Månadens bok - april

Oj, vad jag har läst denna månad. Och ändå kan jag inte säga att jag suttit särskilt mycket och bara läst. Förutom i påsk, så satt jag och läste lite överallt. Men det har inte varit så mycket väntetid innan innebandymatcher nu när säsongen tagit slut.

Jag började månaden med att läsa klart denna. 


Vilken bok! Jag blev så tagen av den, en ljuvlig bok (ljuvlig är ett ord jag ska börja använda oftare, sånt vackert ord). Ingen bok jag läste igenom snabbt, den fick ta sin lilla tid. En roman, ingen snabbläst feelgood. Flera parallella historier utan att den blev rörig. När jag läst klart ville jag inte börja med en ny direkt, ville inte bli av med känslan som Klockmakarens dotter lämnade kvar hos mig.

Men det höll bara en dag innan jag hoppade på en annan bok. 


Inte heller denna var en klassisk feelgood, snarare en kärlekskomedi. Lite smårolig, annorlunda med en manlig huvudperson. Helt okej men den lämnade inga direkta spår. 

Nästa bok jag hoppade på var denna. 


Frida Gråsjö är en klassisk svensk feelgoodförfattare, jag har flera av hennes böcker som jag inte läst. Jag valde denna för just den dagen var jag på ett väldigt dåligt humör. Passande titel tänkte jag. En svensk feelgood som var lite mysig. 

Under tiden jag läste om argbiggorna skadade sonen sitt finger, så vi fick åka till akuten. Och van akutenförälder som jag är fick denna åka med. 


Här snackar vi om en gammal hederlig brittisk feelgood. Det är framgångsrik tjej i huvudrollen, kärleksbekymmer, kommer hem till barndomshemmet, familjeproblem, lite drama och lyckligt slut. Jag läste nästan hela boken under de 9 timmar vi satt på akuten. Mysig och kan rekommenderas men lämnar inga närmare spår. (Sonens finger mår bra, behövde inte gipsas eller operas, liten benbit som låg precis vid leden men som kunde självläka).

Månaden avslutades med ytterligare en pärla. 


Så fin och mysig, ja nästan ljuvlig faktiskt. Lite som en blandning mellan "En man som heter Ove" och "100-åringen som försvann", säger jag som varken läst eller sett nån av dessa. 

En manlig huvudperson som var så fint och varmt porträtterad. Tänkvärd och underhållande. Lämnade också en mysig känsla i kroppen. 

Så det var denna månads läsning. Inte mindre än fyra böcker! Det kommer jag nog inte slå i maj, men man vet aldrig. Det är en innebandycup under Krist Himmelfärdshelgen, då kan det bli en del läsande. 


Visa fler inlägg