Månadens bok - februari

Även denna månad klämde jag tre böcker. Eller rättare sagt, två och en halv. Jag hittade en bok i sovrummet som jag helt glömt bort att jag läste. Och det av en av mina favoritförfattare, Jenny Colgan.


Inte lika bra som hennes andra men karaktärerna från andra böcker,  "Den lilla bokhandeln runt hörnet" och "Den lilla bokhandeln vid hamnen" kommer igen. 

Nästa bok var ett fynd från en bokrea för några år sen. Inte en favorit men den funkade. Lite seg men ganska ok. 


Och idag avslutade jag en bok från årets bokrea. Den var rätt seg, rörig och alldeles för fokuserad på detaljer. Det kan ibland räcka att skriva att hon satte sig i sin sköna soffa, utan att beskriva form, färg och design. Sånt kan jag bli otroligt irriterad på. Titeln har absolut inget med innehållet att göra, lät roligare än vad det var. 


Jag har lite svårt för svenska feelgood-böcker och tyvärr fick inte dessa två svenska böcker mig omvänd. Tycker inte att de får till den sköna känslan som brittiska eller vissa amerikanska författare får. Men det finns undantag, Åsa Hellberg och Frida Skybäck får till det perfekt tycker jag. 

Alla månadens tre böcker har däremot rätt kassa slut. Det är som om författarna fått veta att nu får du inte skriva mer och så blir slutet kortfattat och abrupt. Trist.

Jag har en del halvlästa böcker som jag ska läsa ut framöver. Vissa är lite sega, andra har jag glömt bort och vissa har jag blivit så arg på karaktärerna att jag varit tvungen att lägga bort boken. Varannan eller var tredje bok ska vara en sån bok framöver, vill inte lämna nån oläst. 

Så det var februari månads böcker. Tror inte att jag kommer hinna klämma tre i mars, men vem vet. Vi får se. 
Visa fler inlägg