Så tokigt det kan bli

Jag älskar ju Rekoringen, som jag berättat om tidigare. Älskar att stötta små lokala producenter, närodlat och ekologiskt är min grej. Jag köper i stort sett allt lamm- och nötkött där. Ibland är det någon som säljer vilt eller nån som har kalkonkött. Denna gång blev det en kasse nötkött från den bästa leverantören, Frugården

Så här dags på säsongen är det också många grönsaksproducenter. Jag fullkomligt älskar sånt, fräscha, nyplockade och underbara grönsaker. Mamma och jag åkte alltid på självplock när jag bodde hemma. En gång hamnade vi hos en majsbonde. Vi kom hem med 180 majskolvar... Kan hända att det gick lite överstyr.

Denna gång tänkte jag beställa en grönsakskasse och hittade en som lät god. Beställde och fick bektäftelse snabbt. För er som inte vet hur det funkar med Rekoringen kan jag betätta att allt sker på Facebook. Producenterna lägger upp det de har att sälja och man skriver vad man vill ha i kommentarerna. När producenten svarat har man gjort sin beställning. Supersmidigt.

Sen hittade jag två andra kassar från några andra som också lät bra men jag bestämde mig för en. Efter 1 dygn hade jag inte fått nån bekräftelse så då beställde jag från den andra producenten. Jag tänkte att jag avbokar den av kassarna som inte svarar först. 

Så blev det inte. De båda bekräftade nästan samtidigt. Så vips hade jag beställt 3 grönsakskassar. 3 stora pappåsar med grönsaker. Hahaha, nu har vi massor att äta. Men det är ju så gott och jag fick en massa spännande saker, som magnold och svartkål. Det hade jag aldrig köpt annars. 

De närmaste dagarna får jag tillbringa med att förvälla och frysa in det som går. Och sen får jag äta tills det tar slut. Sonen och Mr P äter rätt ok med grönsaker med knäppisen äter bara lite.

Tur att det inte är högsommarvärme, för jag vet inte hur jag skulle få plats med allt i kylen.... Balkongen får vara förvaringsplats ett tag. 


Visa fler inlägg