Månadens bok - maj

Denna månad tyckte jag att jag läst lite dåligt men det blev ändå fyra 🙂. 

Jag började med denna. Jag har flera böcker av Lucy Dillon, men har inte läst nån innan. Och denna var som en klassisk feelgood ska vara: kvinna med trassligt förhållande bryter sig loss, skaffar nytt boende, ny karriär, ibland nya vänner och finner kärleken igen. Men allt detta utan att vara banal. 

Denna handlade också om ett tänkvärt ämne, hur många saker har vi runt oss som vi verkligen behöver. Att bara omge sig med hundra saker som ger en energi och värde, att man inte blir lyckligare av att ha 30 temuggar när du klarar dig lika bra med 5. 


Jag gillade hennes sätt att skriva så jag dök in i nästa av hennes böcker. 


Samma klassiska feelgood men denna gång med en bokhandel i fokus. Och ni vet ju vid detta laget vad jag känner för bokhandlar. Denna bokhandel är inget undantag, här vill jag vara. Så mysig. Om jag nånsin skaffar mig en bokhandel ska jag också ha en öppen spis och fåtöljer. 

Denna och förra boken utspelar sig på samma ort och karaktärerna dyker upp i utkanten av handlingen. Det gör att jag i alla fall vill läsa fler och se vilka som dyker upp i andra böcker.

Det bästa med hennes sätt att skriva är att det inte är stressande slut. Det värsta jag vet är när författare liksom känner att nu måste boken ta slut och så skyndar man i handlingen, hoppar 3 månader framåt i ett enda kapitel. Lucy Dillon skriver slut som fortsätter med berättelsen, jag får känslan att jag vill veta mer om vad som hände. 

Månadens tredje bok blev en annan bokhandelsbok. 


Brittisk feelgood igen, min favoritgenre. Fånigt namn men en helt ok bok. Inte heller här ett stessat slut och lite annorlunda kärleksförvecklingar. Men en klassisk feelgood. 

Slutligen gick jag på svenskt. 


Läste en annan av Frida Gråsjös böcker härom månaden. Helt ok denna med. Även denna bok utspelar sig på samma ort som den tidigare jag läste "Argbiggornas antikvariat" och jag kan inte riktigt få ihop hur mycket som händer i en ort i Dalsland. Men det är som i Morden i Midsomer, det finns snart inga kvar där att döda. 

Nästa bok har sonen valt från min lista på 42 olästa böcker. Listan som utökas med 8 till i veckan, det var ju 4 för 199 och då måste man ju köpa några till. Så är det bara. 
Visa fler inlägg