gå och lägga mej, öppnade jag badrumsskåpet och ut föll en flaska parfym. Japp. en hel, men liten, flaska parfym föll ner på handfatet och mellanlandade på mitt ben innan den föll i golvet. Inte vilken parfym som helst, utan en fin sort från Lancôme (det är bra med kontakter i parfymbranschen ibland). Och inte en lätt doft utan en riktigt tung sak. 
 
Tur i oturen gick inte flaskan sönder, men oturligt nog var det inte en sån där flaska med spraykork utan en med lös kork, som i bara farten lossnade typ när den ramlade ut från skåpet. Handfatet och bänken bredvid, mina ben och fötter samt golvet blev mer eller mindre dränkta i parfym. Kidsens stackars tandborstar låg framme och fick sig en härlig ny smak (och doft). Allt lluktar. 
 
När man kommer hem till oss luktar (läs stinker) det parfym. När man går ner för trappan blir doften starkare och starkare för att, när man kommer in på badrummet, bli näst intill kväljande. Det hjälper inte att skura golv eller ben, lukten sitter kvar. Vi har vädrat tvärdrag i alla öppningsbara dörrar och ändå luktar det. Och när jag sitter i bilen, på bussen eller på jobbet känner jag doften anfalla mej. 
 
Så nu sitter jag här och laddar för att åka hem. Jag andas luktfri luft så mycket jag kan och gör mej redo att gå in i parfymdimman hemma. Kombinerat med lite vin kan det här bli en riktigt rolig kväll. 
 
 

Huvudvärk och dyra...