0 Läs mer >>
Idag fyller han år, mannen i mitt liv! Från och med idag kan han kalla sig 40+. 
 
 
Det skall ju firas i dagarna två. I kväll kommer kidsen att ge sina presenter. Oj, vad de tänker olika. En tänker praktiskt och en tänker bus. Spännande att se vad du tycker. 
 
Lite firande här på bloggen blir det också, förstås. Men en låt och video som känns så rätt :-). 
 
 
Grattis älskling!! Räkor och ostbågar blir det ikväll, precis som du önskade. 

Hipp hipp hurra!!!!!

1 Läs mer >>

Med kidsen hos farmor och farfar tog vi pendeln in till stan. Bokmässan here we come, liksom. Jag hade två klara mål med dagen, att lyssna på Malin Wollin och få böcker signerade till kidsen av favoriterna Anders och Sören (Bert och Sunes författare ni vet).

Vi såg kändisar till höger och vänster, spännande små förlag här och där, hörde folk bli intervjuade högt och lågt, och vi kollade böcker. Förstås. Det är ju bokmässan. Knasbollen fick äventyrsböcker (nån signerad, om nu författaren sitter där får man ju passa på) och knäppisen fick (förstås) en Frost-bok.

Vi gick runt där med en blick på klockan, fick ju inte missa våra (läs mina) mål. Mr P:s mål med dagen var att köpa böcker, främst deckare, så han stannade i typ varje monter och köpte nåt.

12.45 fick vi plats vid den lilla scenen i Piratförlagets monter. Fredrik Belfrage presenterade Malin Wollin och intervjuandet kunde börja. Jäklar, vad hon är rolig, den där Malin. Den där kvarten gick alltför fort. Vi hade kunnat lyssna mer, även Mr P faktiskt. Signeringsdags och jag skyndade mej att ställa mej i kön. I mitt huvud hade jag tänkt ut en massa saker att säga, bäst att vara förberedd. Men när det blev min tur blev jag alldeles starstrucked. Fick knappt fram mitt namn.

Så jag fick inte fram att jag beundrar hennes sätt att skriva. Humorn är fantastisk. Att jag börjar varje morgon på jobbet med att läsa hennes blogg. Att jag vill bli som hon (alltså hennes karriär, inte så där "Ensam kvinna söker"-aktigt och jag vet ju att jag inte kan bli så där lång och smal). Att hon är en inspiration alltså. Allt det här skulle jag sagt men fick knappt fram mitt namn. Men jag fick boken signerad och det är alltid något.

Som en extra bonus fick jag också Martina Haags bok signerad. Tänk vad glad man blir av vissa personer, bara man ser dem. Martina är en sån. Jag blir bara glad av henne.

Signeringen till kidsen gick smidigt. Trodde nog att kön till Anders och Sören skulle vara längre. Knasbollen fick en alldeles unik signering. Hoppas han tycker om den. Knäppisen fick också en. Förstås. Annars hade det nog tagit hus i h-te här hemma. Varje gång jag ser de killarna blir jag lika glatt överraskad hur trevliga de är. Inspirerande det också. Glada och trevliga människor gillar jag!

Efter allt detta starstruckande och köande och signerande var vi trötta. 2.5 timmes bokmässa var allt vi orkade med. Rätt dåligt, om man tänker efter. Och vi som skaffat barnvakt ända tills i morgon för detta. Aningens onödigt kanske. Vi hade ställt bilen nära thaien, så vi lätt skulle kunna ta med mat hem, när vi kom på kvällskvisten. Nu när klockan var halv tre, var det långt till bilen och för tidigt för thai, så vi åkte hem och åt godis. Sånt kan man göra när kidsen inte är hemma.

Får nog ta ett glas vin och kolla över inköpen. Vilka böcker som skall bli julklappar och vilken bok jag skall börja med. Och beundra min nya fina Filofax. För är man pappersnörd och scrapnörd, ligger det nära till hands att bli en plannernörd också.

Starstucked på bokmäs...

0 Läs mer >>
Ni som läst min blogg ett tag, vet att jag är tokig i att så fröer på våren. Och då främst tomater. Brorsan var förvisso ännu mer galen, han körde med närmare 10 sorter och ibland kunde det bli upp emot 100 plantor. Riktigt så galen är inte jag. Jag har i år haft 8 plantor, resten har jag gett bort. I våras skrev jag om årets frösådd här. 
 
Jag har inget växthus, så min skörd blir alltid lite sen. Men nu får jag massor. Vilken lyx det är att gå ut och plocka en skål med tomater varje dag och bara äta. Jag tar med mej till jobbet och äter på förmiddagen. Det är som nyttigt godis. 
 
 
Min absoluta favorit är de gula. En gul plommontomat som är otroligt söt och god. Den skall jag så massor av nästa år. Även den hjärtformade tomaten är god och den bruna. Jag har även en röd hängtomat som är god. Men jag tror att jag satsar på hjärttomat och gul plommontomat nästa år. I massor. Frågan är bara om jag kommer ihåg detta till januari nästa år, när tomatfröerna släpps. Minnet är ju rätt kort. Fast nu har jag ju skrivit om det här, så det kanske jag kommer ihåg. 

Älskar tomater!

0 Läs mer >>

Helgen skulle, som vanligt ute hos papps, bestå av en massa jobb. Vi skulle flytta stenar och bygga en mur, vi skulle röja sly och börja med den där vedboden som vi tänkt på i ett år. Av allt detta blev det ingenting. Det var ju så underbart väder, så vi har promenerat massor, suttit i solen och fikat och papps och knasbollen tog årets kanske sista dopp i havet.

Brorsan har födelsedag idag och det började vi fira igår med kladdkaka och Christers äppelpaj (brorsans bästa kompis Christer introducerade detta recept för oss nån gång på 80-talet, därav namnet). Det är den absolut godaste paj jag vet.

Vi plockade sommarens sista blommor och åkte till graven. Det känns extra bra att sätta egna blommor på graven hos mamma och brorsan, som var såna trädgårdälskare.

 

Vi fortsatte den här fina höstdagen med att gå Sundsbyleden, som går på Mjörn vid Sundsby Säteri. Det är en oerhört vacker (och rätt jobbig) vandring på ca 5 km, genom en underbar skog. Kidsen gick hela vandringen utan att klaga och det är så mysigt att göra sånt tillsammans.

På säteriet var det höstmarknad. Jag älskar såna marknader. Provsmaka havtornsmarmelad och honung, bröd och köttbullar. Och allt är lokalt producerat. Och de allra flesta säljare tog swish (vad gjorde man innan swish? Den bästa uppfinningen på länge!), så vi fick köpt lite smått och gott. Kidsen red på ponny och åsna.

 

Totalt blev det 7 härliga kilometer i dag, härligt när jag nu inte kunde gå och träna. Det var mysigt att göra något av den här annars så sorgliga dagen. Ibland måste man ersätta sorgliga minnen med glada, och det gjorde vi idag. Skönt att ha en sån dag för jag vet att tisdagen blir väldigt sorglig och jobbig.

Firande och marknad

0 Läs mer >>
Jag måste köpa nya skor. Och det är ett problem, för jag har så svårt att bestämma mej. Helst vill jag köpa alla skor med snygga klackar, men jag skadade min fot i våras och sen dess har jag ont när jag går för mycket i klackar. Så jag måste helt enkelt köpa platta skor. Problemet är att jag inte tycker att platta skor är snyggt. Jag vill ha såna här: 
 
 
Men behöver köpa mer såna här: 
 
 
Eller skall jag köpa fodrade?
 
 
Men, som sagt, allra helst vill jag ha såna här:
Dagens i-landsproblem. 
 

I-landsproblem

0 Läs mer >>
Vissa dagar är man mer värd en Magnum Pink än andra. Dagar när man känner att man varit med som saker, då man är värd en glass efter lunchen. Och vissa dagar är just Magnum Pink mer rätt än andra dagar. Idag är det en sån dag.
 
 
 
 
 
Alla kvinnor över 40 förstår vad jag menar - jag har varit på mammografi! Missförstå mej inte, jag tycker att det är suveränt att vi i Sverige får göra detta regelbundet. Men den som uppfunnit den röntgenmaskinen måste ha varit en manlig sadist som gillar hängade bröst i form av taxöron, för ingen som själv blir utsatt för detta skulle uppfunnit en sån maskin. 
 
Så här går det till. Man får ta av sig på överkroppen (någon rock som på bilden får man inte där jag går i alla fall), men smycken får vara kvar (tack för det). Sen står man öga mot öga med en stor jäkla maskin, som någon fiffig människa (säkert en man) har tyckt skall vara rosa:  "Vi måste göra den stora jäkla maskinen lite mer kvinnligt tilltalande. Jag vet! Vi målar den rosa, för då mjuknar ju alla kvinnor och tycker den är söt". Sen tar sköterskan tag i bröstet och drar in det så långt det går: "du måste in lite till". Man står i en konstig vinkel när pressandet börjar. Tänk dej två glasskivor som pressar ihop det stackars bröstet så det blir nån centimeter tjock, pressandet börjar ända från halsen. Det gör väldigt ont och här skall du stå still i 20-30 sekunder, vilket känns som en längre evighet. Samma sak med nästa bröst. Och tro nu inte att det är allt. Nej, nu snurrar man maskinjäkeln och pressar lodrätt. Har man tur nu är man klar, men inte jag idag. Nej, det var tydligen inte tillräckligt långt in i bilden, så jag fick göra om det. Efteråt känner man sig som om man har två tomma kaviartuber som hänger, i form av taxöron.
 
Nu hade jag tur att jag fick en sköterska som var väldigt trevlig och varsam. Min kollega fick en sköterska häromveckan som nog hade en dålig dag, för kollegan pressades sammans så hårt att hon knappt kunde andas. 
 
 
 
Ni män som har chips-tuttar kan väl testa lite själva. Be någon klämma ihop era tuttar mellan två skärbrädor eller nåt. Och när ni känner att nu räcker det, så klämmer personen lite till. Bara så ni får en känsla, liksom. 
 
Så därför var jag värd en Magnun Pink idag.
 
En annan undersökning som vi kvinnor går på regelbundet är att ta cellprover för livmoderhalscancer. Men den undersökningen tänker jag inte berätta om. Skönt att den finns men ännu skönare när det är över. 

För det är jag värd!