Hipp hipp hurra!!!!!

Idag fyller han år, mannen i mitt liv! Från och med idag kan han kalla sig 40+. 
 
 
Det skall ju firas i dagarna två. I kväll kommer kidsen att ge sina presenter. Oj, vad de tänker olika. En tänker praktiskt och en tänker bus. Spännande att se vad du tycker. 
 
Lite firande här på bloggen blir det också, förstås. Men en låt och video som känns så rätt :-). 
 
 
Grattis älskling!! Räkor och ostbågar blir det ikväll, precis som du önskade. 

Starstucked på bokmässan

Med kidsen hos farmor och farfar tog vi pendeln in till stan. Bokmässan here we come, liksom. Jag hade två klara mål med dagen, att lyssna på Malin Wollin och få böcker signerade till kidsen av favoriterna Anders och Sören (Bert och Sunes författare ni vet).

Vi såg kändisar till höger och vänster, spännande små förlag här och där, hörde folk bli intervjuade högt och lågt, och vi kollade böcker. Förstås. Det är ju bokmässan. Knasbollen fick äventyrsböcker (nån signerad, om nu författaren sitter där får man ju passa på) och knäppisen fick (förstås) en Frost-bok.

Vi gick runt där med en blick på klockan, fick ju inte missa våra (läs mina) mål. Mr P:s mål med dagen var att köpa böcker, främst deckare, så han stannade i typ varje monter och köpte nåt.

12.45 fick vi plats vid den lilla scenen i Piratförlagets monter. Fredrik Belfrage presenterade Malin Wollin och intervjuandet kunde börja. Jäklar, vad hon är rolig, den där Malin. Den där kvarten gick alltför fort. Vi hade kunnat lyssna mer, även Mr P faktiskt. Signeringsdags och jag skyndade mej att ställa mej i kön. I mitt huvud hade jag tänkt ut en massa saker att säga, bäst att vara förberedd. Men när det blev min tur blev jag alldeles starstrucked. Fick knappt fram mitt namn.

Så jag fick inte fram att jag beundrar hennes sätt att skriva. Humorn är fantastisk. Att jag börjar varje morgon på jobbet med att läsa hennes blogg. Att jag vill bli som hon (alltså hennes karriär, inte så där "Ensam kvinna söker"-aktigt och jag vet ju att jag inte kan bli så där lång och smal). Att hon är en inspiration alltså. Allt det här skulle jag sagt men fick knappt fram mitt namn. Men jag fick boken signerad och det är alltid något.

Som en extra bonus fick jag också Martina Haags bok signerad. Tänk vad glad man blir av vissa personer, bara man ser dem. Martina är en sån. Jag blir bara glad av henne.

Signeringen till kidsen gick smidigt. Trodde nog att kön till Anders och Sören skulle vara längre. Knasbollen fick en alldeles unik signering. Hoppas han tycker om den. Knäppisen fick också en. Förstås. Annars hade det nog tagit hus i h-te här hemma. Varje gång jag ser de killarna blir jag lika glatt överraskad hur trevliga de är. Inspirerande det också. Glada och trevliga människor gillar jag!

Efter allt detta starstruckande och köande och signerande var vi trötta. 2.5 timmes bokmässa var allt vi orkade med. Rätt dåligt, om man tänker efter. Och vi som skaffat barnvakt ända tills i morgon för detta. Aningens onödigt kanske. Vi hade ställt bilen nära thaien, så vi lätt skulle kunna ta med mat hem, när vi kom på kvällskvisten. Nu när klockan var halv tre, var det långt till bilen och för tidigt för thai, så vi åkte hem och åt godis. Sånt kan man göra när kidsen inte är hemma.

Får nog ta ett glas vin och kolla över inköpen. Vilka böcker som skall bli julklappar och vilken bok jag skall börja med. Och beundra min nya fina Filofax. För är man pappersnörd och scrapnörd, ligger det nära till hands att bli en plannernörd också.

Älskar tomater!

Ni som läst min blogg ett tag, vet att jag är tokig i att så fröer på våren. Och då främst tomater. Brorsan var förvisso ännu mer galen, han körde med närmare 10 sorter och ibland kunde det bli upp emot 100 plantor. Riktigt så galen är inte jag. Jag har i år haft 8 plantor, resten har jag gett bort. I våras skrev jag om årets frösådd här. 
 
Jag har inget växthus, så min skörd blir alltid lite sen. Men nu får jag massor. Vilken lyx det är att gå ut och plocka en skål med tomater varje dag och bara äta. Jag tar med mej till jobbet och äter på förmiddagen. Det är som nyttigt godis. 
 
 
Min absoluta favorit är de gula. En gul plommontomat som är otroligt söt och god. Den skall jag så massor av nästa år. Även den hjärtformade tomaten är god och den bruna. Jag har även en röd hängtomat som är god. Men jag tror att jag satsar på hjärttomat och gul plommontomat nästa år. I massor. Frågan är bara om jag kommer ihåg detta till januari nästa år, när tomatfröerna släpps. Minnet är ju rätt kort. Fast nu har jag ju skrivit om det här, så det kanske jag kommer ihåg. 
Visa fler inlägg