Hämta energi

Varje gång jag åker över bron till min favoritö blir jag lugn, som att jag kommer hem. 


Hela Tjörn är en favorit men vår lilla ö, som hör till Tjörn, är ju förstås favoriten. Men Klädesholmen och Skärhamn är det bästa jag vet. Och om jag fick välja skulle jag ha ett vitt hus på en klippa där nånstans, där jag ser havet och känner vädret. 

Denna helg åkte vi ut till vår lilla ö en kortis. Tanken var att vi skulle hjälpa papps att måla där han inte når. Det sket sig som man säger på ren svenska. Så som det regnat där ute. Men jag har stickat, vi har ätit och sett på film. Papps och R var inte hemma men det är skönt ändå. Vi alla går ner i varv där ute. 

Idag skulle jag och Knäppisen ut och plocka björnbär. Vi började i skogen och genast sprang vi på kantareller. Det blev tillräckligt för en middag till mig (det är bara jag som äter svamp här hemma), så gott. Sen började vi plocka björnbär. Det fanns en del men det var lite utplockat. 

Till saken hör att det i den skogen finns kor och jag gillar verkligen inte kor. Så när vi står där hör vi dem långt bort. Vi är ju på en ö så vi hör ju korna titt som tätt. Men råmandet lät lite annorlunda denna gång. Och det kom närmare och närmare. Jäklar vad rädda vi blev. Knäppisen är inte alls lika mesig som sin mor när det gäller djur, men även hon blev rädd. 

Så vi sprang med en jäkla fart mot grinden, mot tryggheten. Jag var lite orolig över min fot, som jag stukade på Håkan Hellströmkonserten förra veckan (ja, ni som vet min historik med fötter på konserter suckar väl "inte nu igen") men jag sprang lätt som en gasell utan att det gjorde ont. Det onda kom efteråt. 

Tanken var att vi skulle ge oss ut igen men då tappade vi sugen. Vi ska till ön snart igen och då hoppas jag att det finns en massa björnbär och inga kossor. 

Vi avslutade helgen med att åka förbi kyrkogården och kollade till mamms och brorsan. 


Nu väntar en vecka med många känslor och en hel del bölande på jobbet. Då är det skönt att ha laddat lite energi och även en liten spänningstur i skogen. 
Visa fler inlägg