Fina vänner jag har

När jag fyllde år fick jag en toppenpresent. Jag fick ett sms där mina fina vänner ville boka in mig en helg för att fira mig. I helgen var det dags.

Vi träffades inne i stan och började med middag på vackra Dorsia. Sen vi var där sist har de börjat med koncept, först sitter man och fördrinkar i ett separat utrymme. Här blev vi bjudna på tre små aptitretare, tänk er pinchos de luxe: rågbröd med typ stekt parmaskinka (1x3 cm stor), en liten macron med nån färskostfyllning samt en liten friterad skiva surdeg med parmesan. Allt var gott förutom macronen, det var en vanlig söt macron med ost. 





Sen blev vi visade till vårt bord. Varje gång jag är där blir jag förvånad över att det är så många som jobbar där. En person som bara häller upp vatten, en som fyller på, en som häller vin, en per person som drar ut stolen (åh, vad jag tycker det är jobbigt). Det cirkulerar folk överallt. 

Jag tog en piggvar som var god men jag förvånas alltid över att det är så små portioner och att maten inte är tillräckligt varm. Helt ok mat ändå. Och miljön är ju fantastisk. 

När vi ätit upp blev vi visade ut till förutrymmet igen för lite kaffe och lite söta tilltugg. Här glömde jag ta kort men en konditortyp kom ut med en liten vagn full med små godbitar. Vi fick välja fritt, jag åt en jättegod pralin med rosmarinfyllning och en passionsfruktsbiskvi. 

Tanken var att vi skulle ut och vara kulturella på Kulturnatta, som pågick hela fredagen, men vi satt och pratade så länge att vi till slut fick gå direkt till Hotell Gothia, där ett rum bokats. Så lyxigt att få bo på hotell i sin egen stad med sina närmaste vänner. Vi insåg att det var 21 år sen sist som vi delat rum. Så det var verkligen på tiden. Gillar att sängen speglades i fönstret när jag fotade Lisebergshjulet.


Idag vaknade vi tidigt och åt frukost. Sen promenerade vi upp till Universitetsbiblioteket för att återuppleva gamla minnen från tiden då vi satt där och pluggade. Vi gick upp till Johanneberg och mindes tiden när Anna bodde på studenthemmet där och promenerade ner bland redarvillorna och njöt av hösten.




Vi kom tillbaka till Näckrosdammen, där jag och Mr P hade en av våra första dater. 


Nu var klockan 11 och det var dags för dagens första aktivitet: Konstmuseet. Det var två utställningar som vi kollade på. En var om en konstnär som hette Ingrid Nyman Vang, som illustrerade de första Pippi-böckerna bland annat. En riktigt intressant utställning som jag rekommenderar. Sen var det en som heter "Art Nouveau - Larssons till Zappa", om hur Art Nouveau har påverkat konsten. Helt ok också.

Vi åt en fantastisk lunch på Tvåkanten, jag åt en gudomligt god helstekt bergtunga. Klart godare än gårdagens piggvar. Går gärna dit många fler gånger. 

Nu var Karin tvungen att gå hem men jag och Anna avslutade denna underbara helg med att se "David Copperfield" på bio. Bara att gå på bio igen är ju underbart. Filmen var väl så där, brittisk film är ju alltid bra. 

Och nu sitter jag här ensam hemma i soffan. (Familjen är på äventyr i metropolen Surahammar). Benen värker efter alla trappor i Johanneberg och på konstmuséet, vi har gått fler än 500 trappsteg helt säkert. Men jag är så nöjd och lycklig över ett sånt fint firande av mina finaste och äldsta vänner. Jag är riktigt lyckligt lottad. 
Visa fler inlägg