Månadens bok - november

I november och december har jag bara tänkt läsa böcker med jultema. Men först var jag tvungen att läsa ut en oktoberbok jag inte hann klart. 

Liz Fenwick är en pålitlig författare, hon skriver alltid om Cornwall och har alltid två parallella historier, en nutida och en från förr, och så binds de ihop på ett fint sätt. Denna gång läste jag denna.


Nästan alltid är det sommar och hon skriver så härligt att jag alltid längtar till Cornwall. Det får nog bli en resa dit nån gång. 

Sen hoppade jag in i julboksläsandet. Jag började med en fristående fortsättning om Strandcaféet. 


Även denna utspelar sig i Cornwall, som så många andra brittiska feelgood. En helt okej bok men jag blir alltid lite störd när det hoppas för långa tidshopp i handlingen. Men julkänsla fick jag lite i alla fall. 

Sen blev det denna. 


Snöstorm, kärlek och minigrisar står det på framsidan och jag förväntade mig en rolig bok. Den var inte alls som jag tänkt mig. Först och främst är den indelad i tre fristående delar, skrivna av tre olika författare, som ska bindas ihop i slutet. Tveksamt om det blev så kan jag säga. Och när jag läst runt 100 sidor tyckte jag det var väldigt konstigt med en feelgood som bara handlar om highschoolungar. Så jag läste lite om den på Bokus och där stod det att den riktar sig till unga vuxna.... Det förklarade innehållet men jag har ju bestämt mig för att läsa ut alla böcker jag börjar, så jag kämpade igenom den med. 

Till sist läste jag denna härliga bok.


Jag blev hemskt förvånad av att inse att jag tyckte om den riktigt mycket. Som ni kanske vet är jag inte alltid förtjust i svenska feelgood, det blir lätt krystat och inte så äkta kan jag tycka. Men denna var en riktig fin bok. Jag blev inspirerad av att göra fler goda gärningar och hela känslan i boken var jul (och lite sorg). Läs den säger jag bara!

December blir en kanonläsmånad. Jag har sparat tre (!) böcker av min favorit Jenny Colgan, alla med jultema. Det blir några vändor till den lilla ön i havet och en tur till den lilla bokhandeln. Jag måste läsa riktigt långsamt, så jag kan njuta riktigt länge. 
Visa fler inlägg