Ytterligare en dag

Att resa till Kreta i mitten av maj, var en chansning det visste vi. Mulet emellanåt och väldigt blåsigt. Så blåsigt att det i eftermiddags blev röd flagg på stranden (men vad gör det när man kan sitta i standkanten och bli översköljd av stora vågor eller bada i någon av de två poolområdena som finns här.


Alla har det härligt ändå och i morgon skall det visst bli ännu varmare. Hoppas bara att det inte blåser så förbaskat resten av dagarna här. Man vill ju liksom bli genomvarm.

Men nu sitter jag här ensam på balkongen med favorittidningen och ett glas bubbel. Mr P aka "Fotonörden" är ute på stranden för att fånga det perfekta ögonblicket eller nåt. Knasbollen ligger och kollar på Star Wars medan Knäppgöken åter ligger i badkaret och idag tydligen är en bläckfisk. Minns ni filmen "The Mermaids" med Cher (en av mina favoritfilmer). Knäppisen är precis som yngsta dottern i den filmen. 

Snart dags att ge sig ut på stan och äta. I dag tänker vi gå ända upp till Gamla Stan och äta. Därifrån är utsikten enastående, kanske det blir några foton i morgon i bloggen. Och kanske vi springer på vår controller på jobbet, som också skulle hit i veckan. 


Rätt typiskt

Kreta har 29 soldagar i maj. Vi har lyckats pricka in en av de övriga två. Det har varit mulet hela dagen och nu den sista halvtimmen har det småregnat. Fast det är inte kallt och vi har semester, så jag tänker inte klaga alls. 

Men dåligt väder stoppar inte oss från att ha det kul. För vad gör det att det är mulet, när man kan bygga sandvulkaner, leka i vågorna, duscha två gånger och öva på att simma i poolen. Under tiden har de vuxna kunna sitta vid en rätt öde pool och bli serverade öl och drinkar av poolpersonalen. 


Huden bränner lite lagom ändå och lugnet lägger sig i rummet när kidsen kollar på film och äter godis och Mr P ligger i det minimala badkaret. 


Snart skall vi gå in till huvudgatan och hitta nåt att äta. Och i morgon skall vädret bli bättre. Det är ju bara första dagen av sju, så vi lär få uppleva sol och värme. Och trots vädret har vi semester och det är skönt bara det!

På plats

Äntligen sitter vi på balkongen på Kreta. Familjen har badat i poolen och Mr P även i havet. Helt ok väder, som en skön svensk sommardag. Nu spelas det Uno och äts taxfreechoklad. Snart skall dagens svåraste beslut, vad skall vi äta och vart skall vi gå?

Underbart hotell och vi fick den största balkongen vi nog nånsin haft på en semester. Och en utsikt som inte är helt fel. Och det är gratis Wifi! Inte dåligt det heller.

Visa fler inlägg