0 Läs mer >>
Årets näst sista dag och då passar det väl bra med en sammanfattning av året som gått. 
 
2016 var året då kidsen fick smak på resor.
 
På sportlovet tog farmor och farfar med dem ner till Kanarieöarna. Jag och Mr P var kvar hemma med deras tre hundar. Och jäklar vad jag var orolig och saknade mina små kids. En vecka är länge och det längsta jag varit ifrån mina små vildar. En och annan tår föll under den veckan kan jag säga. Men kidsen hade det bra och det är det viktigaste. 
 
I maj drog hela familjen till Kreta för en veckas sol, bad och slappande. Så härligt trots att vädret inte var på topp, som alltid i maj där nere. Jag hade lätt kunnat ha mer sol och mer värme, men det var skönt ändå.  
 
Sommarsemestern var ännu oviss när vi närmade oss midsommar. Och då inträffade Brexit. Pundet sjönk och vi bestämde oss hastigt och lustigt att vi drar till London på semester. Jäklar vilken bra idé det var! Det var helt klart en av våra bästa resor (även om alla hittills varit bra). Kidsen knatade på och gnällde bra lite. Vi promenerade, fotograferade, lekte på lekplatser, parkourade (med lite tillhörande skrapsår), turistade, pubade och shoppade. Alla var nöjda och glada, trots att knasbollen blev utslängd från en bar och knäppgöken åkte fast i säkerhetskontrollen på flygplatsen. 
 
Vi har firat födelsedagar som vanligt. Knäppisen fyllde 7 år och firade med hela klassen i gympasalen. Tur att en snäll mamma stannade kvar och hjälpte till med att styra upp det hela, för de var rätt vilda de där små liven. Knasbollen firade sina 10 år med att, tillsammans med en kompis, ha grabb-kalas på Laserdome. Nöjda och svettiga killar åkte hem efteråt. 
 
I övrigt kan jag inte påstå att jag minns något speciellt med året. Det var ett år där jag tog tag i min träning, scrappade på och bestämde mej för att scrappa upp det jag har innan jag köper nytt (det gick rätt ok). Nya utmaningar med jobb har jag också hunnit med. Vi har umgåtts med så många härliga och trevliga människor. Och jag har fått flera nya trevliga kollegor som gör att det blir ännu roligare att gå till jobbet (de gamla kollegorna är självklart trevliga också). 
 
Jag tänker inte lägga energi på att minnas det som var trist, även om 2016 innehöll en massa tråkigheter, alla hjältar inom musik och film som gick bort, alla stackars människor och främst barn som flyr från helveten på jorden och alla som är fast där, och USA-valet. Jag vill hellre tänka på de barn som Love Nepal kunnat rädda, som Rädda Barnen, UNICEF och UNHCR har kunnat hjälpa. Att det någonstans har börjat växa en värme bland medmänniskorna, som t ex Facebookgruppen "jag är här" som går in och dämpar hat och rasism i kommentatorsfälten på Facebook. Att så många äntligen börjar reagera och säga ifrån när hatet tar fart. Att Österrike bröt trenden med högerpopulistiska ledare och valde att rösta annat.
 
Detta har jag nu tänkt färdigt på och tänker mer på vad sjutton vi skall äta på nyårsafton. 
 
GOTT NYTT ÅR!!!
 
 

Mitt 2016

0 Läs mer >>
Det har skrivits så mycket om det här skitåret 2016. Så många hjältar som gått bort, så många att det börjar bli löjligt. Bowie, Prince, Professor Snape, ja listan är ju fånigt lång. Och igår fick vi höra att Prinsessan Leia också lämnat oss. Knasbollen blev riktigt ledsen, som det stora Star Wars-fanet han är. Och även jag blev nedstämd. 
 
Fast för mej kom den stora nedstämdheten på annandagens morgon, när jag vaknade till nyheten att min stora favorit sen tonåren gått bort. Min tonårsidol George Michael. Åh, vad jag hade velat se honom på scen en gång till. Vad jag kommer sakna rösten och sakna ny musik från honom.  
 
Första gången var på Scandinavium med min kusin Anna på 80-talet. Faith-turnén var det. Och sista gången var 25-turnén år 2006. 20 oktober, en fredag. Och det minns jag för jag var höggravid med knasbollen. Han kom ut några dagar efter den konserten. 
 
Så nu lyssnar jag, som så många andra med mej, på min hjälte, kollar lite på Youtube och lyssnar på Spotify. Och inser att jag inte har någon stor idol kvar att längta efter att se. Visst finns det många fantastiska musiker som jag vill se, men den där stora idolen, den finns inte mer. Lite sorgligt faktiskt. Men sånt är livet. Jag får glädjas över all fantastisk musik som han skapat och se till att kidsen lär sig låtarna. Vi är på god väg, de kan redan "Wake me up before you gogo" och "Last Christmas". Nästa steg får bli "Wham rap!", den enda raplåten jag kan. Tack för musiken, George! Nu skall jag leta upp hans självbiografi och läsa om den.
 
Svårt att lista alla favoritlåtar men här är några.
 
 
 
 
 
 
 

Skitåret 2016

0 Läs mer >>

Jag står vid spisen med en klump i magen. En klump som brukar komma när sorgen efter brorsan och mamma slår till. Men idag är det inte sorgen efter mina kära som gör sig påmind. Idag är det bilderna från Aleppo som jag får ont i magen av. 


Bilderna sköljer över oss och det går inte att värja sig. Jag försöker bläddra förbi, för jag orkar inte ta till mej det hemska som sker. Just nu. Hela tiden.

Jag tänker på alla stackars barn som förtvivlat försöker att ta sig ut från helvetet. Eller på de barn som gett upp och som bara väntar på att dö. Ett barn skall vara fullt med glädje och liv, inte vänta på döden.

Idag kände jag att jag måste göra något. Jag köpte Ingenting på Rädda Barnen. Ett sovpaket, så att några barn på flykt kan få sova, och att matpaket till en familj som inte har något. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Nu önskar jag bara att alla som klagade högt förra året, när flyktingvågen var som störst, gör något. Ni som inte tyckte att vi kunde eller skulle ta emot flyktingar hit till Sverige utan att vi skulle hjälpa på plats. Nu har ni chansen. Hjälp barnen i Aleppo nu! Kom igen! Eller var det bara tomma ord?


Gå in på UNICEF, UNHCR, Rädda barnen, Läkare utan gränser eller Warchild. Gör något nu! Som sagt: ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Ingenting

0 Läs mer >>

En nästan ledig helg, bortsett från träning, match, scrapmara och innebandyträning. Ja just det, vi är hundvakter också. Men bortsett från det har vi haft en ledig helg. Och då hade jag tänkt att göra en massa saker. Förstås. Vad är en ledig helg utan planer, liksom. 


Vad fick jag gjort? Knappast något. Seghet och latmask tog över. Jag fick visserligen gått på min smått heliga scrapmara. Men i övrigt, nästan inget. 

Jag började att slå in julklappar, men gav upp för att det var så trist men också att etiketterna inte hade något klister kvar. Sånt får mej att tappa sugen. 

Sen tänkte jag baka, men somnade på soffan en stund. Och när jag väl vaknat upptäckte jag att vi hade varken jäst eller florsocker. Och det var bara de kakorna jag kände för att baka. 

Men jag hann att leka lite med snapchat, och utbyta några roliga bilder med Sura-svägerskan. Det är ju rätt viktigt, att vårda de sociala kontakterna, menar jag.

Jag har faktiskt varit ute i det fina vädret med hundarna. Lite. I något som liknar vårväder. Underbart. Med sådana vinterdagar kan till och med jag älska vinter.

Och kidsen har gjort årets marsipanfigurer. Gjort på överbliven marsipan från årets tårtor, därav de otroligt juliga färgerna (obs ironi). I år kommer vi att äta skräcködlor, Darth Vader och olika typer av bollar.

Och i veckan som kommer lär jag inte hinna något. Så jag får satsa på nystart nästa helg. Då har vi bara gymnastikuppvisning, köpa och klä julgran, julbrunch på restaurang med svärföräldrarna och innebandyträning. Vad jag vet. Just nu i alla fall. Då kanske jag får bakat lite, slåtg färdigt julklapparna, skrivit julkorten och kanske julstädat. Annars får det faktiskt vara. Jag bryr mej faktiskt inte i år. Kanske latmasken vinner helt och hållet. Och det kanske är skönt  

Så jäkla seg

0 Läs mer >>
Min absoluta favoritblomma så här i jultid är amaryllisen. När den blommar är den helt makalöst vacker. De senaste åren har jag köpt nya varje år. Olika sorter varje gång. Tyvärr glömmer jag alltid bort vilka sorter jag har, så varje år är det lite spännande. 
 
I år köpte jag fyra nya knölar och har kvar två som jag övervintrat från förra året. Tänken var att de skulle blomma samtidigt. Eftersom det tar ungefär sex veckor från det att man sätter knölen tills den blommar, måste man vara ute i god tid. Men även om man är det lyckas man inte alltid. En blommar redan och de andra är knappast på gång. Spännande att se om de andra blommar samtiidgt till jul. Det är två veckor kvar innan de skall blomma vackert i fönstren, så nu är det bara att hoppas. 
 
 

Amaryllistid

0 Läs mer >>
Jäklar vad tiden går fort. Trodde jag bloggat häromveckan, men inser att det nästan är en hel månad sen! Så kan man ju inte ha det, så jag lovar att skärpa mej (igen - har ni hört det förut?). 
 
Vad har hänt i livet då på en månad? Det har varit glöggfest på fritids, varit på hockey med febersjuka barn, har sett Anna Mannheimer och Peter Apelgren på Draken och innan dess åt vi en barnfri middag på finrestaurang (fin och fin, men barnfri och god mat med alkoholdrycker till), hängt på ett hysteriskt Backaplan mitt i julrusning, lönehelg och Black Friday. Vi har varit en helg ute hos papps och laddat batterierna, har haft en mysar-scrappardag med mina favoritnördar, varit på julmarknad och sett knäppisen varit en bedårande tärna och sett papps och hans fantastiska kör sjunga in julen. Därutöver har det jobbats och tränats för hela slanten. Inte konstigt att man är trött eller att jag inte har hunnit blogga. 
 
 
Och mitt i allt detta blev det december och då skulle man ju ha fixat en paketkalender också. Tur att kidsen är förtående och ser det roliga i att få öppna flera paket på en gång. Så det blev att beställa småprylar från Fyndiq, apoteket och sen godis. Det fattas bara 6 paket nu, och det får vi fixa på fredag när vi drar till Ullared.
 
 
 
Men nu går vi in i en mindre hysterisk tid fram till jul och nyår. Jobbet är ju lika hektiskt som vanligt, om inte värre, men på hemmaplan är det behagligare. Då får man fylla tiden med annat, som julbak och soffmys. Det skall bli härligt. 

Det går för fort