0 Läs mer >>
Att resa till Kreta i mitten av maj, var en chansning det visste vi. Mulet emellanåt och väldigt blåsigt. Så blåsigt att det i eftermiddags blev röd flagg på stranden (men vad gör det när man kan sitta i standkanten och bli översköljd av stora vågor eller bada i någon av de två poolområdena som finns här.


Alla har det härligt ändå och i morgon skall det visst bli ännu varmare. Hoppas bara att det inte blåser så förbaskat resten av dagarna här. Man vill ju liksom bli genomvarm.

Men nu sitter jag här ensam på balkongen med favorittidningen och ett glas bubbel. Mr P aka "Fotonörden" är ute på stranden för att fånga det perfekta ögonblicket eller nåt. Knasbollen ligger och kollar på Star Wars medan Knäppgöken åter ligger i badkaret och idag tydligen är en bläckfisk. Minns ni filmen "The Mermaids" med Cher (en av mina favoritfilmer). Knäppisen är precis som yngsta dottern i den filmen. 

Snart dags att ge sig ut på stan och äta. I dag tänker vi gå ända upp till Gamla Stan och äta. Därifrån är utsikten enastående, kanske det blir några foton i morgon i bloggen. Och kanske vi springer på vår controller på jobbet, som också skulle hit i veckan. 


Ytterligare en dag

0 Läs mer >>
Kreta har 29 soldagar i maj. Vi har lyckats pricka in en av de övriga två. Det har varit mulet hela dagen och nu den sista halvtimmen har det småregnat. Fast det är inte kallt och vi har semester, så jag tänker inte klaga alls. 

Men dåligt väder stoppar inte oss från att ha det kul. För vad gör det att det är mulet, när man kan bygga sandvulkaner, leka i vågorna, duscha två gånger och öva på att simma i poolen. Under tiden har de vuxna kunna sitta vid en rätt öde pool och bli serverade öl och drinkar av poolpersonalen. 


Huden bränner lite lagom ändå och lugnet lägger sig i rummet när kidsen kollar på film och äter godis och Mr P ligger i det minimala badkaret. 


Snart skall vi gå in till huvudgatan och hitta nåt att äta. Och i morgon skall vädret bli bättre. Det är ju bara första dagen av sju, så vi lär få uppleva sol och värme. Och trots vädret har vi semester och det är skönt bara det!

Rätt typiskt

0 Läs mer >>
Äntligen sitter vi på balkongen på Kreta. Familjen har badat i poolen och Mr P även i havet. Helt ok väder, som en skön svensk sommardag. Nu spelas det Uno och äts taxfreechoklad. Snart skall dagens svåraste beslut, vad skall vi äta och vart skall vi gå?

Underbart hotell och vi fick den största balkongen vi nog nånsin haft på en semester. Och en utsikt som inte är helt fel. Och det är gratis Wifi! Inte dåligt det heller.

På plats

0 Läs mer >>
Jag är på kurs. Med övernattning. På hotell. För er som inte är offentliganställda, förstår kanske inte riktigt grejen. Jag har arbetat inom landstinget i 5 år och under den tiden har jag bara, förutom idag, varit på en övernattning en enda gång. På en folkhögskola. Så att få bo på hotell är lyxigt värre. 

Nu har jag bott på hotell med jobbet förr, så det är inget nytt. Under ett år jobbade jag i Stockholm 4 dagar per vecka, så hotellnätter har jag haft. Men det är några år sen. Och nu känns det så jäkla gött. 

Kursen är i vackra Trollhättan och utsikten är enastående. Förutom från mitt hotellrum. Här drog jag nitlotten lite. På kurser och konferenser äter man. Nästan konstant. Godis, fika och god mat. Hela tiden. Där vi bor serveras det fantastisk mat. Och även efter den fantastiska middagen, ligger jag nu i sängen och äter godis som jag tog med från konferenslokalen. 

För jag har längtat efter det här, att ligga ensam på rummet hela kvällen. Och bara få vara ensam. Ligga och äta godis i sängen och kolla på plattan. Biggest looser passar ju bra en dag som denna. 


Här tänker jag ligga länge länge. Innan det är dags att sova. Utan att nån unge klättrar på mej i sömnen eller går i sömnen. Kl 9 är det dags för dag två i kursen om logistik. 

Kursliv

0 Läs mer >>
Vissa dagar är det urkul att jobba, allt flyter på och allt är helt perfekt. Sen är det dagar som idag. Så segt och långsamt. När man bara stirrar på skärmen, som fått ny bakgrund bara för jag var så uttråkad igår. Eller tittar ut på de vackra buskarna utanför fönstret. Och bara längtar härifrån. 
 
 
 
 
Så blir det ibland, när man har ett sånt jobb som jag har. Jag är mellan uppdrag och projekt. Har lämnat något gammalt och börjat på något nytt, som inte tagit fart än. I förra veckan var allt bra: "Bäst att passa på att njuta nu när det är lugnt", sa jag. "Jag vet att hösten blir hemsk, så det är skönt att det är lugnt" kändes rätt att tycka då. Men nu. Nej, nu är det så lugnt att jag snart skriker högt. 
 
Ännu värre blir det under dagen. Jag skall inte vara på kontoret på två veckor (!) och kommer under dagen att lämna över de få saker jag har att göra, till någon annan, så inte jobbet blir lidande. Och när det är gjort är det inte mycket kvar att göra här. Min frånvarotavla behöver göras om. Mina björkar (som tydligen liknar både glassar och svampar) får ersättas med något nytt. 
 
 
Så jag får väl sitta här idag och vara uttråkad. Och stinka från mitt nya dyra schampo, som luktar skit och som jag får huvudvärk av (varför luktade jag inte på det innan, kan man undra). I eftermiddag får jag använda flexen och åka hem tidigt. 

Segare än segast

0 Läs mer >>
Tycker inte att jag drömmer så mycket numera. Är antagligen för trött och sover för tungt. Men i natt drömde jag en lustig dröm. 
 
Jag, Mr P och papps var på besök i hålan där jag växte upp (håla säger jag med kärlek, för det var en jädrans bra håla att växa upp i!). Det var fest, antagligen Jordgubbens dag, som man firar varje sommar. När jag gick från Bion, längs Badhusparken mot Stora Torget, blev jag ikappkörd av en stor Hummer, en sån där som amerikanska agenter kör i filmer. Jag hör någon ropa på mej och upptäcker att det är Arnold Schwarzenegger. Jag fortsätter att gå, för vad kan liksom Arnold vilja mej, men då kastar han sig ur bilen och följer efter mej. 
 
 
 
Papps, Mr P och jag går vidare mot Stora Torget, och där som det förr stod en orange grönsaksvagn, mitt emot Sivans ost och Holms fiskbil (ni som kan hålan vet nog var jag menar) var det nu ett trångt litet hus där det pågick en fest. Grekisk fest, förstås. Och sist i den dansande raden av människor kommer BRORSAN! Vilken chock vi fick och vilken lycka. Han hade varit en hemlig agent och hade varit tvungen att försvinna från vardagen för något uppdrag, precis som Jason Bourne. 
 
Sen vaknade jag. En skum dröm men ändå rätt fin. Det var fint att se brorsan igen och han var så glad. 

I natt drömde jag ige...

0 Läs mer >>
Vem kunde tro att det skulle bli sommar i helgen, efter den här våren. Bara för en vecka sen hade jag vinterjacka på mej.

Vi var ute hos papps och njöt av livet. Visserligen fick vi arbeta en del, papps är en hård arbetsledare. Den här gången var det trädgårdsarbete och främst gräva buskar, som stod på agendan. Och inte vilka buskar som helst. Varenda taggig rosbuske skulle grävas bort och slängas. Rosor som är mellan 15 och 50 år är väldigt sega att gräva upp, kan jag meddela. Och de sticks utav bara h-e. Som tur var åkte en grävmaskin förbi och grävde upp några buskar, samt en enorm svartvinbärsbuske. 

Sen gjorde vi inte mer nytta faktiskt. Lite promenader vid havet, där vi råkade hamna mitt i ett kosläpp. Och sen tillbringade vi, främst jag och R, tiden med att sola, läsa och lösa korsord. Lite vin hann vi med samtidigt som kidsen tvättade bilen. Barnarbete när det är som bäst. 

Idag åkte vi hem tidigt, papps och R skulle iväg på kalas och då var det lika bra att åka hem. Fast vi hade helst stannat kvar egentligen. Knasbollen älskar att vara med morfar och han får alltid vara med och jobba. Och knäppisen har en kompis hos papps granne (grannen har världens lyckligaste hönor, som pickar runt i allas trädgårdar och är bara instängda på nätterna. Behöver jag säga att de äggen är de godaste jag ätit?). 

Själv blir jag alltid lite tom och dämpad när vi kommit hem. Borta bra men hemma bäst, säger man ju. Men här är det ju mitt hem på båda ställena, så det är inte bättre nånstans. Tur att vi snart åker dit igen. 

Vilken helg!