Omöjligt uppdrag

Ibland tröttnar även den mest inbitne scrapnörden på det man gör. Ibland behöver man utmanas lite. Så i höstas slängde jag ut en fråga till mina scrapnördvänner: Ge mej en utmaning till nästa mara! Och vilken utmaning jag fick....

Detta skall jag tydligen göra om två veckor. Jag som hatar cirklar, i alla fall det förbaskade verktyget som man gör cirklar med... 


När jag fick utmaningen visste jag i alla fall vilka foton jag skulle använda. Alltid något.

Så här sitter jag nu och funderar. Jag har funderat rätt mycket på hur jag skall lösa detta uppdrag. För att få ihop det måste jag räkna lite, så jag får rätt mått. Och det är här det skiter sig. För jag gillar verkligen inte siffror och matte. Trots toppbetyg i just matte från gymnasiet och trots en Fil kand i ekonomi är siffror nåt jag avskyr. Och jag har glömt allt, och på kuppen blev jag nog världens sämsta ekonom. Knasbollen är numera bättre på matte än vad jag är.


Till råga på allt kan jag inte heller bestämma mej för vilket papper jag skall börja med. 

Så tack för utmaningen, Suz. Skall fundera ut något utmanande till dej snart. 

Sportlovsnöje

Tog ledigt några dagar på sportlovet. Bäst att passa på när det fanns två stackars föräldradagar kvar, som snart försvinner. 


Kidsen och jag tog tåget in till stan och gick på Konstmuseet. Museibesök är ju ett billigt och roligt nöje, för ynka 40 kr per år kan man gå in gratis på alla stans museum. 

Konstmuseet är alltid lika kul att gå på. Det finns alltid något nytt att se och just nu är det en utställning med Tove Jansson.

Vi gick runt och kollade på Muminbilder och allt annat hon gjort. Och jag lärde mej mycket om henne jag inte visste innan. För kidsen fanns det uppgifter att utföra genom hela utställningen, saker att räkna och upptäcka. Små grottor med mysiga kuddar att sitta på och läsa Muminböcker. 

Efter att ha kollat in alla andra tavlor, blev vi hungriga och lämnade Götaplatsen. Det hade varit trevligt att kunna säga att vi strosade nerför Avenyn, men det var snarare en lättare språngmarsch i regnet. In på mysiga Joe Farellis där vi åt lunch, i lugn och ro. Vi hade tänkt att fortsätta med Stadsmuséet efter lunchen, men då blev vi trötta och tog tåget hem. 


En dag full med konst, mat och mysigt häng med mina kids, det var en härlig sportlovsdag. I morgon kör vi Disneyfilm på bion i Kungsbacka. 

Visa fler inlägg