Dagens kort

Barnens kusin har fyllt 18 och idag har det varit kalas. Numera gör jag kort alltför sällan, men idag behövdes det ett personligt kort.

18-åringen gillar rena linjer, enkelt och färger som svart, vitt och grått. Lite rött funkar också. Det är kul att anpassa kortens utseende efter mottagaren tycker jag. 

Och på bussen hem igår, kom jag på att det skulle ju vara kul att småkusinerna fick beskriva 18-åringen. Mina var inte hemma men jag fick tag på dem på telefon. Och den andra småkusinen fick tycka till på sitt håll. Vi körde "två snabba" på frågan "Vad tänker du på när du tänker på Julia?"

Framsidan gjorde jag med block i samma färg (och serie), med lite rött för mer effekt (nördvarning i resten av texten...) Arton stansade jag ut med Lawn Fawns underbara bokstäver. Och det gjorde jag i sammetspapper. Kusinen är inte så glittrig och blingig, så sammet kändes mer rätt. Fast lite mörkrött bling fick det bli ändå. 


Insidan använde jag samma papper som framsidan (grundpappret är dubbelsidigt) och även här är bokstäverna i sammet. Sen skrev jag småkusinernas citat på pilar som jag riktade mot namnet. Och självklart deras namn under (annars hade hon kanske trott att det var jag som sagt detta fina). På motstående sidan blev det mer traditionellt grattiskort. 


Själv var jag inte med på kalaset, men jag hoppas hon blev glad. Kidsen (mina och den tredje småkusinen) avgudar 18-åringen och det är kul att hon får veta det. Och om hon är väldigt glad över detta, kanske vi har en barnvakt framhöver (man får inte vara dum...)

I natt jag drömde....

Eller ja, natten till igår om jag skall vara ärlig. Och eftersom jag fortfarande går och småfnissar åt drömmen måste jag ju dela med mej. 
 
Det handlade om min coola kompis Catarina (läs hennes roliga blogg Cath's corner, så förstår ni kanske också det hysteriskt roliga i min dröm) och mannen i hennes liv (nedan kallad Tomten, eftersom han var tomte hos oss i radhuset ett år, en tomte som satte spår i barnen). Detta par körde bussresor, Tomten var chaufför och Catarina var reseledare. Tomten hade tomtekläder på sig, men ingen mask. Vart bussresan gick, det vet jag inte, men Tomten var en förskräckligt otrevlig busschaufför, ingen busschaufför med glatt humör, här inte. 
 
 
 
C hade en gnällig röst som påminde om en tant från den amerikanska södern och hade fotriktiga skor. I bussen spelades det dansbandsmusik. Och mina medresenärer var som tagna ur en film på 70-talet i beiga terylenebyxor med sydda pressveck. Självklart hade de matchande västar till. Damerna hade kjol i samma material. Tjusigt värre. 
 
Bussen gjorde ett stopp på en restaurang, typ en äldre och slitnare version av Rasta. Och här fanns det så klart buffé. Tomten trängde sig fram, förbi alla passagerare, för att hinna först till den flottiga maten (som säkert hade en äcklig hinna på sig, efter att ha stått framme hela dagen). En passagerare sa åt Tomten att ställa sig i kön. Då blev tomten förbannad och tog bussen och åkte iväg. Kvar stod ett gäng teryleneklädda passagerare och en reseledare med gnällig röst. 
 
Tja, det kanske bara är jag som tyckte den här drömmen var rolig, men jag ser framför mig min coola kompis, i fotriktiga skor och i en klädsel som jag inte riktigt kan återge. Och hennes man, som är en urtrevlig person, i rollen som den arga chauffören. Tänk vad drömmar kan ställa till det, att det blir liksom tvärt om mot verkligheten. 
 
 

Strandbetraktelser

Idag tillbringade vi vår dag på en strand i en ort i norra Halland. Där brukar vi vara när det är strandväder. Och när man tillbringar några timmar där hinner man betrakta alla andra på stranden. Till exempel

- Varför har unga killar kalsonger under badbyxorna? Fattar de inte hur fånigt det ser ut?
- Och varför släpar man med sig en enorm högtalare till stranden? Hela stranden fick dela gängets musikglädje.
- Det är visst coolt bland strandstekarna att ha en tofs mitt på huvudet, typ Lilla My i Mumin. Är det något lokalt för denna lilla halländska ort eller är det jag som inte hänger med?
- Varför tycker en del att det är lämpligt att lägga sig precis i mitten av en massa andra, när det finns gott om plats två meter bort?
- Små bebisar som kryper runt är bra söta, men det är skönt när kidsen är lite större. Nu kan vi faktiskt slappna av lite emellanåt.
- Sand är härligt men inte när det blåser.
- En pastasallad utan något i är bara kall pasta. ("Mamma, vilket kött har du lagt i salladen. Jag hittar inget").
- Att åka ifrån termosen med kaffe är inte så lyckat. Särskilt inte när vissa i sällskapet är kaffesugna.
- Det är svårt att äta pastasallad utan gaffel. Tur att ICA finns.
- Vi är soltörstande folk, som väntar in i det sista med att lämna stranden, trots att svarta moln rullar in snabbt. 

Visa fler inlägg