1 Läs mer >>
På förra scrap-maran hände det otänkbara - min scrapväska gick sönder. Botten ramlade igenom..... Jag lyckades ändå trycka ihop den och få med mej hem. Allt detta hemska hade jag förstås förträngt inför lördagens mara. Tills jag bar upp väskan till hallen och botten föll ut. Bara att ta fram silvertejpen och tejpa. Undersidan, insidan, botten och ja, överallt. Den håller ihop si så där nu. Men nu måste jag bara ha en ny väska. Det är ju jätteviktigt, eller hur!
 
Det finns några att välja på: 
 
Antingen kan man ta samma som jag hade denna gång, från Slöjddetaljer. Fast det är inte riktigt scrapväska och eftersom den bara hållit i två år, kanske inte den mest stabila väskan. Och så är den rätt ful. Men billigast. 
 
 
Jag har alltid drömt om en riktig scrapväska. Men mängder av fack och fina färger. Och minsann, i en butik på Backaplan, CiLi in papers, finns det 3 olika varianter! 
 
Det finns denna från Everything Mary:
Rätt fin, många fack och rätt stor. 
 
 
 
Sen finns denna fina från We R Memorykeepers. Så himla fin i turkost.... Och den har hjul som kan snurra 360 grader. Bara en sån sak! 
 
 
 
Och så finns ju denna, också från We R Memorykeepers. Den allra senaste finaste modellen The New 360 Crafters Rolling Bag. Du hör ju på namnet hur fantastisk denna är! Och färgerna! Tänk dej när jag går till mina scrapmaror med en rosa väska! Det kan ju inte bli mer rätt.
 
Och om du inte tror mej, kolla in Youtube-klippen där man visar hela tjottafräset! Hur mycket som får plats, hur smidigt den kan vikas ihop och i det andra klippet ser ni det mest nödvändiga med hela grejen. Ser ni det?
 
 
 
Såg ni det? Mugghållaren?? Jag menar, vem behöver inte ha med sig en mugghållare när man skall scrappa. Det säger ju sig självt, eller hur! Det verkar ju jättesmidigt att ha vätska just där..... 
 
 
Men med eller utan mugghållare så är jag förbaskat sugen på en rosa, randig New 360 Crafters Rolling Bag.... Och efter en hel del tvång har även Mr P tvingats se på klippen, och oerhört entusiastiskt håller han med. Klart du skall ha en sån ("så slipper jag se mer filmer från tråkiga mässor och höra mer tjat"). Och jag måste ju ha den typ nu, innan nästa mara..... Måste bara åka till Backaplan. 

Superviktigt och nörd...

0 Läs mer >>
Igår promenerade jag från Masthuggstorget till Lisebergshållplatsen. Över Järntorget, genom Haga, längs Vasagatan och upp på Avenyn, sen ner till Gårda och till stationen. Och jäklar vad jag älskar den här stan!
 
Jag älskar att det blåser när man är nära hamnen!
 
Jag älskar Järntorget, de vackra blommande träden och allt liv och rörelse.
 

Jag älskar Haga! Folket, husen, fiken med sina uteserveringar, butikerna och atmosfären. En energiboozt.
 

Jag älskar att gå längs Vasagatan och alla studenter som är däromkring.
 
Jag älskar att komma till Avenyn och gå längs alla uteserveringar som finns där också.
 
Jag älskar spårvagnarnas gnisslande och cyklisternas plingande.
 
Jag älskar när man går längs ån i Gårda och ser siluetterna från Liseberg bakom Gothia Towers.
 
 
Jag älskar blommorna och träden som knoppas. Och änderna som simmar omkring.
 
Jag älskar att alla är glada och ler.
 
Jag älskar att höra att jag är en trevlig människa från någon okänd.
 
Jag fullkomligt älskar våren i Göteborg!!!! Det finns nästan inte någon bättre plats att vara på.
 
Sen satte jag mej på tåget och åkte hem till förorten. Och här är det bra också. Riktigt bra. Men samma känsla som jag har för Göteborg, det blir det aldrig här...

Jag + Göteborg = SANT

1 Läs mer >>
Man brukar ju säga att inget ont som inte har något gott med sig. Och det stämmer med min senaste veckan. En morgon vaknade jag med värsta värken i ryggslutet. Främst på vänster sida. Det känns precis som om jag har sträckt mej eller som värsta träningsvärken, man kan ju undra vad jag sysslat med den natten. Värken håller i sig fortfarande efter snart en vecka och är värst när jag sitter ner.
 
Så jag får stå upp hela dagarna på jobbet, och det är ju jättebra! Man bränner visst tre gånger så många kalorier när man står upp och jobbar än när man sitter ner, och det är ju jättebra! Sen måste jag röra på mej hela tiden när jag står och jobbar, annars känns det som om jag stelnar till, ännu mer förbränning alltså. Raska PW:s funkar alldeles utmärkt, så det får jag göra mer av tills ryggen är bra, alltså ännu mer förbränning. Men sitta funkar inte.... Och speciellt inte att resa på mej. Trappor går sisådär, uppförsbackar är lite jobbigt och skarpa svängar till vänster. Men så länge som det är rätt plant underlag med högersvängar, då går det alldeles utmärkt att träna.
 
Och om det är någon vän av ordning som undrar: jag skall träffa min massör senare i veckan och rätta till det som går att rätta till.
 
 
 
(Jag blev lite inspirerad av Cath's corner och hennes roliga selfies, fast jag ser mest ut som en rynkig Ulla Skoog....)
 
 

Får se det positivt

0 Läs mer >>
Jag är numera inte bara en bloggare för "livets praliner" utan också en "bloggare för varenda unge" hos UNICEF. 
 
Just nu har UNICEF en kampanj om renare vatten för varenda unge. Visste ni att det varje dag dör 1 000 barn på grund av smutsigt vatten, bristande sanitet och dålig kunskap om hygien. Det är fler barn än som dör i krig. Men det finns hopp. Varje dag kämpar UNICEF för att alla barn ska få tillgång till rent vatten. Det är ingen enkel uppgift, men det går. Det finns alltid ett sätt och du kan hjälpa till. Rena vatten och rädda barns liv på unicef.se/vatten. Gör det nu! Jag har gjort det.
 
 
UNICEF har också lanserat Vattenlöftet, där de vill utmana människor att avstå från att köpa flaskvatten och istället lägga pengarna på att rädda barns liv. Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. Och jag skall ärligt erkänna att jag är en av dessa. Bubbelvatten på flaska är en av mina laster. Men mitt löfte nu är att jag avstår från att köpa flaskvatten under en vecka, minst, och räddar istället barns liv. Gör det du också, gå in på unicef.se/vattenlöftet och läs mer. 
 
 
https://unicef.se/ad/3D7C59?target=/vatten 

Rent vatten för varen...

0 Läs mer >>
Japp, det är lite tomt i bloggen. Som jag tidigare sagt, tänker jag inte låta min blogg bli ett gnällforum för mitt dåliga humör. Och de senaste veckorna har inte humöret varit på topp, så då har jag haft ett litet blogguppehåll. 
 
Dåligt humör, uttråkad och längtan efter något nytt, har präglat de senaste veckorna. Inget är kul och inget inspirerar. Men efter att ha känt såhär i några dagar, är det dags att rycka upp mej, och skriva ner det trevliga och roliga som faktiskt hänt. Att få ner det i skrift är ju också ett sätt att visa för mej själv att det faktiskt händer trevliga saker, hur segt livet än verkar. 
 
- Vår tid som hundvakter är över. Och det är alltid lika trevligt. Hur mysiga hundarna än är, när de ligger där i sina bäddar och snarkar (för jäklar vad hundar kan snarka), går det inte att komma ifrån att jag inte gillar djur. Jag gillar inte att klappa dem och jag tycker att päls luktar blä. Den lilla knäppgöken däremot, älskar hundarna så mycket, att hon inte visste hur hon skulle somna utan dem. Där blev det många tårar. 
- Lite som en överraskning har jag hunnit med en anställningsintervju. Bara så där. En av de trevligaste intervjuerna jag varit på, nånsin tror jag. Gjorde gott för självförtroendet.
- Jag har varit på Mindfulnessdagen på Sahlgrenska sjukhuset. Jag gick dit som neutral, på gränsen till lite skeptiskt, och gick därifrån som helt övertygad. Har alltid tyckt att meditation och sånt inte är för mej, men det kan hända att jag har haft fel. Inte för att jag har fel nånsin, men kanske ändå.... 
- Mitt "livsmål" är rätt klart nu, vad jag vill bli när jag blir stor. Jag är inte riktigt redo att basunera ut det, är ju lite velig, men jag vet i alla fall åt vilket håll jag skall sträva...
- Jag hängde på ett barnkalas och pratade bort några timmar. Sånt är alltid kul!
- Hemmet är nästan storstädat. Kvar är de där fönstren, som måste putsas..... Kanske jag tar itu med dem i helgen. Kanske.....
- En person som jag står mej nära och som jag tycker hemskt mycket om, har mått dåligt ett tag men nu har det vänt. Så härligt att kunna glädjas åt andras framgång tycker jag!
- Jag och knäppgöken gick på en liten promenad med dockvagnen. Sånt gör man alltför sällan. Viktigt för henne och mysigt för oss båda. Jag skall bli bättre på att ta tillvara dessa små tillfällen. Solen sken och knäppisen var glad. Vi mötte små rara pensionärer som log glatt och gav knäppisen fina komplimanger. Och allt var mysigt fram tills hon ramlade på gångbanan och skrapade upp knät. Då fick vi halta hemåt. 
 
 
Och mer kul är på gång: 
- Idag är vi några från jobbet som skall få behandling på Gildaskolan. Själv tänkte jag att mina fötter skall få lite omsorg i en timme. Sen kommer jag att sväva hemåt på mjuka, fina fötter. 
- Barnkalasdags igen på lördag. Så antingen babblar jag bort några timmar igen eller så sitter jag och läser en tidning i lugn och ro. Och skulle det vara så väl att den lilla knäppgöken låter mej lämna kalaset, har jag hela Kållereds köpcenter att avverka på två timmar. 
- På söndag är det gymnastikuppvisning, där båda kidsen skall visa vad de lärt sig under terminen. Alltid lika kul. 
 
Så även om jag är i en jobbsvacka just nu, så händer det ju faktiskt roliga saker under tiden. Får inte glömma bort det. 
 

Ett litet uppehåll...

0 Läs mer >>

Vad jag längtade efter påsken i år. Långledigt med familjen ute hos pappa. Och ju närmare påsken kom desto finare verkade vädret också bli. Underbart. Vi skulle ta långa promenader vid havet, åka på konstvandring, röja i trädgården, riva lekstuga och bara umgås.... I min värld är visst påsken närmare två veckor, för hur mycket hinner man på tre dagar egentligen, kan man ju undra. 

 

Eftersom vi även i år är hundvakter, hade vi de små golvmopparna med oss. Till och med hundar är mysigt på påsken när våren kommer, och det är inte illa att tycka av en person som verkligen inte gillar djur.

 

 

Men självklart blev inte påsken så där som jag tänkt. På onsdagseftermiddagen fick jag feberfrossa och ont i halsen. Jäklar, tänkte jag, influensa. Men det hela utvecklade sig till något annat: förkylning i magen. Har ni haft det?? Det finns faktiskt, jag har googlat. Heter något tjusigt på latin. Och är väldigt vanligt bland spädbarn. Man mår inte alls som vid magsjuka. Man kan äta som vanligt, är pigg och kry. Men man kan inte gå långt ifrån en toalett.... För min del gällde detta främst på kvällarna. Så mysigt framför öppna spisen hade jag verkligen inte.... Man mår halvskumt emellanåt och jag var lite yr, fast det beror ju förstås på att jag inte fick behålla så mycket mat. Men en rejäl kickstart på Beach-15 fick jag. Några kilo bort över påsken, det är inte många som fixar det, hahaha.

 

Så det blev korta promenader till havet, och korta promenader med hundarna, ingen konstrunda men några timmar i solen, och det är ju inte fel alls. Rivandet fick de andra stå för, själv satt jag i solen. Men mycket umgåsande blev det ju, och det är ju det som jag gillar mest. Umgås med papps och R och min familj.

 

 

 

Nu var det ju inte bara jag som hade lite kroppsliga problem i påsk. Den lille knasbollen spelade fotboll på gräset och ramlade och slog i knät på en stubbe. Ett tag trodde vi där att det fick bli ett nytt besök till akuten, precis när hans arm-fraktur läkt, men det visade sig inte vara så farligt. Men han haltade omkring rätt mycket där på påskdagen. Och haltar lite då och då fortfarande, när någon tittar... 

 

Påskdagen skadade också Mr P vaden, så just påskdagen kanske inte är vår familjs turdag. En liten springtur på några steg med hundarna och då small det i vaden. Igen. Förra året smällde den andra vaden och då var han halt i 5 veckor. Hoppas det inte blir så denna gång. Och han haltar faktiskt även om någon inte tittar om någon undrade. Så det var en ledbruten familj som lämnade Tjörn för denna gång, pigga papps och R tycker nog vi är en riktigt mesig familj.

 

Snart åker vi dit igen och då skall jag: umgås, riva och röja och ta långa promenader vid havet! Nästa gång blir över en helg, så vi får väl se vad jag hinner med....

 
 
 

 

 

 

 

 

Den här påsken....

0 Läs mer >>
Ett kort inlägg från sjukstugan får det bli idag. Vi ser på BBC, där världens roligaste människa just nu visas. I alla fall tror jag att det är den roligaste, har ju inte koll på alla.

Michael McIntyre, har ni sett honom? Ett komiskt geni som är så jäkla rolig. Inga råa skämt, inga plumpa skämt. Bara hysteriskt rolig. 


Precis vad man kan behöva efter en dag i sjuksängen, där jag kickstartar Beach-15 eftersom aptiten är som bortblåst. 

Världens roligaste?